drinkprobleem

 • #1

  hallo,

  ik heb een vraag, ik ben 19 jaar en drink al vanaf mijn 12de erg veel, die tijd is mijn moeder overleden en elke dag vond ik maar 1 uitweg en dat was alcohol.. nu ben ik de laatste tijd geminderd omdat ik zoiezo het laatste anderhalf jaar me letterlijk elk weekend wel tot een black-out dronk.. ik merk ook dat ik de laatste 2 jaar toch wel redelijk depressief ben en zware concentratie en denkproblemen begin te krijgen ( ik deed atheneum maar ik heb het gevoel dat zelfs de simpelste opleiding me niet gaat lukken zo) ik ben nu voor het eerst van plan te stoppen en ook echt vastberaden om te stoppen.. de laatste keer dat ik me een blackout heb gedronken is 2 weken geleden.. ik ben nu ook nog steeds erg afwezig en heb nog steeds totaal geen concentratie, vooral met rijden niet.. nu vroeg ik me af of het nog wel goed kan komen en vooral wat voor een tijd daar ongeveer aan gebonden zit.. of dat ik eeen alcoholdementie heb ontwikkeld.. ik lees vanalles erover maar vind nergens hoelang het zou duren als het nog goedkomt en of het nog wel goedkomt.. ik dronk door die jaren gemiddeld 8 halve liters per doordeweekse dag en in het weekend tot ik een blackout had.. ik hoop dat jullie me kunnen helpen, ik weet niet meer waar ik moet zoeken..
  alvast bedankt,
  B

  Reageer
  #2

  goed dat je er mee komt en heel goed dat je inziet dat je eraf moet blijven.
  Maar dit kun je niet alleen, je bent een alcoholist en dus heb je hulp nodig.
  je zal wel heel veel hersencellen hebben kapotgemaakt en ook je lever heeft een opdonder gehad. je lever kan vaak nog wel goed komen als je stopt.
  Hoeveel schade je hersens hebben opgelopen is niet te zeggen, dat is dus echt afwachten.
  denk dat je het beste naar de huisarts kunt gaan, hij kan via bloedonderzoek de lichamelijke schade bekijken(o.a.lever) ook kan hij je doorsturen voor hulp.
  Begin met extra vitaminen te slikken en gezond te eten.
  wees ook duidelijk tegen de mensen om je heen, praat met ze en zeg dat je vanaf nu niet meer wil drinken, zij kunnen hier rekening mee houden.
  totdat je helemaal clean bent zou ik de omgeving mijden waar je zoveel drinkt.
  wens je heel veel sterkte, door te stoppen maak je nog een kans op een goed leven verder, verknoei het niet.
  Brenda

  Reageer
  #3

  oke dankjewel.. ik wil het ook echt graag, heb nu ook niks meer gedronken.. maar ik wil heel even afwachten voordat ik naar de huisarts ga hiermee, ik ben er een lange tijd terug wegens wat problemen al geweest en hij zei me toen al dat mijn lever er niet goed uitzag.. weet je mischien welke vitamines belangrijk zijn om nu extra te nemen..? mocht het na een tijd nog steeds niet ook maar een klein beetje verbetert zijn ga ik uiteraard wel weer langs de huisarts..

  Reageer
  #4

  Bij alcoholisten kunnen meerdere vitaminen ontbreken / een tekort zijn, dat kan de huisarts middels bloedonderzoek aantonen. Maar met name vitamine B1 en B6 zijn vaak in te lage concentraties aanwezig in het bloed bij alcoholisten.

  Reageer
  #5

  Lees de website van het Voedingscentrum voor betrouwbare informatie over vitaminen.

  http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezondheid/voedingstoffen/vitamines-en-mineralen.aspx

  Reageer
Reageer op: drinkprobleem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief