2 en half jaar alcohol gedronken , risico kanker?

 • #1

  Goedenavond , ik heb 2 en half jaar elke dag alcohol gedronken. Eerst was het een half fles wijn en daarna een fles per dag. Ik ben gestopt met drinken in maart. Wat zijn nu mijn risico's op kankers zoals borstkanker ? Ik ben 29 jaar oud nu. Ik heb erg veel last van angststoornis dus daarom mijn vraag. Ik loop dus elke dag , nu een paar maanden, mijn borsten te controleren en te voelen omdat ik bang ben dat ik elk moment kanker kan krijgen en vinden omdat ik 2 en half jaar heb gedronken. Ik lees over langdurig drinken , maar wat is langdurig drinken ? Staat nergens op internet.

   

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Die vraag kan niemand zo beantwoorden

  Reactie
  #3

  Hoe zou ik dan zekerheid kunnen vinden hiermee?

  Reactie
  #4

  Ik denk dat het risico sowieso heel klein is gezien je leeftijd. Daar zouden dan speciale onderzoeken voor gedaan moeten worden, maar dat zie ik nog niet zo gebeuren zonder enige aanwijzingen op risico's. Bespreek het met je huisarts

  Reactie
  #5

  Het zegt natuurlijk niks denk ik maar in mijn familie komt geen kanker voor. Alleen hartziekten. Maar in mijn familie, zowel mannen als vrouwen , kwam en komt er wel veel alcoholisten voor. Deze mensen rookten ook nog heel veel en hebben eigenlijk allemaal de leeftijd van 80+ bereikt zonder kankers. Maar laat mij dan vast wel weer een uitzonderingsgeval zijn..

  Reactie
  #6

  Zo'n vaart zal het echt niet lopen

  Reactie
  #7

  Een angstoornis met dit soort dingen is erg vervelend, geloof me. Elke dag je borsten na kijken omdat je bang bent dat je door de alcohol gebruik kanker hebt of snel krijgt is een moeilijk dagelijks leven.

  Reactie
  #8

  Dat geloof ik je graag. Ga dan naar de huisarts en bespreek het. Misschien dat je een mammografie mag laten maken

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: 2 en half jaar alcohol gedronken , risico kanker?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief