‘Angstproblemen’ na stoppen met blowen?

  • #1

    Beste,

    Een aantal maanden geleden ben ik na een 4 tal jaar gestopt met blowen.
    Na een maand gestopt te zijn voelde ik mij steeds vreemder en vreemder.
    Onrust, vermoeid, soort van overprikkeling vooral op openbare plaatsen etc etc
    Volgens de dokter was dit angst.( Had hem ook verteld van het blowen)
    Hij zei dat dit kon door het stoppen met wiet.
    Hij heeft mij toen het medicijn xanax voorgeschreven , dit heb ik een 2tal maand genomen maar heeft niet bepaald veel geholpen.
    Nu rond dezelfde periode toen ik stopte ben ik een zeer belangrijk persoon in mijn leven verloren.
    Ik ben niet zeker of het wel komt door het stoppen met blowen.
    Ben nu een 6tal maanden verder en het gaat wel iets beter maar heel veel verbetering zie ik niet.
    Heeft er iemand raad voor mij aub want dit belet mij van vele zaken en zou er graag vanaf zijn.
    Heb ook nooit tijdens het blowen een angstaanval of dergelijke gekregen , het was er opeens.
    Danku

    Reageer
    #2

    [i]Heeft er iemand raad voor mij aub want dit belet mij van vele zaken en zou er graag vanaf zijn.[/i]

    http://www.lievegoedzorggroep.nl/

    Liefs, Emma

    Reageer
    #3

    ik heb juist het zelfde nu :s

    Reageer
    #4

    Depressie, stress... nzvnzv. Probeer dingens te doen die je graag doet, die je goed laten voelen, zoek een partner
    wordt verliefd... Volgens mij komt het door het otbreken van goede gevoelens en emoties in je leven, sterkte!!!

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik begrijp je problemen volkomen, zelf heb ik zeven jaar geblowd (elke dag) en meestal wat abnormaal. Je zult hebben gemerkt dat je geest, hersenen en lichaam hebben moeten wennen aan het gevoel van stoned zijn, je lichaam gaat eraan wennen uiteindelijk. Als je het jarenlang hebt gedaan en je raakt eraan gewend en je stopt daarna per direct dan krijgt je lichaam een soort van schok te verwerken, het lichaam snapt het niet meer maar vooral ook je geest want dat is toch wel het belangrijkste onderdeel van jou -ik- zijn. Helaas vrees ik dat de enigste oplossing die erop zit is om het te accepteren dat ze er zijn het gaat vanzelf weg het klinkt natuurlijk vervelend maar uit eigen ervaring zit er niks anders op. Het zelfde bij mij met de LSD, was de hele weg kwijt en had complete angsten, hallucinaties en waanbeelden. Medicatie is er wel voor natuurlijk, maar het zal je er niet vanaf helpen dat heeft zijn eigen gang nodig voor je geest het te verwerken.

    Het is moeilijk ik weet het. Het kan ook een ergere uitwerking op je hebben als je het blowen deed tijdens je ook nog eens met heel veel problemen zat in je hoofd (geestelijk) dan ben je er natuurlijk vatbaarder voor. Praten met mensen die het zelfde hebben of hebben meegemaakt is het beste wat je kunt doen zodat je erkenning krijgt en je gaat geloven uiteindelijk dat de angsten alleen maar in je hoofd zijn. Het geeft niks dat je deze klachten hebt. Het hoort bij het proces, laten we eerlijk zijn vier jaar lang blowen is niet niks.

    Heb ik je zo een beetje gerust kunnen stellen?

    Liefs, lisa.

    Reageer
    #6

    Heb zelf ook zolang geblowd en dit is redelijk normaal en ik heb geeneens anti depresie medicatie gehad , na een paar maanden word het een stuk minder! Geef je lichaam en hersenen even de tijd ze snakken naar het THC de eerste paar maanden daar moet je tegen vechten, maar geloof op latere tijd word dit beter en je leeft een stuk gezonder ook!

    Reageer
    #7

    Ik maak nu precies hetzelfde mee.

    Na zo'n 10 jaar blowen, waarvan ruim 5 á 6 jaar dagelijks, ben ik nu anderhalve week gestopt, en thuis heb ik er geen last van maar buiten is er sinds een paar dagen steeds die allesoverheersende angst.

    Nu heb ik het niet zo op, in mijn optiek, gestoorde doctoren met hun pilletjes voor alles en nog wat en ik denk zelfs twee keer na voordat ik een paracetamol slik. Er bestaat geen één pil zonder bijwerkingen, en zelfs de gewenste werking van een pil is in feite niet meer dan een bewust nagestreefde bijwerking. Dus grijpen naar pilletjes is wat mij betreft zowiezo geen oplossing.

    Ik denk inderdaad dat na zo een lange tijd blowen, stoned zijn een dusdanig onderdeel wordt van je psyche en dat er niets anders opzit dan de tijd zijn werk te laten doen.

    Reageer
    #8

    Hey ik herken het helemaal ik blowde 10 jaar lang 20€ per dag weg Amnesia Haze, ik heb wel medicatie voor de angsten, daar ook geen last van, maar wel dat ik me echt vreemd en onzeker voel met name tijdens mijn werk slaat de onzekerheid toe en voel ik me best dom en heb ik spijt dat ik zoveel heb geblowd, nou heb ik het gevoel dat ik er alleen voor sta, toen ik blowde verdoofde ik alle gevoelens is mijn ervaring, dus emoties en blijheid lopen door elkaar heen voor mijn gevoel, ik ben dus blij dat ik na zoveel blowen op eigen kracht ben gestopt, maar de emoties komen 10 keer harder aan dat werkt denk ik met angstgevoelens net zo ik denk dat mediteren jou erg goed zal doen, beetje late reactie alleen, angsten hebben te maken met je ademhaling oftewel hyperventileren, misschien dat andere mensen die hier lezen er nog iets aan hebben, het is mij ooit uitgelegd groetjes en sterkte? want het is heel beangstigend om te hyperventileren zelf ook ooit tijd lang gehad.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    1. Hallo, ik heb 2 jaar gepaft en de laatste maand dagelijks dan ben ik opreis vertrokken en opreis heb ik een zware paniek aanval gehad. De dokter zij dat het kwam omdat mijn lichaam niet gewent was om nog te handelen met stress en dat opreis gaan blijkbaar te veel stress heeft gebracht  en ik daardoor beginnen paniekeren ben en een aanval heb gehad. De eerste dagen na mijn aanval kon ik niet slapen en niet eten omdat dit angstig en paniekerig gevoel mijn maag en slokdarm dichtkneep. Soms had ik zelf braakneigingen die voortkwamen uit het angstig en benauwd gevoel. Ik had nog nooit zo iets verschrikkelijks meegemaakt. Ik wist dat ik wel wat kwetsbaarder was voor stress omdat ik lichte ADHD heb. Nu zijn we al 2 weken na de aanval en heb ik alleen nog moeite met te slapen. En elke keer als ik er aan denk komt het gevoel een klein beetje terug. Het voelt net alsof ik een zwaar trauma heb meegemaakt. De enige oplossing die ik kan geven is: spreek af met vrienden doe een activiteit die beweging vereist en verzet je gedachten het zal elke dag een beetje minderen. En hopelijk op een dag stoppen. Qua medicatie zou ik sedinal aanraden het is plantaardig en vermindert de stress en angst wel een beetje. Vooral bezig zijn is de boodschap en zo wijnig mogelijk aan denken hoe moeilijk het ook is het is een periode waar je door moet. Maar onthoud dat het op een dag goed komt en je weer je oude zelf gaat zijn. Peace and love✌️
    Reageer
    #10

    Hoi,

    Ik heb een soortgelijke ervaring met blowen. 4 jaar dagelijks hasj/wiet gerookt, en na een aantal heftige paniek aanvallen meteen gestopt. Het stoppen gaat prima want als ik nu nog zou blowen, zou ik het niet meer voor mijn lol doen. Nu ben ik een maand gestopt en heb ik last van angsten. Voorral de angst om dood te gaan, steken in mijn borst, mezelf helemaal gek denken. Ik ben bang dat ik te laat ben gestopt met blowen en ik nu psychische problemen heb ontwikkeld.. al ben ik me wel bewust dat mijn lichaam aan het detoxen is van de thc.

    Nu ik de andere berichten lees van de personen die het soortgelijke meemaken, stel ik mezelf wel weer gerust.

     

    Tijd zal leren en helen!

     

    Reageer
    #11

    @Anoniem 31 dec. Blowen zal wat veranderen in je neurotransmitters. Drugs kunnen ook zorgen voor verlies van voedingsstoffen als magnesium. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen ondersteunen met voedingssupplementen en natuurlijke middelen. De tegenhanger van thc is cbd. CBD-olie kan helpen ontspannen en harmoniseren. Belangrijk is ook om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels te combineren. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan ook angsten uitlokken.

    Reageer
    #12

    Hallo allemaal,

    weet niet of iemand dit nog leest maar ik ervaar hetzelfde na stoppen met blowen. Heb me enorm angstig gevoeld tot 2,5 maand na het stoppen. Ik voel nu nog steeds heel veel spanning in mijn lijf maar word wel minder, ene dag is de andere niet. Ben nu bijna 3 maanden gestopt. Voel me ook soms heel vaag alsof ik er niet helemaal bij ben. Kan iemand zeggen die al langer is gestopt of dit alles weer helemaal overgaat? Doordat ik hier steeds aan twijfel lijkt het wel of ik daardoor terug blijf vallen.. coronacrisis helpt ook niet mee natuurlijk om afleiding te vinden nu..

    hoor heel graag van iemand! Alvast bedankt!

    Reageer
    #13
    1. Ik ben nu 6 maanden gestopt met blowen na 27 jaar dagelijks 2,5 gram te hebben gerookt. Ervaar veel angst, hartkloppingen, spanning, en last van depressieve gevoelens. Vind niks meer leuk en alles voelt aan als doodgeslagen bier. Ik ben gezond gaan eten, sporten en doe de Wim Hof methode en ben begonnen met mediteren. Maar tot nu toe merk ik weinig verbetering. Sommige dagen lijkt t te verbeteren maar dat is dan altijd voor korte duur. Ik heb zelfs overwogen weer te beginnen met gebruiken om van deze ellende af te komen maar ik kan niet meer tegen wiet. De klachten worden er alleen maar erger van dus die optie heb ik niet meer. Nu maar hopen dat t ooit nog weer goedkomt. Ik wens iedereen veel sterkte toe!
    Reageer
    #14

    Ik ben 5 maanden gestopt, na 4 jaar blowen, waarvan een jaar elke dag. De eerste maand stoppen ging het goed, maar nadat ik meer ging drinken kreeg ik ineens last van paniek aanvallen. Nu, 5 maanden verder, heb ik erg veel last van angsten. Een licht pijn in de borst laat me al denken dat ik een hartaanval of een hersenbloeding krijg. Ik probeer gewoon mijn leven te leven maar ik word minimaal 1x per dag overvallen met een ongelofelijk naar gevoel van onzekerheid. Het lezen van al deze berichten doet me wel goed, voor nu. Maar als ik me weer rot voel kom ik ontzettend moeilijk uit die gedachte.

    heeft iemand tips of soort gelijke ervaring? Ik ben namelijk bang dat er iets mis met me is.

    Ik hoop dat iedereen er bovenop komt.

    ❤️❤️

    Reageer
    #15

    Gefeliciteerd met je 5 maand ik ben 4 maand en 21 dagen en ik ervaar veel angst inderdaad ik had een paar goede weken gelukkig resteerd mijn laast paniek aanval een maand geleden omdat ik het nu onder controlle hou door alcohol caffeine en suiker te vermelden

    Ik ervaar allerlij dingen die angst gerelateerd zijn spiertrekkingen trillingen en zo wat wel veel minder is geworden je zou je er door heen moeten worstelen en en vermeid de dingen die ik je heb gezegt het helpt echt groetjes

    Reageer
Reageer op: ‘Angstproblemen’ na stoppen met blowen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief