Slaappillen met antidepressiva samen gevaarlijk?

 • #1

  Hallo, mijn moeder is 55, invalide, en ze gebruikt slaappillen en antidepressiva samen alsof het smarties zijn. Ik hoor dat ze in de nacht gillend wakker wordt van de nachtmerries. Verder is het een taaie tante, ze laat niks merken aan ons. Ik vind in het vuilnis de eNe lege verpakkING na de andere.

  Ik maak me zorgen, Is die combInatie mogeliJk schadelijk? Zo niet fysiek wel psychisch? Dank.

  Reageer
  #2

  Hallo,
  Ik neem aan dat jouw moeder deze medicijnen op recept krijgt? Dan zou de huisarts op de hoogte moeten zijn van de hoeveelheden die ze neemt. Kun je jouw bezorgdheid met je moeder bespreken? Antidepressiva en slaappillen, is jouw moeder onder behandeling van een psycholoog of psychiater?

  Reageer
  #3

  Marit bedankt voor je reactie.

  Ik weet niet precies hoe ze aan die hoeveelheden komt. Ik neem aan dat ze die ergens via herhaalrecept kan krijgen ofzo.

  Ze houd zich alleszins niet aan de gebruiksaanwijzingen en neemt er soms 3 of 4 tegelijk in.

  Ik heb haar vandaag gesproken over de antidepressiva en ze zei dat ze gewoon zo geboren was.

  Na de scheiding tussen m'n ouders heeft ze veel sessies gehad met de psychiater. Voor zover ik weet is dat allemaal afgesloten.

  Kan het zijn dat ze last heeft van haar menopauze en daarom de nood heeft om zoveel antidepressiva in te nemen? Een hormonale nood ofzo? Ik wist dat ze dat wel eens gebruikte, vroeger. Maar tegenwoordig zit er in elke vuilnisbak wel een lege verpakking en vind ik overal uitgedrukte strips.

  Gedurende de afgelopen weken is ze erg stil en wil ze nergens over praten. Overdag is ze zogezegd altijd moe maar als ik kijk naar hoeveel slaappillen ze pakt om te slapen lijkt me dat niet zo gek.

  Ik maak me zorgen omdat ik bang ben dat ze op een gegeven moment te veel slaappillen of antidepressiva pillen samen inneemt en niet meer wakker wordt. Ik las uit de bijsluiter, die ze inmiddels gevonden heeft en verstopt of weggegooid, dat je de pillen niet met bepaalde andere medicijnen (remmers of zoiets) mocht combineren. Ook is autorijden en andere 'verantwoordelijke' taken onder invloed van dit medicijn strikt verboden.

  Reageer
  #4

  Dag,
  De antidepressie middelen van tegenwoordig horen tot de groep van "Serotonineheropnameremmers"; daar is niets mis mee, maar het heeft ook geen zin om meer pillen te slikken dan op de bijsluiter staat cq wat de dokter heeft aangegeven, daarnaast zijn de pillen niet echt levensbedrijgend.
  Maar voor wat betreft de slaappillen : die zijn ronduit slecht voor de gezondheid van je moeder en ze werken verslavend.
  Mijn advies: ga naar jullie huisarts en leg hem (zonder je moeder) uit waar jij je zorgen om maakt; hij kent de situatie van je moeder het best.

  Succes en sterkte

  Reageer
  #5

  bedankt dat stelt gerust. echt waar.

  ik spreek haar er zelf wel op aan, dat lijkt mij het beste.

  Ik zal met haar delen dat die pillen verslavend werken en dat ze samen maar eens naar de huisarts moet gaan om te bespreken of ze de pillen nog steeds nodig heeft na al die tijd. misschien een afbouw programma ofzo ik zie wel.

  bedankt voor de hulp ik ben heel blij met de geruststelling.

  Goede gezondheid en geluk voor iedereen ๐Ÿ™‚

  Reageer
  #6

  Hai Eitartsiger, deze site is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en elkaar daardoor te kunnen helpen, ondersteunen of hoe je het wilt noemen. Ik vind het al super van je dat je je zorgen maakt om je moeder! Ze mag in haar handen knijpen met zo'n zorgzaam kind als jij bent. Ik hoop dat je ons op de hoogte wilt blijven houden en als je nog vragen hebt - over jouw moeder, of misschien wat betreft over jezelf, we zijn hier om met elkaar mee te denken, elkaar te helpen. Ik vind jou een dapper kind!

  Liefs, Marit

  Reageer
Reageer op: Slaappillen met antidepressiva samen gevaarlijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief