Ontwenningsverschijnselen blowen

 • #1

  Hoi, ik ben 17 en heb 5 maanden lang bijna elke dag geblowd. Soms 2 op een dag soms liep het op tot 10. Ik ben nu sinds bijna 2 maanden cold turkey gestopt. Ik merk alleen nog bijna elke dag een soort leeg/ licht depressief gevoel. Alsof ik nergens zin in heb op dat moment als ik het heb. Vooral op zondagen is het het ergst. Aangezien ik een vriendin heb helpt dat wel goed met afleiding maar nog steeds heb ik het ook soms als me vriendin er is. Ik vind het echt vervelend om dit gevoel de heletijd te hebben. Aangezien ik een paar dagen geleden me ongeveer 2 dagen achterelkaar echt goed voelde en helemaal niks merkte van het lege/ licht depressiefe gevoel had ik echt verwacht alsof het weg zou gaan. Maar het is weer teruggekomen en mijn vraag was of mensen wat tips hebben? En ook beter zouden kunnen uitleg wat het nou echt inhoud dat ik me 2 dagen echt goed gevoeld heb? Ik vroeg me af of dat een signaal was dat het vanaf nu misschien wel nog minder word? Ook ga ik soms in het weekend bier drinken met vrienden maar aangezien ik van alcohol me meestal 2 dagen erna nog leger/ licht depressiefer voel doe ik dat nu al een paar weekenden niet. Daar zit ik ook wel mee aangezien iedereen dan super veel lol heeft en ik nuchter de avond moet doorbrengen. Zou iemand mij kunnen helpen met mijn vragen? En ook overige informatie als iemand er ervaring mee heeft gehad?

  mvg

  Reactie
  #2

  Ik vroeg me ook nog af welke drugs ik wel zou kunnen doen waar ik me niet nog slechter door ga voelen. Ik heb gezien dat als je afkickverschijnselen van blowen hebt dat alcohol en cocaine het erger maakt.

  Reactie
  #3

  Watvdacht je van geen drugs gebruiken?

  Reactie
  #4

  Dat zou ook kunnen. Het is niet dat ik er echt de neiging naar heb maar het is wel leuk om soms te doen toch?

  Vroeg me af of ik nog een antwoord krijg op de 1ste paar vragen?

  Ik ben best jong nog en snap er niks van. Domste fout in me leven om zoveel te blowen maar ik had dit ook al aan zien kunnen komen.

  Vroeg me ook af of de dokter bijvoorbeeld iets ervoor heeft om minder dat gevoel te krijgen. Ik hoorde vaak dingen over CBD alleen ik vraag me af of ik dat wel zou willen aangezien het ook van een wietplant komt en ik niet meer in aanraking wil komen met wiet/hasj uberhaupt.

   

  Reactie
  #5

  Vind het trouwens nogal onprofessioneel hoe er gereageerd word op mijn vragen door een (dokter).

  Reactie
  #6

  Ik weet niet wat er nou leuk aan is als je weet dat het dit soort gevolgen kan hebben. En dan alleen al van cannabis...
  Advies over welke drugs je wel kunt gebruiken ga ik hier dus niet geven.
  Het is helemaal niet onprofessioneel. Dit is een medische website en geen adviessite over welke drugs je wel kunt gebruiken. Ik zou het ook echt niet weten, bedenkende dat je al lange tijd in de problemen zit alleen al door cannabis. Blijkbaar ben je heel erg gevoelig voor drugs. En dan is cannabis nog redelijk " onschuldig" vetgeleken met andere drugs.

  Reactie
  #7

  Bedoelde meer dat ik bezorgd ben over mezelf en dat ik een tekst geschreven heb van 200 woorden en daar niet op word geantwoord. Ik snap dat er hier geen advies word gegeven daarop was een domme vraag van mij. Ik probeer gewoon het probleem waar ik al 2 maanden mee zit even te vergeten door iets anders te doen

  Reactie
  #8

  Zonder vooroordelen te hebben en ook niet negatief bedoeld maar moet het wel even kwijt.

  Je maakt je zorgen over jezelf naar aanleiding van drugsgebruik en in een adem stel je dan vervolgens de vraag welke drugs je dan wel kunt gebruiken.. probeer daar nou eens goed voor jezelf over na te denken.

  Maar nou even terug naar je vraag. Ik zou je willen aanraden om met de klachten naar de huisarts te gaan. Er zijn middelen om het jets dragelijker te maken.  Maar alcohol of andere drugs zijn dan absoluut geen optie. Je zomaar in een psychose kunnen raken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke bedankt. Ik zal de huisarts contacteren

  Reactie
  #10

  Hoi, nu een tijdje later gaat het al een stuk beter. Ik heb bijna geen last meer van lege gevoelens. Vooral het weekje op vakantie laatst heb ik er geen 1 keer wat van gemerkt. Nu ik thuis ben wel heel soms maar niet dat het me heel erg dwars zit. Alcohol drinken zonder me dagen erna me nog leger voelen heb ik ook geen last meer van. Ik heb trouwens geen huisarts gecontacteerd. Maar mijn vraag was of het effect zou hebben op mijn lege gevoelens al zou ik bijvoorbeeld 1x in de 2 weken een jointje roken. Ik heb geleerd van me fouten dus ik zal nooit meer zoveel blowen als eerst. Zou iemand mijn vraag kunnen beantwoorden

  Reactie
  #11

  Hier geldt maar 1 ding voor: als je weer start ben je zo weer terug bij af.

  Reactie
  #12

  Dat betekent dus dat ik nooit meer kan blowen?

  Reactie
  #13

  Kunnen kun je wel, dat beslis je alleen maar zelf. Maar je bent zo weer terug waar je vandaan komt. Denken dat je het beperken kunt met een verslavingsverleden is niet reëel

  Reactie
Reageer op: Ontwenningsverschijnselen blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief