ervaringen met Test Your Intolerance

 • #1

  Goedendag,

  Ik vraag mij of er mensen zijn die ervaring hebben met de test van Test Your Intolerance.

  Ik vraag mij of zo een test (waarbij een haren voldoende zijn voor een onderzoek) gelijkwaardig is aan een bloedonderzoek?

   

  Met vriendelijke groet,

  Boris

   

  Reactie
  #2

  Hallo,

  ja ik heb ervaring met test your intolerance. NIET DOEN.  De haren 26 mei aangetekend opgestuurd, dat werd pas in de instructie na aanmelding op de site aangegeven, dat men deze aangetekend op moet sturen, dus weer 8 euro extra. Daarna 1 week gewacht-men zou een email ontvangen als de monster was aangekomen en binnen 7 werkdagen zou men uitslag ontvangen, maar....toen nog niets gehoord en ook nog niets gezien op de site waar je een profiel aan moet gaan maken. Gechat met een vertegenwoordiger van het bedrijf en die gaf aan dat monster naar Engeland worden opgestuurd en dit alleen een keer per week gebeurt....dit staat dus ook niet op hen site. Door hemelvaart en pinksteren kon het langer gaan duren....

  9 juni een mail ontvangen met de mededeling dat de monsters waren aangekomen en getest worden en ik binnen 7-10 dagen de uitslag per email kon verwachten.

  U raad het al.....geen uitslagen. Toen ik vandaag ( 14 dagen na dato)op mijn profiel kijk waren deze nog steeds alleen gearriveerd!

  Getracht met iemand te chatten , immers geven ze op de site aan dat 24/7 iemand bereikbaar is....dus niet.

  Je logt in bij de chat, dan heet het eerst dat je op een medewerker moet wachten, daarna schrijf je je tekst en verstuurd hem....en dan komt de mededeling dat geen medewerker beschikbaar is en dat men in kantoortijden contact op kan nemen.

  Er staat 24/7 op de site.

  Ik heb een mail gestuurd, maar nog geen reactie op ontvangen. Ze claimen klantentevredenheid  boven de 98%...kan ik mij niet indenken.

  Dus aub niet gaan doen....

  Reactie
  #3

  Hoi. Ik heb de test wel gedaan. Een beetje zoals bovenstaande persoon zegt, je stuurt de haarsamples op. Deze gaat naar engeland (als die ene goed had gelezen staat dit er gewoon bij), ik heb niks van aangetekend gehoord, ik heb een normale NL1 postzegel gebruikt en ging prima). Hierna krijg je een bevestigingsmail dat t binnen is en na een week ongeveer kreeg ik een mail met de resultaten.
  Dit was dus vorige week. Nu gaan we met de nieuwe informatie een dieet volgen om te kjjken of het idd helpt. Ik heb last van o.a. gezouten boter en e330. Iets wat je dus eigenlijk niet gauw achter komt. (We dachten altijd dat het de tarwe of melk was wat klachten gaf). Ook de stofallergie, hooikoortspollen gaf het aan, en dit wisten we idd al via testen bij de huisarts. Ook intolerant voor syntetische stoffen. Kom daar maar eens achter. Pfft. Haha. Ben benieuwd naar deze nieuwe uitdaging voor ons! Succes jij en jouw klachten. Tevens kan je ook een ontlastingtest via de huisarts laten doen, maar dit is duurder en gaat via de eigen risico. We he ben nu met zn 4en opnieuw een test aangevraagd, omdat er genoeg vrienden zijn met klachten en dan is het betaalbaarder (ong 34euro pp) .

  Reactie
  #4

  Bovenstaande verhalen komen mij bekend voor. Na het opsturen van mn haren duurde het 2 weken voor ik bericht kreeg dat ze het überhaupt ontvangen hadden. Toen nog weer een tijd gewacht en uiteindlijk uitslag gekregen. Vond de testresultaten zeer verrassend en heb er ook mn vraagtekens bij nu ik het hele proces heb doorlopen (uit voeding halen en daarna weer langzaam toevoegen). Heb daarnaast ook 4 keer gemaild met vragen/onduidelijkheden. Hier kwam geen reactie op, zelfs niet nadat via de chat beloofd werd dat er snel een reactie kwam. Heb nu gemaild dat ik mn geld terug wil maar uiteraard geen reactie.. erg jammer, had gehoopt dat dit een oplossing zou bieden voor mn problemen.

  Reactie
  #5

  bij mij is het netjes gegaan en ik heb een uitgebreid verslag ontvangen van mijn intoleranties

  Reactie
  #6

  Hoi Boris,

  Ik had een Groupon voor de "gevorderde" test. Het leek niet zo veelbelovend. Website en correspondentie in slecht Nederlands en een eeuwigheid wachten. Tegen de tijd dat ik de uitslag verwachtte, kwam er een mail dat ze mijn haarmonster ontvangen hadden. Daarna ging het echter vlot. 5 werkdagen later had ik de testgegevens in de mail (in het Duits). Qua intoleranties kwamen daar alle intoleranties uit, die op diverse andere manieren (bloed, Asyra, kinesiologie en eigen bevindingen) ook al waren getest, zij het dat het lijstje aanzienlijk korter was, dan normaal. Hierover heb ik vragen gesteld. Ook over de slechte specificatie (er staat bijvoorbeeld "selderij" maar is dat blad-, knol- of bleekselderij?) Alle vragen werden netjes beantwoord en hun verklaring was bevredigend.

  Belangrijker was echter het lijstje "Waar heb je tekort aan?" Daar stonden in mijn geval slechts 3 dingen op. 2 aminozuren en enzymen. Geen enkele arts, geen enkele alternatieve genezer heeft mij ooit op aminozuren getest. Zelf zou ik daar ook niet opgekomen zijn. De twee aminozuren, die ik mis, zitten in vlees, vis, eieren en gevogelte. Dat eet ik in voldoende mate, dus denk je er niet aan dat je precies die 2 niet opneemt. Ik ben ze gaan slikken (als orthomoleculair therapeut weet ik welke dosis verantwoord is, jij kunt het beste iemand raadplegen, die daar verstand van heeft) en binnen 2 dagen was ik van half dood vogeltje veranderd in springlevend. Ja, ik ben zeer tevreden!!

  Oh ja, op het lijstje kunnen dingen staan, waarvan jij denkt, dat je er geen last van hebt. Dat is me bij alle eerdere testen overkomen, hier ook. En toch.... ik blijk veel beter te functioneren, als ik die dingen niet eet en ook nog eens zonder verder dieet veel af te vallen. Geloof het dus maar wel.

  Waar je ook voor kiest, veel succes en beterschap.

  Reactie
  #7

  Heb hier een test laten doen, twijfelde over enkele dingen behoorlijk. Mijn vriendin heeft ook een test aangevraagd. Vervolgens opperde zij het idee om om mijn haren mee te sturen omdat zij er niet in geloofde. Zij heeft gelijk gekregen. Mijn haarmonsters leverden 2 totaal verschillende uitslagen op. Dus er klopt niets van. Schijnbaar een groep, die op een snelle manier geld wil verdienen. Waar hun enorm hoge teveredenheidspercentage op gebaseerd is, is een raadsel. Een zoektocht op Google levert niets op. Een Google opdracht naar het adres, waar het haarmonster naar opgestuurd moet worden, zegt al genoeg. Wat ik hier o.a. ook lees, testuitslagen variëren in het Nederlands, Duits en Engels. Pagina ziet er professioneel uit, de testuitslagen zijn het zeker niet.

  Reactie
  #8

  Hallo,

  Ik heb ook via Groupon bij Test Your Intolerance mezelf (mijn haar) laten testen op voedselintoleranties en voedingsstoffen. Het bestelproces was wat onduidelijk uitgelegd maar het ging prima en ik kreeg ook op tijd mijn resultaten.

  Ik zet echter mijn vraagtekens bij de uitkomsten en mijn huisarts ook. Voedingsstoffen (0.a. vitamines) waar ik volgens de test een tekort aan heb, komen goed uit de bloedtesten bij de huisarts. Dus geen tekorten! Het kan zijn dat er andere standaarden worden gebruikt maar die liggen dan wel erg ver uit elkaar.

  Ik blijk volgens de test ook flinke voedselintoleranties te hebben; koemelk, lactose, gliadine (gluten), rijst etc. etc. Dat terwijl ik eigenlijk nooit geen merkbare klachten na het eten van deze producten. De uitkomsten verbaasde mij dan ook enorm. Zo stonden hazelnoten niet in de lijst van intoleranties terwijl ik die echt niet meer dan 2 kan eten zonder klachten te ontwikkelen. Ook mijn allergieën; hooikoorst, huisstofmijt en katten kwamen niet naar voren uit de test.

  Conclusie: ik heb geen idee of deze test betrouwbaar is en waardevolle informatie geeft, of niet en je op het verkeerde been zet.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik twijfelde eerst, omdat ze toch al je gegevens hebben met dna etc. Is er wel sprake van geheimhouding of kunnen ze deze gegevens doorverkopen? Nu ik dit allemaal lees ga ik het toch maar niet doen. €30 euro weg is beter dan dat straks al mijn dna gegevens op straat ligt! Ook raar dat de site niet in correct Nederlands stond. Als je zo professioneel bent, maak je daar wel tijd in plaats van Google en dan de woorden halfslachtig veranderen. Ik vraag wel een test aan bij de dokter..

  Reactie
  #10

  Ik had hetzelfde probleem. Ik heb dan aangemeld via hun engelstalige site en daar gechat. Daar konden ze mij wel  helpen. Uiteindelijk hebben ze mij dadelijk de resultaten doorgestuurd. Er was een probleem met mijn e-mail adres.

  Ik zou zeggen probeer het zo eens.

   

  Ik geef toe dat dit niet zou mogen, ik heb er zelf ook een paar dagen over gedaan om deze oplossing te vinden. ik ben wel  tevreden met de uitkomst van de test! Voor dit bedrag krijg je toch heel veel informatie... daar kan je toch mee aan de slag.

  Veel succes

   

  Els

  Reactie
  #11

  Het probleem met tests is dat zij steeds refereren naar standaardwaarden. Zij houden geen rekening met je persoonlijke situatie, ttz ben je groot/klein mager/obees, leef je in een vervuilende omgeving of niet, heeft je metabolisme meer nood aan bepaalde stoffen dan anderen.

  Het voordeel hiervan is dat je aan de slag kan.

  Over de periode van onthouding voor introductie heb ik mijn vraagtekens. Een periode van 2 weken lijkt mij kort. Persoonlijk handhaaf ik 2 à 3 maanden.

  Bovendien zijn er twee soorten intoleranties : tijdelijke intoleranties en permanente intoleranties. Deze tijdelijke intoleranties zal je kunnen verminderen door inderdaad je voedingstoffen waarvoor je intolerant bent te eerst te schrappen en dan daarna opnieuw te introduceren. Maar zoals steeds overmaat schaadt! De voeding waarvoor je intolerant bent blijft een aandachtspunt, wanneer je deze voedingsstoffen opnieuw in grote hoeveelheid zal innemen loop je het risico opnieuw een intolerantie te krijgen.

  Het is vooral belangrijk te weten en te achterhalen waarom je die intoleranties hebt. Meestal is er in je lichaam een reden waarom in intolerant werd. Een slecht verteringsproces met SIBO, LEKKENDE DARM of CANDIDA zullen er mogelijk voor zorgen dat je intoleranties kweekt.

  Het is belangrijk dat je werkt aan je intolerantie maar het is nog veel belangrijker dat je werkt aan de oorzaak van je intolerantie!

  Els

   

   

  Reactie
  #12

  Beste,

  Ik heb er wel een goede ervaring mee.  De testresulaten komen overeen met wat ik al vermoedde.

  Ik zou het zeker aanbevelen.

  Petra

  Reactie
  #13

  Ik ben er zeer tevreden over.

  Reactie
  #14

  Beste Rick,

  Ik doe wat onderzoek naar deze test. Naar welk lab moet je de test precies sturen?

  Dankjewel vast voor je antwoord!

   

  Reactie
  #15

  Beste Quirien,
  Ben ook zeer benieuwd naar de betrouwbaarheid van het lab en hun testresultaten.
  Hier de gegevens die op hun website vermeld staan: https://www.testmyintolerance.com/
  Test My Intolerance
  Testing Centre
  Suite 6
  Burlington House
  Northampton
  NN1 4EU

  [email protected]

  Reactie
Reageer op: ervaringen met Test Your Intolerance
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief