Stoppen blowen & Darmen

  • #1

    Beste lezers,

    Ik post hier even iets omdat ik benieuwd ben naar ervaringen van anderen. Ik ben reeds 8 dagen gestopt met het gebruik van wiet. Ik heb nu een periode van 3 jaar achter de rug waarin ik dagelijks 1 tot 1.5 gram "haze" wiet gerookt heb.

    Ik heb de eerste dagen wat last gehad van stemmingswisselingen en een wat moeilijkere slaap. Het vreemde is nu dat ik geen enkele zweetaanval gehad heb, dat alle dromen (tot nu toe) prettig waren en dat ik tot heden geen enkele moeite heb met het psychische aspect( zin om te blowen, denken aan wiet).

    Er is echter een bijwerking die me gruwelijk irriteert als vervent sporter (ik doe aan krachttraining 5x pw) daarbij Let ik extra op mijn voeding en het valt me nu dus extra snel op dat ik laSt heb van vertering problemen. Mijn darmen zijn al gedurende 8 dagen redelijk van slag, dit uit zich in een onregelmatige stoelgang, lichte borrelingen, een licht verminderde eetlust en misschien wel het meest vervelende : Ik ben gedurende de dag enorm vermoeid (zelfs na 8 uur slaap)

    Heeft iemand deze bijwerking ook al eens ervaren? En zo ja hoe lang heeft dit geduurd? Het rare is dat ik weet dat 1 hijs van een joint deze darmproblemen wegneemt en ik ben er dan ook zeker van dat er een link is tussen beide.

    Ik hoor graag van jullie

    Gr Anoniem

    Reageer
    #2

    ik ben nu drie maanden gestopt met blowen (elke dag 1-1,5, joint) en herken het wel, ben je toevallig ok gestopt met roken van normale sigaretten?
    ik denk persoonlijk dat het het duiveltje is tussen je oren wat we verslaving noemen, naast de veranderde darm flora waar je lichaam natuurlijk ook aan moet wennen (ik persoonlijk vreet veel meer weliswaar gezonder, had dat niet verwacht ook vanwege de vreetkicks na een jointje) maar het verdwijnt en gaat zelfs veel beter worden is mijn ervaring (de stoelgang).

    Denk aan alle voordelen; schonere longen, prijs jezelf de hemel in wees terecht trots op jezelf geld overhouden en het hele leven veel meer als leven ervaren!!!

    Reageer
    #3

    en wat betreft de vermoeidheid; ik had de eerste week slaapproblemen, daarna begon ik weer te dromen (positief geen nachtmerries) en heerlijk te slapen. waar ik me vroeger om 6.30 uit mijn nest moest trekken ben ik nu meestal 10 tot 15 minuten eerder vanzelf wakker......

    je lichaam is bezig grote hoeveelheden gif te verwerken/neutraliseren/te verwijderen dus ja niet zo gek dat je moe bent of even aan de racerij.....ook dit weer tijdelijk dus kom op je doet prima zaken!!!!

    Reageer
    #4

    Hoi, ik ben ook gestopt sinds 2 dagen na een tijd van 6 jaar elke dag voor dat ik naar bed ging een joint haze te roken. Ik wilde al eerder stoppen met wiet vanwege paniekaanvallen en slecht slapen en een hoofd met watten. Afgelopen week kreeg ik een wortelkanaalbehandeling en kreeg een antibiotica kuur ook slikte ik ibrupufen. 2 dagen terug kreeg ik na het blowen verschrikkelijke hartkloppingen niet normaal zo angstig ik dacht daar ga ik het is voorbij, heb zo gevochten om mezelf rustig te houden heb zeker de hele nacht geduurd. Heel stom ik weet het combinatie medicijnen en wiet gaan niet samen maar toch al eens eerder gedaan en geen last. Zo geschrokken dat ik er radicaal mee stop. Ik vond het altijd fijn om lekker relaxed in bed te liggen heb nl restless legs. Ik heb nog steeds angstgevoelens hoop wel dat dit weggaat. Maar ga de rest vandaag ook weggooien, Ik vond het heerlijk sex was ook geweldig haha maar wil graag langer leven. Dit was mijn verhaal en weet niet wat me nog te wachten staat maar ik ga ervoor!

    Reageer
    #5

    Michael
    Ik ben 35 en ben drie weken geleden na 21 jaar blowen ineens gestopt met blowen door de komst van ritalin voor mijn add in mijn leven. Blowen was voor mij puur zelfmedicatie achteraf gezien.

    De bijwerkingen zijn enorm:
    - Dagenlang wakker zijn
    - De uurtjes die ik slaap heb ik continu levensechte nachtmerries
    - Doorweekt wakker worden
    - Agressief en zeer prikkelbaar zijn.
    - Hoofdpijn

    Zonet nog heb ik mijn buren wakker geschreeuwd tijdens mijn heftigste levensechte nachtmerrie ooit.

    Ik wil echt nooit meer blowen om deze tijd nooit meer mee te hoeven maken.

    Volgende week krijg ik hulp van de verslavingszorg om aan mijn nieuwe pas begonnen leven te wennen.

    Het voelt alsof ik ben ontwaakt uit een droom van 21 jaar en dat is behoorlijk heftig de wereld ziet er ineens anders uit terwijl ik 35 jaar oud ben niemand kent me meer terug en ikzelf ook niet.

    Ik schrijf dit om even te kunnen bekomen van mijn nachtmerrie net. Misschien kan ik anderen zo motiveren om per direct te stoppen met die rotzooi !!!

    Groeten Michael

    Reageer
    #6

    Ik ben nu precies 24 uur gestopt

    na 11 jaar dagelijks blowen (3/4) per dag

    ben op en af emotioneel , alsof je een vriend ben kwijt geraakt

    maar ik blijf bij de motto

    one is too many , 10 is not  enough

    Reageer
    #7

    Beste mede lotgenoten,

    ik ben inmiddels een man van 35 en ga over een paar maanden richting de 36. Vanaf mijn 21ste rookte ik wel eens een blowtje maar vanaf mijn 25e is dit stevig toegenomen tot wel 5 gram per week. Door mijn baan wist ik het gebruik te beperken maar door de Corona thuiswerksituatie liep dit op tot 10gram per week. Ondanks dat ik het roken van wiet heerlijk vind maak ik me al die tijd ongerust over mijn gezondheid. Denk na over al die nare longziektes en maak me zorgen over mijn toekomst en gezinsmogelijkheden. Daarnaast maakt het me ook zo suf zodat ik alleen wil gamen en docu’s kijken en vaak geïrriteerd reageer richting mijn vriendin. Eentje die me een keer wel steunt en het lijkt te accepteren.

    nu ik twee weken op vakantie ben in het buitenland ben ik - hopelijk- het hele afkickprocess doorlopen. Wat een nare ervaring. Gelukkig ben ik voor mijn vakantie begonnen met afbouwen want hoe zou het anders geweest zijn? Ik ervaar paniek en angst aanvallen, slaap slecht en lijk in mijn dromen mijn hele jeugd te verwerken. Gelukkig heb ik de nodige voorbereidingen getroffen door het meenemen van een sterke dosis valeriaan. Dit helpt me de angst aanvallen te onderdrukken die zich vooral in de ochtend voordoen.

    ik voel me schoner en energiek, kan dieper ademen en heb t gevoel dat mijn lichaam aan het herstellen is. Dit geeft me positieve energie maar maakt me tegelijkertijd ongerust voor het terugkeren naar mijn normale omgeving. Wat als ik straks weer in de bank plof en weer begin? Mijn grootste spijt is dat ik door al die jaren heen altijd vermoeid ben geweest en daardoor de relatie met mijn ouders en inmiddels verloren vrienden niet volledig heb benut. Wat een verspilling van al het moois wat me is gegeven maar ter gelijkertijd realiseerde dat het nog zoveel slechter had kunnen lopen. Ik zie zoveel ellende van coke gebruik om me heen, dank God dat me dat bespaard is gebleven.

    dank voor jullie aandacht en succes met jullie herstelproces. Als iemand die al jaren probeert te stoppen zeg ik, geef nooit op. Blijf strijden voor de mensen die onvoorwaardelijk van je houden want ze verdienen niks minder dan een volledige jij (of jou ;)).

    Gr. Frenkie

     

     

    Reageer
    #8

    Beste mensen,

    ik ben nu inmiddels 4 weken gestopt met cannabis en tabaks gebruik van dag op dag,(na 5jaar)het was een helse periode maar ik begin de oude (ik) terug te vinden.

    Aan ieder iemand die dit leest, stop alsjeblieft met cannabis en/of tabaksgebruik.

    Cannabis wordt namelijk vaak verheerlijkt en om even af te dwalen het is ook echt wel heerlijk... In iedere geval het word door rappers, forums, website’s, etc etc... verheerlijkt en er worden dan ook vaak helende effecten besproken... Ik kan u mijn woord geven en jammerlijk niet meer dan dat, cannabis heeft veeel maar dan ook veeel meer negatieve bijwerkingen dan positieve.

    enkel en alleen terminale mensen kunnen hier ‘de vruchten van plukken’... in mijn omgeving ken ik heel wat mensen met zogenaamde chronische aandoeningen en weet ik veel wat allemaal maar door dan cannabis te gaan gebruiken wordt alles alleen maar erger. Geen enkel gedragsprobleem kan opgelost worden met cannabis integendeel u word er gek van op de lange duur. Ik kan nog veel woorden vuil maken aan dit onderwerp maar als u in uw omgeving kennissen hebt die dit bericht zouden moeten lezen, aarzel niet en stuur het hen door. Ik hoop dat de 126 miljoen cannabis gebruikers met vele procenten afneemt want deze wereld gaat helemaal fout...

    mvg Damien

    een ongeruste burger die weet wat hij zegt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste mensen

    ik ben 4 weken gestopt met blowen na 12 jaar dagelijks te hebben gerookt 3joint per dag soms 5 per dag.

    ik heb heel veel last van m’n darmen en vooral s’ochtend misselijk, geen eetlust en een braakgevoel, maar later op dag krijg k trek en eet ik Gwn. Iemand die zelfde ervaart.

    ik ben bang dat t niets te maken heeft met stoppen met blowen.

     

    mvg Anas

    Reageer
    #10

    Hoe gaat het nu met je? Nog steeds gestopt? Nog lang last gehad?

    Reageer
    #11

    Ja man ik heb letterlijk precies hetzelfde, dit heeft ook met de stress te maken die het stoppen met blowen met zich mee brengt.

    Je moet vooral niet denken dat het ergens anders aan ligt dat verhoogd je stress alleen maar en dat is nergens voor nodig.

    Ik ben er nu al 4 keer voor naar de huisarts geweest en ik krijg elke keer hetzelfde te horen.

     

    Mvg, mede jonkostopper

    Reageer
    #12

    Herkenbaar. En helemaal met je eens. Ik zit in week 4 en heb nog steeds maagklachten zo nu en dan. De eerste 2 weken waren hels, doodziek voelde ik me. Ik na 20jaar gebruik weet nu, kids, blijf er vanaf. Of in ieder geval doe het met mate maar dat lukt vaak nooit. Het is verslavend wat men ook zegt. Hou vol alle exgebruikers. Het is een tijd zwaar kut voor velen maar Je voelt je weer een echt gelukkig mens als je zonder kunt.

    Reageer
    #13

    Ik ben nu in mijn 2e week dat ik erg op de rem heb getrapt. Van dagelijks smoken en roken naar abrupt cold turkey voor beiden. Tabak gaat enorm goed, toch eergisteren 2 gehad zonder dat ik weer zin heb, soms moet je jezelf ook testen althans voor mij werkt dat goed.

    Wiet rookte ik 1 a 2 joints p/d *2 jaar intensief dagelijkse gebruik over totaal 7 jaar; uitzonderingen daargelaten. Gaat mij perfect af, alleen in de 1e week beetje laat gehad van hitte aanvallen in bed. Mijn darmen zijn wel echt bezig met herstellen merk ik,  maar ja hoort er maar bij.  Ik drink meer groene thee daarvoor. Vooral nu met de Corona crisis een mooi moment om weer terug te gaan naar incidenteel recreatieve gebruik. Het laatste wat je wil is jezelf roken in een isolement. Kortom ik voel me top en top, conditie verhogend *mede dankzij het fitnessen om jezelf meer te ontgiften*, ik houd meer geld over en vooral het is geen vast onderdeel meer van mn leven. Weet waar je t voor doet, dat het lastig kan zijn is erg begrijpelijk. Hoe dan ook ik sta weer op aarde, ik leef! Iedereen suc6 en pak je kans nu je het kan doen.

    Reageer
    #14

    Op zich goed bezig. Zou wel zorgen voor actief ontgiften en ontzuren. Zijn wel bepaalde middelen voor.  Roken zorgt voor een belasting door gifstoffen als cadmium en anderen en tekorten aan zink en vitamine C en misschien andere stoffen. Zou advies vragen over een paar voedingssupplementen ter ondersteuning. CBD is de tegenhanger van THC en kan bij spanningen rust geven.

    Reageer
    #15

    Beste

     

    ik heb exact dezelfde situatie. Mijn darmen borrelen en ik ben zelfs opgeblazen. Daardoor ook druk op de rug. Maar ik ben nog al eens gestopt en toen was dat net hetzelfde. Geef jezelf tijd en hou vol. Die symptomen gaan voorbij. Het is ook logisch. Blowen is een aanslag op je verteringssysteem. Als je daar plots mee stopt na lang gebruik verlangt je lichaam er naar. Dit is vaak de reden dat mensen opnieuw beginnen. Net omdat het zo n lastig gevoel is. Niet getreurd. Het gaat voor ik tss de twee weken a zes weken. Je hebt namelijk een jaar intens geblowd. Blijf sporten en gezond eten. Ook regelmaat in slaap en veel water drinken. Volhouden is de opdracht. Telkens gaat het beter en beter. Sterker nog. Je zal veel positieve gevolgen ondervinden. Je valt wat af. Gaat je energieker voelen en je systeem herstelt zich volledig. Goeie moed.

    Reageer
Reageer op: Stoppen blowen & Darmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief