Stoppen met blowen

 • #1

  Beste iedereen, weet niet hoe actueel het forum hier nog is maar heb net een uurtje door elke pagina gescrolled.

  Ik ben 25 jaar en blow al zo een 5 jaar, eerste jaren sporadisch maar daarna werd het vooral een uit-de-hand-gelopen soort slaapmutsje. Vroeger blowde ik op 10 dagen 5 gram, vooral savonds (3-4 jointjes) sinds de zomer van 2021 ben ik dan gaan afbouwen. Van 4 naar 3, van 3 naar 2, van 2 naar 1 en sinds januari 2022 rook ik nog een half jointje per avond meer niet. Maar nu vind ik dat het tijd is om volledig te stoppen. Alleen ben ik zo bang. Ik ga sinds enkele maanden door een zware depressie en burn out (werkgerelateerd) dus zit momenteel thuis dus dit zou het ideale moment zijn om volledig af te kicken. Alleen is die laatste stap zo vreselijk groot... ik wil het gewoon zo graag. Ik heb wiet niet nodig, ik heb het nooit voor sociale gelegenheden nodig gehad, nooit overdag gerookt. Echt enkel telkens als slaapmiddel en daar wil ik nu echt komaf mee maken. Ik heb een fijne vriend, en we denken aan een gezinnetje starten. Dus ik wil van dat laatste halve jointje vanaf.

  Ik heb al sinds ik me kan herinneren slaapproblemen en dat halve jointje in de avond zorgt er steeds wel voor dat ik in slaap kan vallen, of dat denk ik toch. En ik ben zo vreselijk angstig om het zonder te doen.

  Daarom ben ik vooral benieuwd naar slaapervaringen bij het stoppen. Heb je weken slapeloze nachten of is dit maar enkele dagen en herstelt het zich vanzelf erna? Hebben jullie tips? Ik zou eventueel de slapeloze nachten kunnen opvangen met benzodiazepines (deze heb ik nog thuis liggen) maar ook dat is verslavend dus doe het liever niet dan wel.

  Hoop dat hier nog wat mensen actief zijn om toch enige tips met me te delen. Want ik wil het echt zo graag.

  Bedankt voor jullie sterke verhalen, ik bewonder jullie allemaal enorm.

  Reageer
  #2

  Mijn tip:

  Na je laatste blow moet je je nachtrust inkorten/halveren. Dan zal je de volgende nacht waarschijnlijk zo moe zijn dat je gewoon in slaap kan komen. Vervolgens herhaal je dat een paar dagen.

  Reageer
  #3

  Blow je met of zonder tabak?

  Reageer
Reageer op: Stoppen met blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief