Acne om gek en vedrietig van te worden

  • #1

    Hoi Allemaal,

    Ik heb al een geruime tijd (+- 10 jaar) last van acne en heb natuurlijk zoals vele lotgenoten al van alles geprobeerd, maar niks helpt. Ik heb ooit een keer roaccutane (paardenmiddel en word uitsluitend door een dermatoloog bij ernstige acne voorgeschreven) gehad van
    de dermatoloog, maar dat is zo agressief medicijn dat ik die kuur wel heb afgemaakt, maar dat ik het nooit weer zal doen. Ik heb na deze kuur +- 1.5 jaar acne vrij geweest, maar daarna begon het gewoon weer.

    Ik word er gewoon soms verdrietig van en ben soms radeloos! Ik blijf zelfs soms thuis omdat ik er dan niet uit zie.....

    Ik heb maar eens wat uitgebreider onderzoek gedaan op het internet en kwam de reeds bekende producten weer tegen, maar een middel wekte mijn interesse en dat is Vitamine E 400 capsules. Het zou volgens onderzoek tegen acne helpen. Vitamine E 400 breekt vet af en dus heb je een minder vette huid en zal dus je acne moeten verminderen, maar is dit waar en hebben mensen hier ervaring mee? Is een dergelijke hoge dosering Vitamine E niet schadelijk voor de gezondheid?

    Ik gebruik momenteel twee producten:

    Inderm aplicatie vloeistof: dit is een uitwendig antibiotica en gebruik in ’s morgens en ’s avonds voor het slapen gaan. Dit middel is op recept bij de huisarts te krijgen.

    Benzoylperoxide hydrogel 10%: dit is een ontstekingsremmende gel en droogt de puisten uit. Dit middel werkt echt heel goed en is volgens mij het enigste effectieve middel dat je helpt. Dit is een zo genoemde zelfzorgmedicijn en is bij elke apotheek te krijgen voor een prijs van +- 9.50 euro per (grote) tube. Ze hebben ook kleien tubes, maar ik neem altijd de grote, hoef je minder vaak naar de apotheek.

    Wat ik verder nog vrij vaak doe is onder de zonnebank, dit doe ik zeker 3 a 4 keer per week. Ja, ik weet dat het niet goed is, maar wat moet je dan!

    Met bovenstaande middelen hou ik het redelijk tot goed onder controle, maar wat dit op langere termijn met je huid doet dat weet ik niet, maar dat het slecht is moge duidelijk zijn. Ik heb tenminste geen keus, dus doe het gewoon.

    Dus lotgenoten, hebben jullie met bovenstaande ervaring en willen jullie je lotgenoten helpen, laat dan wat van je horen en hopelijk komen we samen tot een goede oplossing voor iedereen!

    Reageer
    #2

    waarom ga je niet eens naar een arts in de Chinese Geneeskunde, die kijkt heel anders tegen dit soort klachten aan en behandelt daardoor ook anders. kan b.v. met kruiden/zalf/acupuntuur.
    zeker de moeite waard om te proberen!
    Benzoyl helpt inderdaad goed, die zonnenbank is niet zo best.
    teveel vitamine E is ook niet goed!
    soms helpt het om geen varkensvlees meer te eten.
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    hoihoii

    eindelijk een lotgenoot die zich net zo voelt als ik, ook ik wordt er verdrietig van en zit momenteel bijna jankend achter de computer.
    weet me geen raad meer
    ik ben 26 jaar ( moeder van 2 kids) en heb al jaren lang last van acne, het lijkt alleen maar erger te worden, keer op keer weer naar de huisarts en dan krijg je weer een middeltje, die uiteindelijk niets doet.
    ook ik heb vroeger benzoylperoxide gebruikt, het nadeel ervan vond ik dat ik er heel veel afschilvering van kreeg. verder heb ik allemaal middeltjes (duur) bij de apotheek gekocht die geen van allen hielpen.
    pas geleden een locale antibiotica, om te deppen, die leek even heel goed te werken, maar inneens hielp ie niet meer. nu heb ik een antibiotica gel sinds gister en kan dus nog niet zeggen of het helpt, maar heb ook geen hoop meer moet ik zeggen. ook ik ga vaak onder de zonnebank, omdat dit ook wel iets helpt.(herken mezelf zo in je verhaal!!)
    de eerste littekens op mn wang zijn al duidelijk zichtbaar en als t niet over gaat zullen dit er steeds meer worden. acne verpest mn uiterlijk, mn zelfvertrouwen en soms echt mn leven!!!
    zit er nu aan te denken om weer benzoylperoxide op te halen, misschien in combi met de antibiotica, maarja al die middelen op je huid, t is allemaal zo agressief. dat hele sterke middel waar jij tover had die je er anderhalf jaar vanaf heeft geholpen heb ik nog niet gehad, zou er zo aan wilen beginnen ( uit wanhoop) maar het kan in deze tijd geen zonlicht vermijden.zal dus moeten wachten tot na de zomer.

    liefs en sterkte Michelle

    Reageer
    #4

    Ben je al eens bij een antroposofische huisarts geweest?

    Reageer
    #5

    hoi ik heb er ook last van en ik ben er ook depresief van geweest vooral met dat paarde middel
    het heeft mn leven echt een klap gegeven
    mn sociale leven vooral ik ben nu 20
    en heb nooit echt een vriendin gehad
    vanwege mn littekens op mn rug want daar schaam ik me erg voor maar dat dat paarde middel heeft mij goed geholpen van mn puistjes maar het brak mn spierweefsel af ik liep toen een tijd mank
    maar nu komt het ook weer terug bij mij
    ik ga binnekort weer naar de derma voor een oplossing

    Reageer
    #6

    Ik heb 20 jaar last gehad van extreme acne op mijn hoofd, gelukkig onder de haargrens. De acne was hardnekkig en vaak ontstoken, tot bloedens toe. Heel erg naar. Geen enkel medicijn of shampoo hielp. Ik was hiervoor in het begin eens naar een dermatoloog geweest maar toen was er nog geen medicijn voor. Drie jaar geleden ging ik opnieuw naar een dermatoloog. Die schreef mij een kuur voor van vitamine A. Dit is een nieuwe behandeling. Dit medicijn is een geweldige uitvinding. Mijn acne is volledig verdwenen. [b]Vitamine A[/b] vermindert onder andere de talgproductie, de oorzaak van acne.

    Reageer
    #7

    Hee!
    Ik herken jouw verhaal helemaal!
    Mijn dokter heeft me nu doxycycline voorgeschreven en dat werkt wel aardig! Het is verder niet heel agressief, dus misschien zeker wel de moeite waard om te proberen 🙂

    Verder gebruik ik Differin gel, werkt ook wel aardig.. Een product waarvan het helemaal weggaat heb ik nog niet ontdekt, maar als ik het vind laat ik het zeker horen!

    Groetjes Inge

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Benzoylperoxide hydrogel 10% werkt dit ook bij de rode vlekken/ littekens die ik over heb gehouden van slecht omgaan met puistjes??

    Reageer
    #10

    Je zou op een opvallend plekje kunnen proberen.

    Reageer
    #11

    Als acne na behandeling verdwijnt, blijven er vaak rode vlekken te zien. Dit zijn de kenmerken van de huid die zich aan het herstellen is. Deze verkleuringen worden postinflammatoir erytheem genoemd. Postinflammatoir erytheem verdwijnt vaak vanzelf.

    Het nadeel van Benzoylperoxide is de veelvoorkomende overgevoeligheidsreactie van de huid. Het is dus aan te raden om voorzichtig om te gaan met Benzoylperoxide en voorzichtig te beginnen. Het haalt het laagje dat over het puistje heen zit weg waardoor de vuiligheid gemakkelijker naar buiten komt en minder geneigd is te gaan ontsteken.

    Reageer
    #12

    Hi

    Eerst wilde ik even zeggen dat ik het echt zielig vindt voor je dat de acne je leven zo beinvloedt, ik kan er echt over mee praten want ik weet hoe jeje voelt. Ik ben 20 jaar en heb al sinds mijn 14de acne, niet in een hele erge vorm maar als ik het niet behandel verpest het mijn gezicht echt. Hoe knap je ook bent als je acne hebt verpest dit alles dat is nou eenmaal zo!!

    Ik hoop dat ik je een beetje geholpen hebt

    Groetjes

    Chris

    Reageer
    #13

    Dag allemaal,

    Ik ben nu 29 jaar en heb ongeveer 15 jaar last van acne. In het begin van mij acne dacht ik, dit gaat over net als bij mij leeftijdgenoten. Ik stond er niet echt bij stil dat het mij leven negatief zou beïnvloeden. Daarnaast had mij zus en broer ook last van acne. Dus voor mij was gewoon een natuurlijke proces van het lichaam.

    Toen ik 20 jaar werd had ik erge ontstekingen, iedereen die ik tegen kwam had wel een mening .Er waren mensen die mij de schuld gaven van mij acne. Ik kom uit een cultuur waar uiterlijk veel belangrijker is dan de innerlijkheid de jaren heen kreeg ik altijd opmerkingen van iedereen. Inmiddels ben ik 15 jaar verder en is mij gezicht een grote litteken.

    Intussen tijd heb ik een groot portfolio opgebouwd van de verschillende behandelingen die ik heb ondergaan. Van creamtjes tot zware antibiotica en diverse diëten,vanaf mijn 22ste kreeg symptomen van een depressie. Omdat mijn acne alleen erger werd,werd mij depressie ook erger. Door de acne heb ik een laagzelfbeeld gekregen,op momenten dat ik erge ontstekingen heb word ik heel somber en sluit ik mijzelf op. Daarnaast krijg wel dagelijks wel opmerkingen ( vaak goed bedoeld) van mensen die denken dat zij het beter weten.

    Door mij lage zelfbeeld over mij uiterlijk, ben ik te onzeker voor een relatie. Ik hou ook altijd groot afstand. Ik heb in het verleden tegen mij ex verteld over mij complex. NOU ik kan je zeggen dat een hele grote vergissing was. Toen het uit ging,heeft hij tegen mij gezegd dat geen enkele man mij zou willen hebben met zo een gezicht. En dat ik blij mocht zijn dat hij in mij geïnteresseerd was.

    Volgens mij kan ik inmiddels een boek schrijven over mijn acne en de invloed van acne in mijn leven. Misschien kan ik ook een handleiding”hoe om te gaan met ACNE”

    Ik word over aantal maanden 30 jaar oud. Het idee dat ik 30 jaar word en nog steeds met een gezicht loop dat er uitziet als een krentenbol maakt mij een stuk ongelukkiger. Mijn psycholoog heeft mij verteld dat ik het moet accepteren. Ik weet niet of dat mij ooit gaat lukken,aangezien het feit dat het nu een grote obsessie is geworden in mij leven. Spiegels en ik gaan niet samen, en ik laat mij ook nooit door iemand opmaken. want ik weet altijd 100% zeker dat die persoon mijn acne gaat bespreken.

    Kortom ik laat de acne mij leven leiden, ipv dat ik mijn leven ga leiden net als al mij leeftijdgenoten en ga genieten van het leven.
    Mijn ouders zien mij graag trouwen en kinderen krijgen,maar helaas hebben ze niet door dat de acne mijn blokkeert om überhaupt een gesprek aan te gaan met een man. Laat staan dat ik zonder make-up naast zo iemand wakker word.

    Kima

    Reageer
    #14

    Wat een dramatisch verhaal. Erg triest om te lezen. En wat een enorme hufter die kerel die inmiddels jouw ex is. En het allertriestste vind ik nog wel jouw omgeving die zo oppervlakkig is, dat je daar deel van wilt uitmaken.

    En zo onnodig...

    Ik kan op twee manieren reageren, eerst maar de medische, heb je ooit Roaccutane geprobeerd, en dan de menselijke, stop met iets te willen worden dat je niet bent, en start met een echt eigen leven leiden en doen wat je echt graag zelf wilt gaan doen. Ga bijvoorbeeld aan de Middellandse zee wonen en zwem iedere dag in zeewater, dat doet al wonderen. Ga met gehandicapte kinderen werken, of in een opvang voor afgedankte ezels. Ga iets doen dat jij wilt en dat voor jou goed is. Volg je hart, volg de weg die voor je ligt waarover jouw eigen leven leidt.

    Als je op je 30e nog steeds voor je ouders kinderen wilt hebben, dan ben je rijkelijk laat met volwassen, zelfstandig en autonoom worden.

    Misschien een harde reactie, maar de inhoud is uit betrokkenheid en goed bedoeld.

    Reageer
    #15

    Ik herken me helemaal in bovenstaande verhalen. Ik ben nu 25, en heb al sinds mijn 14e klachten. Eerst aan de pil waarmee het iets beter ging. Later twee maal een roaccutane kuur gehad maar het komt telkens terug. Nu smeer ik met zalfjes maar het helpt geen ruk. Mijn dermatoloog weet niet meer wat hij met me aanmoet en ik ben bij hem dus eigenlijk uitbehandeld.

    Mijn acne heeft ook veel invloed op mijn sociale leven. Zo heb ik nog nooit een relatie gehad en laat ik mensen ook niet te dichtbij komen. Ik ben erg bang geworden om gekwetst te worden dus duw ik mensen van me af. Onlangs werd ik in de trein aangesproken door iemand die me wilde behandelen. Ik voelde me compleet voor gek staan.

    Ook ben ik al lange tijd onder behandeling bij een psycholoog. Door de acne ben ik depressief geworden en nooit meer helemaal mezelf geworden. Het onbevangen vrolijke meisje dat ik was voordat ik acne kreeg is voorgoed verdwenen.

    Ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met deze klachten en ik wil iedereen die hieronder lijdt veel sterkte wensen.

    Reageer
Reageer op: Acne om gek en vedrietig van te worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief