Gestopt met blowen/ Stoppen met blowen

 • #1

  Hey lezer!

  Na 6 jaar lang dagelijks blowen (van mijn 15e tot 21e) ben ik er nu eindelijk 6 maanden vanaf. In alle tijd dat ik blowde is het gegroeid van 1 jointje per dag naar 3/4 gram per dag. Niet alleen gewoon wiet, soms vond ik het ook heerlijk om haze of iceolator hasj te roken. Nu, waarom wil ik mijn ervaring delen? Omdat ik ervan overtuigd ben dat er 1000en mensen (als niet meer) graag hetzelfde pad willen bewandelen.

  Het laatste jaar van mijn blowende bestaan begon ik last te krijgen van anxiodepressieve klachten. Het begon met de alom bekende depressieve spirit, paranoia en eindigde met paniek en angstklachten. Alles bij elkaar genoeg redenen voor mij om te stoppen. Niet te vergeten wat voor gapend groot gat ik in mijn maandelijkse budget had, en de stress om altijd op tijd weer wiet te halen (voordat mn voorraad op was). Daarnaast had ik altijd de drang om mijn blowmomenten zo te timen dat ik de hele dag door stoned was. Afspraken aan de kant zetten, extra vroeg op staan om te blowen voor mijn werk en noem maar op.

  Ik had voor mezelf besloten na de zoveelste heftige paniekaanval dat het genoeg was. Daarom ben ik op 11 juni 2012 'cold turkey' gestopt met blowen. Het heeft wat voeten in aarde gehad, zo was ik de eerste twee weken niet te genieten. Ik voelde me verschrikkelijk slecht lichamelijk (zwak, misselijk, energieloos) en kon snachts totaal niet slapen. In eerste instantie dacht ik dat mijn anxiodepressieve klachten vanzelf zouden afnemen zo gauw ik een aantal dagen niet gerookt had. Niets was helaas minder waar. Alle opgekropte emoties van het verleden, alle moeilijkheden kwamen opeens heel hard en helder bovendrijven met als gevolg dat ik de eerste 2 maanden alleen maar heftiger last kreeg van deze klachten. Tegelijkertijd echter, klaarde wel mijn wereld op. Het afgevlakte gevoel waar ik dagelijks mee liep was na een maand weg, ik kon weer helder denken en kreeg weer langzaam energie.

  Mijn depressieve klachten ben ik uiteindelijk te lijf gegaan door te kijken waar nu echt de schoen wrong. Waardoor ik eigelijk in eerste instantie altijd begon met blowen. Gaandeweg door met veel mensen over mijn gevoel te praten verkreeg ik het inzicht dat ik me eigelijk enigzins sociaal geisoleerd had. Natuurlijk had ik nog mijn blowende vrienden, maar daar ondernam ik niet meer mee als blowen op de bank of in de auto. Langzaam kwam het besef dat stoppen met blowen een lifestyle switch is. Je doorbreekt je vertrouwde routine en haalt stap voor stap alles wat je stoort eruit. Het begint met niet meer roken, vervolgens besef je dat je eigelijk veen normale vrienden hebt en helemaal niet veel ondernomen hebt de afgelopen jaren.

  Doordat ik al die tijd een heel sterke wil heb gehad om iets van mn leven te maken ben ik begonnen met zoeken naar nieuwe contacten. Mensen waar ik iets mee kon ondernemen wat ik echt leuk vond (bijvoorbeeld festivallen of poolen). Ook ben ik begonnen met gitaar spelen, om de dode uurtjes die ik in het begin vaak niet gevuld kreeg om te krijgen. Zo is het me uiteindelijk gelukt om het plezier in mn leven terug te brengen.

  Nu ik mijn verhaal heb verteld hoop ik dat je als lezer hier een beetje hulp aan hebt. Ten slotte, als ik kan stoppen moet jij het ook kunnen. Het begint met je eigen overtuiging dat je een probleem hebt. Het laatste halfjaar van mijn blowperiode ben ik steeds bewuster mijn problemen onder ogen gaan zien en gaan koppelen aan mijn verslaving. Graag wil ik je adviseren om dit ook te doen. Op een bepaald moment heb je dan zoveel redenen verzamelt, dat je daadwerkelijk gaat nadenken over de stap om te stoppen.

  Mij heeft het heel erg geholpen om mezelf voor te nemen over een maand pas weer te blowen. Het mooie hiervan is, dat je voor je eigen gevoel niet meteen afscheid hoeft te nemen van je blowtje, tis alleen de kunst om het zo lang vol te houden en dan kun je weer heerlijk genieten. Zorg dat je dagen volgepland zijn, zodat je simpelweg geen tijd hebt om te blowen of eraan te denken. De eerste paar dagen is het supermoeilijk om echt van dingen te genieten, maar de aanhouder wint. Zelf heb ik ook gemerkt dat mijn eetpatroon totaal van slag was. Ik heb me daarom bewust voorgenome om weer als ieder normaal mens 3 maaltijden op een dag te gaan eten. Een goede voeding hoe suf het ook klinkt, zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

  Nu als je een paar dagen op weg bent word het zwaarder om niet aan je verslaving toe te geven. Mij heeft het heel erg geholpen om mn trots op te roepen dat ik al zo lang ben gestopt met blowen. Ook zul je langzaam steeds meer met je gevoel gaan worstelen. Ik kan niet meer als adviseren om erover te praten. Als ex-blower ben je natuurlijk hartstikke gesloten over je gevoel, maar je zult merken zodra je dit deelt met iemand die je gevoelsmatig vertrouwd, dat het als een verlossing voelt. Stel je omgeving op de hoogte dat je bent gestopt, zij kunnen je dan een hart onder de riem steken wanneer je het zwaar hebt.

  De klachten die je ervaart, slecht slapen, zweten en mssn ook wel angstklachten zijn het grootste gevaar. Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt hoe je hiermee omgaat, en stick to your plan. Ik heb de eerste 3 weken tot 4/5 uur sochtends wakker gelegen, maar besef dat je lichaam uiteindelijk toch wel moe is en dat je langzaam maar zeker toch wel in slaap valt. Je slaapritme is binnen een maandje weer normaal. De angstklachten kunnen best wel lang aanhouden, tis je aanbevolen om hier een keertjrover te pragen met een psycholoog of iemand die er verstand van heeft. Hoelang het excessief zweten aanhoudt durf ik niet te zeggen, aangezien ik hier helaas zelf nog steeds last van heb.

  Echter uiteindelijk als je je sterk opstelt, veel relativeert en je gedschten positief probeert te houden, moet ook jou het lukken om te stoppen met blowen. Het lijkt (en is) zwaar, maar uitendeljkl word het er alleen maar beter op. En hoe langer je bezig bent, hoe blijer je bent dat je de stap hebt genomen!

  Ik hoop dat ik hiermee iemand kan helpen, en sta er dan ook voor open om vragen oid te beantwoorden.

  Hoop dat het jullie ook lukt!

  Succes!

  Reactie
  #2

  Goed van je! Het leven is nuchter zo veel leuker...

  Reactie
  #3

  Thanks Imke! Nuchter is inderdaad fijn

  Reactie
  #4

  Ben trots op je!

  Reactie
  #5

  Ik blow nu ongeveer 15 jaar dag in dag uit ben nu een maand clean maar heb al jaren last van een onverklaarbare pijn striemen op me rug de pijn is zo heftig dat ik soms geen zin meer heb om zo door te leven heb alles geprobeerd 10 x de dokter bezocht maar zonder resultaat raar of niet en tegen mn eigen wil kwam me pa met t idee om te kijken of een paar trekjes de pijn zal weghalen en ja hoor de pijn verdween heb een zoon en een leuke vrouw en sinds ik niet meer blow klaag en klaag en creperen van de pijn maar t probleem is wil niet meer een slaaf zijn van de duivelse plant want t verneukt ook de manier van denken ben t einde zoek ken iemand dit probleem en heeft er iemand een tip want zo blijven leven met de constante pijn is voor mij echt ondragelijk need help

  Reactie
  #6

  Nooit geweten dat blowen bij sommige mensen zo verkeerd uit kon pakken. Ik zelf hou ook erg veel van een jointje in de avond op de bank of een biertje bij het eten, al een jaar of 7, maar echt de drang om stoned te zijn voor je iets doet lijkt me zeer vervelend om te hebben.

  Bij mij is het precies het tegenovergestelde, ik wil absoluut niet onder invloed zijn als ik verplichtingen heb. Omdat ik dan geen kwaliteit meer lever.

  Ik ben blij dat je deze keuze hebt gemaakt, goed gedaan dat je er geen last meer van hebt.

  Reactie
  #7

  Hoi topicstarter,

  Bedankt voor je verhaal! Ik ben nu zes weken gestopt en langzaam aan lijkt het een klein beetje beter te gaan. In de moeilijke momenten kom ik nog wel eens op deze site en verhalen zoals die van jou bieden dan steun!

  Reactie
  #8

  Ooit een tijd gestopt. Geblowed van 15 tot mijn 23. daarna soms wel , soms niet. Ik ben niks dwangmatig, maar door de vele eisers in mijn leven, leek het alsof ik weinig tijd voor mezelf koos, terwijl ik juist veel tijd voor mezelf nodig heb. Daardoor ben ik weer af ten toe gaan blowen, neem een atv zonder iemand te vertellen, eens per jaar en ga lekker los in alle eenzaamheid. Dit is neit omdat ik niet meer de hele dag wil blowen, maar als tijd en joy voor mezelf. ik ben tegen de 40 nu en met vrouw en 3 kinderen en een goede leuke baan. (die goed betaald, maar redelijk druk is). Kies je weg zou ik zeggen. Kun je niet matig blowen, dan is stoppen beter dan elke dag gaar zijn. Simpel eigenlijk.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Knap hoor, ik en mijn vriend proberen ook te stoppen!!

  Reactie
  #10

  Ben trots op je

  Reactie
  #11

  Knap.. respect

  Reactie
  #12

  Nou mensen ben 31 jaar en heb 16 jaar lang skunk en hasj gerookt ben al 6 dagen gestopt met blowen ben maar gelijk aan de Cold turkey gegaan want anders zou ik nooit stoppen waarom heb ik dat gedaan omdat de laatse jointje die ik rookte hasj kreeg ik een trip snelle hartslag zweetende handen nar gevoel in me maag misselijk dacht dat ik dood ging daarom Dacht ik btr nu stoppen voordat ik meer trips krijg dus nu zes dagen verder voel ik me wel wat btr dan de eerste drie dagen want die waren verschrikkelijk heb veel last gehad van paniekaanvallen en angstoornisen ik ging door een hel heb het naar zes dagen nog hoor maar sla me er doorheen en begint ik gelijk weer te lezen over cold turkey op internet daarna voel ik me weer btr en kalm voor dat ik dit schreef had ik ook weer een paniekaanvak je geest heeft afleiding nodig heb veel steun gehad van mij blowende vrienden wat ik echt nodig had maar ik zal het nooit meer aanraken ben er helemaal klaar mee nou mensen die ook in mij situatie zitten wens jullie ook veel sterkte en hou je vol

  Reactie
  #13

  Hoi nori,
  Wat goed dat je ook gestopt bent! Het is inderdaad rotzooi geworden die wiet! Ze zeggen dat het een softdrugs is maar als je ziet wat het met je lichaam kan doen ongelofelijk!
  Ikzelf ben vandaag precies 4 weken gestopt en zo nu en dan zakt me de moed nog steeds in de schoenen! Ik moet echt mezelf weer terug vinden ik voel me leeg heb nog steeds stemmingswisselingen en zit nog altijd niet lekker in me vel!
  Hoe voel jij je verder geen depresive klachten meer?
  Ik kan nergens terug vinden Hoelang deze klachten aanhouden wat ik echt jammer vind want dat geeft je wel motivatie!
  Ben je ook vaker gestopt tussen tijds of is dit de eerste keer?
  Groetjes en veel succes

  Reactie
  #14

  Haai ikke wat leuk dat je op mij bericht heb gereageerd maakt me echt blij ja echt Eej het is geen softdrugs maar lijkt meer op harddrugs ben het helemaal met je eens wat knap van je dat je al 4 weken gestopt ben de kunst is het volhouden maar heb vertrouwen in je jaa dat leeg gevoel heb ik ook dat moet je opvullen met sporten of een hobby zoeken een dik boek lezen is oom een geoie optie ik doe laatste tijd veel gamen om afgeleid te zijn ja dat stemmingwisselen heb ik ook hoor ben dan weleens verdrietig dan weer vrolijk het zit echt tussen je oren voel me na twee weken nuchter te zijn echt lekker ik las dat je er bijna 6 maanden max voor nodig had om niks meer te voelen maar na 1 maand is de thc uit je lichaam weet ook niet hoe het is om nuchter door het leven te gaan want was namelijk altijd stoned Nee dit is echt de eerste keer dat ik ben gestopt en jij ik zou zeggen ikke laat je niet misleiden door die kut jointje want je heb het niet nodig ik las dat mensen na 5 jaar blowen al professionele hulp zoeken nou heb 16 jaar gerookt en heb m de eerste week er gwoon doorheen geslagen zo zie je maar weer het was een geestelijke verslaving wens je veel succes nog en hou vol want je bent al een maand verder Mvg Nordin

  Reactie
  #15

  Hoi nordin,
  Lief dat je terug reageert ik vind het ook fijn om hier lotgenoten te treffen wat precies begrijpen wat je door maakt in de stop tijd! Wanneer je met een verslaving dealt is het moeilijk voor mensen zonder verslaving te laten inzien hoe je voelt!

  Het is allemaal niet makkelijk helaas!
  Ik moet zeggen ik voel me gelukkig naar bijna 5 weken gestopt te zijn beter! Wel merk ik dat het moeilijk is om te hangen op de bank! Vroeger was het heerlijk een jointje draaien en dan lekker onderuit op de bank chillen! Ik heb alleen nog de leegte wanneer ik thuis kom van mijn werk! Normaal keek je altijd uit naar je jointje wat je dan echt verdiend had en dat is er nu niet meer! Je hebt eigenlijk niks waar je hersens mee kunt uitschakelen whaha!

  Kan me voorstellen dat wanneer je 16 jaar gerookt hebt het raar is om nuchter door het leven te gaan echt super knap dat je gestopt bent! Daar mag je echt HEEL trots op zijn!
  En het is wat je zegt cold turkey zonder enige hulp petje af! Je moet het ook echt willen stoppen want anders trek je het niet!
  Ik ben er in ieder geval echt klaar mee als je ziet hoe de afkickers zijn ga ik er nooit meer aan beginnen! Dit wil ik niet nog eens meemaken! De wiet van tegenwoordig is niet meer de wiet waar ik mee begon toen ik 16 was 12 jaar geleden!
  En ik weet hoe het gaat over een half jaar denk ik och eentje kan wel whaha! Maar dan val je terug het is toch een soort van liefde ofzo? En het is ook echt zo ontspannend! Wanneer je gewend bent om je ontspanning uit het roken te halen is het extra zwaar vind ik! Dan moet je zo op zoek gaan naar iets waar door je toch kunt chillen!
  Ik drink namelijk ook bijna geen alcohol anders zou je zeggen dan drink je een wijntje ter ontspanning en iets waarop je kunt verheugen!
  Ook de weekenden zijn lastig want dan rookte je nog meer tenminste ik!
  Je moet inderdaad afleiding zoeken in iets maar heb nog geen motivatie gevonden om weer te gaan sporten?
  Sporten hangt ook samen met blowen normaal rookte ik altijd eentje voor het sporten! Is echt idioot hoe je er aan gewend bent!
  De stemmingswisselingen zijn gelukkig wat af gevlakt al heb ik soms dagen dat ik me kut voel en me vooruit sleep!
  Al met al gaat het gelukkig met de weken Beter!
  Op het begin zakt je de moed in de schoenen maar inderdaad blijven doorzetten!
  Jij ook heel veel succes en hou vol! Uiteindelijk ga je Beter voelen!
  En voor de mensen wat gaan stoppen het is zwaar maar hou de moed erin je moet even door de eerste weken heen!

  Weet je trouwens wat ik me wel bedacht dat het extra lastig is om te stoppen in de winter! Dit omdat je dan meer binnen zit vanwege het weer? Ik had beter in de zomer kunnen stoppen dan wordt je zowieso al vrolijk van het zonnetje en alle leuke dingen wat je kunt doen?
  In de winter zijn de mensen zowieso minder blij tenminste ik ik haat winter!

  Groetjes

  Reactie
Reageer op: Gestopt met blowen/ Stoppen met blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief