ziek na gebruik

 • #1

  Hallo, ik had een vraag. Weet iemand hoe het komt, dat nadat ik een keer een feesj gebouwd heb. (met bijvoorbeeld een paar pilletjes Extacy en alcohol en wat ghb) dat ik de dag erna. mezelf nog wel redelijk voel.maar de dag daarna (wanneer je 't dan eigenlijk alweer beter zou moeten gaan) dat ik echt bij alles wat ik eet of drink meteen moet kotsen.wel een hele dag lang! en de dag daarna is 't weer net of er niets gebeurd is.

  't gebeurt niet iedere keer,maar de laatste jaren is het toch wel regelmatig voor gekomen.

  De laatste jaren komt het gemiddeld nog maar een keer of 5 voor dat ik een feesje bouw.

  Daarvoor was ik een weekendgebruiker (tijdens 't uitgaan).heb altijd vanalles wel wat door elkaar gedaan.(wat tijdens 't uitgaan kan. En heb jaren geleden ook een paar anabolen kuurtjes gedaan.Maar ik heb nooit ergens last van gehad.nooit gekotst. wel de dagen erna een flinke kater natuurlijk! 🙂

  Maar om een lang verhaal kort te maken. weet iemand hoe t nu dus komt, dat ik de 2e dag erna soms echt de hele dag moet kotsen?

  alvast bedankt

  Reageer
  #2

  de eerste dag na gebruik zit het nog in je lichaam denk ik en de dag daarna komt het 'verrot' zijn.
  Ik heb persoonlijk maar 1 tip en dat is; stop met feestjes bouwen of doe het op een andere manier.
  Je lichaam verzet zich er duidelijk tegen. Luister na je lichaam!!! groetjes

  Reageer
  #3

  Je bent ontzettend onverstandig bezig! Nu je lichaam nog jong is kan het deze enorme klappen nog dragen en kan het zich in de loop van de dagen herstellen, maar ik heb het idee dat je nu echt over de rand in het rood zit. Heb je geen drugsvoorlichting op school gekregen? Ik sta er echt van te kijken hoe nonchalant jij over jouw drugs en drankgebruik en de symptomen spreekt. Het lijkt wel alsof je echt niet weet hoe ongezond en hoe gevaarlijk het is voor je lichaam en je geest.

  Een advies: direct stoppen. Dan kunnen we je misschien verder helpen. Helaas is dit geen drugs forum en ik moet zeggen dat je mij niet geroepen voel mensen te helpen die bewust zichzelf ziek maken. Er zijn vast wel drugsfora waar je tips voor druggebruik kunt vinden. Maar niet op Dokter.nl. Hierkomen mensen met gezondheidsproblemen waar ze hulp bij nodig hebben, en die mensen help ik graag.

  Nogmaals: stoppen met drugsgebruik is de enige oplossing voor jouw problemen.

  Reageer
  #4

  Ik ben het helemaal met de vorige schrijver eens. De ziekte en misselijksklachten worden veroorzaakt door de metabolieten die worden gevormd als de drugs (gif) door het lichaam wordt afgebroken. Deze afvalstoffen geven dus het misselijke en zieke gevoel. Omdat de rush (roes) nog voortduurt na de nacht van het gebruik is de last hiervan pas de tweede dag voelbaar. Dit is precies de reden waarom sommigen stoppen en anderen weer doorgaan met nog meer drugsgebruik. Juist om dat rotgevoel weg te maken met meer drugs. Zo kom je dus in de vicieuze cirkel van verslaving waar jij dus nu met één been in staat.

  Reageer
  #5

  Het totale aantal gemelde vergiftigingen bij personen vanaf 13 jaar door de partydrugs GHB (gammahydroxyboterzuur) en GBL (gammabutyrolacton) is gestegen van 214 in 2008 naar 268 in 2009. Het aantal gemelde vergiftigingen door paddo’s is in 2009 aanzienlijk gedaald. Dit meldt het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een recent verschenen jaaroverzicht.

  GHB/GBL
  Bij ernstige vergiftigingen met GHB en GBL kunnen onder andere een comateuze slaaptoestand en onderdrukking van de ademhaling optreden, waarvoor behandeling in het ziekenhuis nodig is. Frequent gebruik van GHB of GBL kan bovendien leiden tot verslaving. Het NVIC wordt de laatste jaren steeds vaker geraadpleegd over patiënten die onthoudingsverschijnselen vertonen na het abrupt stoppen met het gebruik van deze middelen.

  GBL wordt ook wel gebruikt als alternatief voor GHB. Het wordt in het lichaam omgezet in GHB en veroorzaakt dezelfde effecten als GHB. Onder andere via internet zijn preparaten verkrijgbaar die GBL bevatten. GBL komt ook voor in sommige schoonmaakmiddelen, het wordt gebruikt als industrieel oplosmiddel en het wordt toegepast in nagellak-, lijm- en verfverwijderingsmiddelen. De populariteit van GBL als partydrug lijkt toe te nemen. In 2009 ging 12% van de GHB en GBL-meldingen over GBL, terwijl dit in 2008 en 2007 nog slechts 5% was.

  http://rivm.nl/persberichten/2010/jaaroverzichtvergiftigingen.jsp

  Reageer
Reageer op: ziek na gebruik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief