help.. intolerantie?

  • #1

    Elke dag heb ik buikpijn, een opgezette buik, steken in de buik (die vind ik het allerergst) en gerommel in de maag en eindstand ook nog obstipatie.

    vaak zelfde volgorde:
    extreem gerommel maag, lage rugpijn
    gerommel verdwijnt na een tijd dan komt de opgezette buik
    dan komen de steken overal en nergens in buik (laatst linksonder heel hevig)
    dan komt de obstipatie met zware benen veel pijn en gespannen opgezette buik continu.
    Na een tijd heb ik dan eindelijk god zij dank ontlasting en daarna diarree en dan begint eigenlijk het hele riedeltje weer opnieuw.

    daarnaast nog andere symptonen als: vermoeidheid (niet zo gek door al die pijn), kleine ontstekingen en talgbultjes op benen armen en gezicht/borstkas. dit heb ik vooral als het erg slecht gaat met m'n buik.

    Ik ben al getest op gluten intolerantie, dat heb ik (gelukkig) niet.

    ik eet graag brood, dus ik eet voldoende vezels. ik drink veel water en drink geen koolzuurhoudende dranken

    ik heb geen overgewicht en neem de tijd om mijn eten goed te kauwen.

    Ik drink al als vervanger voor gewone melk, lactosearme melk want had begrepen dat dit kan zorgen voor nog meer lucht in de buik.

    ik heb een echo, foto van de buik en onderzoek ontlasting gehad: enige wat hier uit kwam was veel lucht, veel ontlasting en geen galstenen of die dingen.

    ik ben best wel ten einde raad en weet niet waar ik intolerant voor kan zijn

    iemand enig idee of tips!? ik hoor het ontzettend graag...

     

     

    Reageer
    #2

    Laat eens een uitgebreide allergietest doen.

    Reageer
    #3

    daar zat ik ook al aan te denken ... zou alleen niet weten waar. Moet ik dan weer bij de MDL aankloppen of naar een dieetist?

    Reageer
    #4

    Dat kan via de huisarts

    Reageer
    #5

    Brood, vooral in Hollandse hoeveelheden, kan problemen geven, vooral tarwe. In Nederland is het gebruikelijk om stapels boterhammen te eten met een dun plakje beleg. Beter zou een andere verhouding zijn, zoals een omelet, maaltijdsalade, peulvruchten enz. met een kleinere hoeveelheid brood. Het beste is zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten vetten en vezels bij elk eetmoment. Zorg vooral ook voor oplosbare vezels, die werken gunstiger dan de onoplosbare die in brood zitten. Oplosbare vezels zijn onder ander psyllium, inuline en appelvezels.

    Op zich kunnen er allerlei voedselovergevoeligheden spelen, zoals een bepaalde groep voedingsmiddelen, de zoganaamde fodmap. Verder is resistant starch goed voor je darmflora. Wellicht nog probiotica. Zuivel kan klachten geven, hoeft niet per se de lactose te zijn. Misschien eens proberen zonder de melk.

    Daarnaast kunnen er voedingssupplementen nodig zijn; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Onder andere magnesium. Een magnesiumtekort kan soms leiden tot een opgezette buik.

    Reageer
    #6

    heb je al eens ;aten checken op een histamine-intolerantie? Heb ik ook en duurde heel lang eer dat men er achter kwam?

    Reageer
Reageer op: help.. intolerantie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief