Derealisatie? door t stoppen met blowen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo,

  Ik ben gestopt met blowen doordat het me niet goed viel en ik bad ging, mijn armen gingen tintelen mijn hoofd ook en ik dacht dat ik out zou gaan, maar dat kon ik voorkomen. daarna heb ik nog een keer geblowd en toen voelde ik me weer niet goed worden, daarna nog een paar keer gedaan maar toen werd ik gewoon stoned net zoals de 2 jaar ervoor. maar toen dacht ik dus laat ik er maar is mee stoppen, dat heb ik dus gedaan, eerste week viel mee ik had veel angst, hartkloppingen, licht depressief beetje. en zonder me vriendin kan ik niet goed in slaapkomen. Maargoed nu is het 2 weken verder en ik heb veel op internet na dingen gezocht, toen las ik dat je een psychose kan krijgen door het stoppen, daardoor kreeg ik dus angst en was ik bang dat ik dat ook zou hebben, nu heb ik heel af en toe dat ik weer veel ga nadenken en dan voel ik me apart dan lijkt het net of ik geen diepte zie of een soort waas ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, toen had ik derealisatie gevonden dat je dan het contact met de buitenwereld kwijt bent, daar lijkt het wel een beetje op. want ik ga dan nadenken over alledingen. en over het leven etc. is dat derealisatie of komt het door het afkicken?

  een vriend van mij heeft een half jaar terug ook een slechte blow ervaring gehad, en ging ook trippen zoals hij dat noemde het leek alsof hij maar gewoon ”rondzweefde” hij dacht dat ie niet meer leefde ma toch ook wel. hij is hiervoor na de dokter geweest etc en die dachten ook dat het depersonalisatie/derealisatie was. hij heeft daar 2 maanden last vban gehad tijdens het blowen en ook als die niet blowde. en daarna nooit meer ergens last van gehad en hij is doorgegaan met blowen. ma k hb dat gevoel naar het stoppen en blow niet meer.??

  maurice

  Reactie
  #2

  Volgens mij moet je niet meer blowen en gewoon normaal gaan doen. Uit jouw verhaal blijkt niets vreemds behalve dat je bang bent en je je zorgen maakt. Er staat niets in jouw verhaal dat werkelijk zorgelijk is. Blowen is gif en als je stopt moet je ontgiften zowel lichamelijk als psychisch. Neem daar de tijd voor en maak je niet dik om niets. Sterkte.

  Reactie
  #3

  Hallo

  ik blow ook niet meer
  maar het soms wazig zien heeft dat te maken met het stoppen dan?
  en hoelang gaat het duren voordat ik weer mezelf ben en me fijn en normaal voel. ik ben nu 2weken gestopt.

  maurice

  Reactie
  #4

  Het werkzame bestanddeel in Mar*huana, de THC, slaat zich op in vetweefsel en kan daar jaren blijven zitten, dus onder andere in de hersenen. Ferfente blowers die gestopt zijn kunnen jaren later nog ineens stoned worden zonder dat er een directe aanleiding voor was. Je herkent dat vast wel dat je ineens in de verte door muren heen zit te staren en er even helemaal niet bijbent met je gedachten. Je kunt dit zelf bijsturen door jezelf er weer bij te halen en jezelf te dwingen wakker te worden en je op reële en aardse zaken te richten. Ga hardlopen desnoods of aan het werk of studie. Je bent nu hier, met je hoofd op aarde en over een jaartje of 60 mag je weer in de kosmos zweven, als je het loodje hebt gelegd. Dat is het nare van blowen, het trekt je helemaal weg uit de aardse realiteit, daar waar het nu gebeurt en je wordt uiteindelijk een enorme dromer die helemaal niets meer voor elkaar krijgt behalve in de mooie verhalen, maar iets doen en afmaken, ho maar. Wakker worden jongen, het leven gaat door, jouw leven, jouw tijd, en de klok tikt…

  Reactie
  #5

  Dus dat betekent dat ik dit jaren lang lat van ga hebben? maar weetje wat ik niet snap. in mijn blow periode als ik weer nuchter was had ik dat toch ook niet? waarom nu dan wel.

  maurice

  Reactie
  #6

  THC ‘opslag’ in vet vind alleen plaats bij verminderde stofwisseling of als THC niet voor 100% is gemetaboliseerd. Opslag in vet zal niet langer zijn dan 28 dagen, de tijdspanne waarin THC gelijkmatig wordt vrijgegeven. Er is mij geen wetenschappelijk data bekend waarbij dit langer dan 28 dagen is.

  Er is wel een ‘maar’:

  De hersenen en het ruggenmerg hebben specifieke anandamide receptoren waar THC affiniteit voor heeft, de koolstof structuur van THC en anandamide zijn op bepaalde delen identiek. Door langdurig (chronisch) THC gebruik, -net zoals bij nicotine- kunnen eiwit ketens een voorkeur krijgen voor de stof.

  Het veranderd dus letterlijk de biochemische opmaak van de hersenen. Maar ook dit is niet levenslang. Hersenen zijn constant in beweging, en bij afname van prikkels zullen er nieuwe (andere) banen worden aangelegd, al kan dit heel lang duren, en vandaar dat ‘afkicken’ zo enorm moeilijk is.

  Reactie
  #7

  Hey,

  Ik heb ook last van derealisatie, het is vast gesteld door de huisarts en psycholoog.
  Ik had een paar keer geblowed en op een gegevenmoment begon ik toch alles wazig en onrealistisch te zien, heb het 2 maanden volgehouden, maar daarna werd het me echt teveel en heb ik het mijn ouders verteld. Die hebben direct een afspraak gemaakt bij de huisarts en bleek derealisatie te zijn. Ik vind het erg moeilijk om mee te leren leven… Daarom raad ik seireus iedereen af om te beginnen met blowen. Want ik heb alle consequensties gelezen, en ik dacht dat ik daar toch neit bij hoorde, bij de groep die dat zou kunnen oplopen, maar het zijt zoo..

  Reactie
  #8

  Chris, doe je aan sport? Sport helpt je wakker worden en helderder te gaan leven. Doen hoor!

  Reactie
  #9

  Hey,

  Ja ik doe wel aan sport, niet echt aan conditie training, maar aan lichaams vorm, namenlijk setups etc. En derealisatie zit is gewoon een ziekte, niets helpt er tegen alleen medicijnen, maar er lopen nog onderzoeken, want ze kunnen die medicijnen niet zomaar geven aangezien mijn leeftijd, 15jaar.

  Groetjes

  Reactie
  #10

  Herken je iets in onderstaande tekst die afkomstig is uit de DSMIV? (dp/dr = depersonalisatie/derealisatie)

  Vaak gaan traumatische ervaringen, angststoornissen, sociale problemen, relatieproblemen, drugs of alcoholgebruik vooraf aan dp/dr. Ook lichamelijke factoren, zoals migraine, epilepsie of hersenletsel, kunnen echter dp/dr in de hand werken. Bij traumatische ervaringen kan gedacht worden aan allerlei schokkende gebeurtenissen, zoals de dood van een dierbare, rampen of een auto-ongeluk, maar ook aan jarenlange geestelijk/lichamelijk mishandeling of seksueel misbruik. Dp/dr hoeft niet gekoppeld te zijn aan één enkel ernstig trauma. Biologische aanleg, opvoeding en (in)adequate hulp spelen eveneens een belangrijke rol bij het ontstaan, versterken of verzachten van dp/dr. Affectieve, emotionele verwaarlozing in de jeugd wordt ook genoemd als oorzaak van dp/dr, zeker in combinatie met een gevoelige aanleg. Soms is het heel moeilijk te achterhalen hoe en wanneer de dp/dr nu eigenlijk precies begonnen is. Een veelgehoorde vraag is: “Had ik nu eerste dp/dr en kreeg ik daardoor angsten of was het net andersom?”.

  Reactie
  #11

  Als ik jou was zou ik abrupt een punt zetten achter jouw blowgedrag. Heb hier enkele jaren ervaring in en inmiddels genoeg gezien. Vooral het keer op keer blijven testen of er zich opnieuw momenten voordoen tijdens het blowen is fout en berust op geestelijke afhankelijkheid! Blowen is een geestelijke verslaving en brengt nu eenmaal de nodige verschijnselen met zich mee wanneer je probeert te stoppen. Soms is derealisatie/-personalisatie een tijdelijke bijkomstigheid. Lang niet iedereen heeft er last van en het verdwijnt meestal net zo plots als dat het kwam. Het komt ook voor bij mensen die psychoses ervaren of getraumatiseerd zijn. Dit is bij jou hoogstwaarschijnlijk niet het geval, maar het kan wel een waarschuwing zijn. Luister naar je lijf en las een pauze in wat betreft het blowen. (Cannabis blijft soms wel zes weken aanwezig in je lichaam, doordat het zich opslaat in vetweefsel en hersenen. In tegenstelling tot andere verdovende middelen is dit lang.) Ga lekker bewegen, iets ondernemen en blijf niet piekeren wat betreft dat onwerkelijke gevoel. Werkt alleen maar tegen. Geloof me het verdwijnt weer, mits je niet blowt…

  Ciao!

  Reactie
  #12

  En waarom zou zo’n reactie als die van jou werken?
  Het is niet echt dat je zijn verhaal serieus neemt.
  Ik denk dat het goed is om er met iemand over te praten,
  maar dat je er niet te lang in blijft hangen.
  Omdat het ook zo kan zijn dat je jezelf iets kan aanpraten.
  Nou zeg ik echt niet dat jij dit doet, want ik vind het heel vreemd dat dit jou zo gebeurd.

  Reactie
  #13

  beste mensen heb 8 jaar elke avond ongeveer 3 lointjes gerookt maar de laatste weken voelde ik me niet meer goed tijdens het blowen , ik verloor het bewustzijn en had zware hartkloppingen dus besloot ik te stoppen . ben nu 2 weken gestopt maar kan moeilijk slaapen en als ik dan toch in slaap val dan word ik plots angstig wakker met een slecht gevoel in de borst en het gevoel dat er iets paranormaal aan de gang is . op het werk heb ik ook soms het gevoel dat ik ga neervallen en word dan weer angstig en wil me gewoon gaan leggen , maar probeer mijn gedachten dan op leuke dingen te richten en dan gaat het weer wat beter . ik weet dat dit nog even zal duren voor ik weer de oude ik ben maar geloof me ik raak geen joint meer aan en wil dan ook na deze oerslechte ervaringen zeggen dat in het begin blowen wel leuk kan zijn maar had ik geweten wat de gevolgen waren dan hat ik deze prutsen NOOOOOOOOIT aangeraakt .

  MGV kristof

  Reactie
  #14

  Laten we een ding helder maken: cannabis is GEEN gif, en levert ook op geen enkele manier blijvende schade aan je lichaam, dus dat je lichamelijk moet ontgiften is grote onzin.

  Reactie
  #15

  @kristof: Wat jij hier beschrijfd is puur tussen de oren, één van de nadelen van langdurig wietgebruik, niet iedereen kampt hiermee maar ik ook zeer zeker. Als ik ergens een pijntje heb denk ik meteen dat het iets ergs kan zijn en voel ik de pijn TOT ik na de dokter ga en die aangeeft dat het niets gevaarlijks is, dan is de pijn ineens weg. Maarja langdurig wietgebruik zorgt voor vele kleine pijntjes dus altijd als je ergens last van hebt naar de dokter gaan, hij/zij stelt je dan gerust en dan ben je van die psychologische onzin af. Als je nou gewoon netjes sport en goed gezond eet zal je hier veel en veel minder last van hebben, ook het psychologische want als je sport zit je beter in je vel en voel je je fitter en heb je dus minder tijd om je kut te voelen

  Reactie
Reageer op: Derealisatie? door t stoppen met blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief
Dokter.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en relevante advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op 'ga verder' te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.
Ga verder