Stoppen met blowen

 • #1

  Beste allemaal,

  Ik blow al bijna 15 jaar. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd al het probleem gehad dat ik niet in slaap kon vallen. Op een gegeven moment heb ik het blowen ontdekt en nam bijna elke avond voor het slapen gaan een zelf gedraaid blowtje met een of 2 biertjes. Ik slaap hier super op.

  Een kleine maand geleden ontdekte ik wat afwijkingen op mijn tong. Ik ben hier voor naar de huisarts geweest. Ze zei dat ik een droge mond had en dacht aan Lichen Planus. Ik heb een mondzalf maar heb niet echt het idee dat het helpt. De huisarts maakte zich geen zorgen. Als het niet over ging zou ze me wel naar de dermatoloog doorsturen om haar diagnose bevestigd te krijgen.

  Vanaf dat moment begon ik de link met blowen te leggen. Ik ben gaan googlen en ontdekte dat blowen een verhoogde kans op schimmelziekten oplevert. Ik ben veel gaan nadenken en merkte ook op dat ik van blowen wel lekker sliep, maar wel heel vaak overdag depressief was geworden. Ik heb afgelopen zaterdag een avond niet geblowd. Buiten dat ik het in bed erg warm had en onrustig heb geslapen, ging het redelijk. Helaas ben ik gisteren weer gaan blowen.

  Ik heb eigenlijk vandaag besloten dat ik wil stoppen met blowen. Ik heb al veel goede tips hier gelezen en om mij niet helemaal gek te maken heb ik besloten om in eerste instantie voor 1 maand te stoppen. Mijn plan is natuurlijk wel om na deze maand door te gaan met stoppen.

  Ik heb twee vragen die ik hopelijk hier beantwoord krijg. De eerste vraag is of er iets te zeggen is over de hevigheid van de ontwenningsverschijnselen die ik ga krijgen. Ik heb ruim 15 jaar geblowd. Echter draaide ik deze joints zelf en waren niet het heel sterk. Ik heb er altijd maar 1 per dag gerookt, alleen voor het slapen gaan.
  De tweede vraag is, zijn er oplossing voor het slechte slapen. Ik heb ooit melatonine pillen gebruikt, maar ook bijv kruidenthee. Dit hielp bij mij allemaal niet. Zijn er andere middelen die kunnen helpen om te zorgen dat ik toch wat nachtrust krijg ?

  Alvast bedankt voor een reactie.

  Groeten,
  Chris

  Reageer
  #2

  Moeilijk om te zeggen hoe de ontwenning zal verlopen, dat kan namelijk voor iedereen anders zijn. Wat in ieder geval wel belangrijk is: eet dagelijks vers fruit en drink minimaal 2 liter water per dag. Gebruik 2 uur voor het slapen gaan geen schermpjes...( dat veroorzaakt namelijk verhoogde hersenactiviteit en dat heeft invloed op je slaap)

  Reageer
  #3

  Ik ken iemand die tijdelijk Seroquel heeft gebruikt om van het blowen af te komen.
  Dit is gelukt. Ze blijft dit middel nu wel slikken. Dus of dat een voordeel is weet ik niet.

  Reageer
  #4

  Een voordeel is dat niet, want je ruikt dan de ene verslaving voor de andere in

  Reageer
  #5

  En Seroquel kan ook veel erg vervelende bijwerkingen geven, zelfs in heel lage doses.

  Beter doorzetten en slapen aankijken. Na 15 jaar is dat mogelijk veranderd tov toen.

  Reageer
  #6

  het is zeer verslavend rommel is het je moet gwn even door de eerste maanden heen groetjes

  Reageer
Reageer op: Stoppen met blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief