Onbekende insecten beet

 • #1

  Mijn vriend is waarschijnlijk gebeten of gestoken door een insect. Hij heeft grote rode plekken op zijn benen met gele blaasjes erop. We zijn al langs de huisarts geweest en hebben heel het internet afgezocht maar de huisarts wist het niet en op het internet is er ook niks over te vinden.

  De rode plekken begonnen met kleine rode bultjes (ongeveer zo groot als een muggenbult) en zijn nu veranderd in rode plekken met dus gele blaasjes erop. De plekken jeuken en trekken (pijnlijk) erg. Ook als hij loopt heeft hij pijn aan de plekken. Op de foto zie je de grootste plek maar in totaal zijn het er een stuk of 6 van verschillende groottes.

  Weet iemand toevallig wat dit kan zijn?

  Groetjes,
  Ollie

  Bijlagen:
  Reageer
  #2

  Ik zou daar toch mee terug naar de huisarts gaan, het ziet er ontstoken uit in ieder geval

  Reageer
  #3

  Het zou hier op kunnen lijken, of niet?

  "Wat zijn de symptomen van een processierups uitslag? We zien op de huid een sterk jeukende uitslag bestaande uit rode of rozerode ronde bultjes of blaasjes die kunnen samenvloeien. Deze uitslag kan in principe overal optreden, maar vaak aan de binnenzijde van de armen richting de oksels, de hals, borst, buik en rug."
  https://www.huidarts.com › ... › P
  Processierups uitslag - Huidarts.com

  Reageer
  #4

  Bedankt voor je reactie Suus. Hij gaat inderdaad weer contact opnemen met de dokter.

  Reageer
  #5

  Zo begon de plek

  Reageer
  #6

  zo begon de plek::

  Reageer
  #8

  Het lijkt ook op een plek met infectie die door de gifsumak veroorzaakt kan worden. De plant komt weliswaar niet zo vaak voor in Nederland maar je weet maar nooit.

  Reageer
Reageer op: Onbekende insecten beet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief