Eerste herpes uitbraak

  • #1

    Hoi allemaal,

    Tijdje geleden een blaasontsteking gehad, hiervoor antibiotica gekregen. Toen dacht ik dat ik een schimmelinfectie had gekregen, heb toen een canesten gyno capsule ingebracht. Na een week 3 dagen achter elkaar seks gehad met een nieuwe liefde. Voelde me een paar dagen hierna grieperig, spierpijn en down under was het ook geen prettig gevoel. Naar de huisarts geweest (ze heeft niet eens gekeken) en zei dat ik bacteriële vaginose had. Oke, weer een kuur gekregen. ‘S avonds geprobeerd een capsule naar binnen te brengen, tot huilen toe. Zoveel pijn. Dag erna weer huisarts gebeld en advies gekregen om maar paracetamol met ibuprofen te slikken. Toen ging ik eens goed kijken en ontdekte ik dat alles vol zat met blaasjes. Gelijk de spoedpost gebeld (op zondag) mocht gelijk naar de EHBO. Eindelijk ging er een dokter naar kijken, en precies waar ik al bang voor was.. herpes. Het had dus allang ontdekt kunnen worden maar omdat ik van de kast naar de muur werd gestuurd is het in die dagen alleen maar erger geworden. Heb toen gelijk valaciclovir en zinkzalf gekregen. Met het besef dat als ik dit 2 dagen geleden al had gekregen, de uitbraak niet zo erg was geworden. Ik merkte tijdens de seks al dat het branderig werd, super dom, we zijn gewoon door gegaan terwijl het ondertussen heel droog was geworden. Ik ben hier denk ik ook een beetje door uitgescheurd. We zijn toen over gegaan op anale seks. We hadden beter helemaal kunnen stoppen want nu heb ik niet alleen blaasjes bij en in de vagina, bij de anus maar is het middenstuk tussen vagina en anus ook uitgescheurd. Maar goed, na het ziekenhuis bezoek ging het van kwaad tot erger. Ik heb liggen janken als een baby, kon niet meer plassen, poepen, lopen, zitten, niks.. ik durfde niks meer te drinken en/of eten omdat ik bang was om naar het toilet te gaan. Ik had het liefste in een coma gelegen tot het voorbij zou zijn. Na een dag weer gebeld en verteld dat ik de pijn echt niet meer kon verdragen. Heb toen lidocaine zalf gekregen. Wat een wondermiddel zeg, echt een opluchting! Plassen gaat weer zonder pijn, alleen poepen is een ander verhaal.. ik kon gister een sliert van 10 cm uit m’n achterste trekken.. ik schrok me echt kapot. Weer huisarts gebeld en die zegt dat het zeer waarschijnlijk een worm is. Dus daar ook weer een kuurtje voor.. wat een geluk -_-
    Nu ongeveer een week na de eerste klachten, kan ik zeggen dat ik weer redelijk kan bewegen zonder pijn. En mentaal gaat het ook een stukje beter. Maar dat ik herpes nooit meer kwijt ga raken doet wel echt iets met me. Ik ben super bang voor een tweede (en nog meer) uitbraken. Het gaat wel goed tussen deze jongen en mij, maar als dit ooit fout gaat, moet ik opnieuw gaan beginnen met herpes. Ik snap ook niet hoe ik het heb gekregen. Hij heeft wel eens in zijn leven een koortslip, maar had hier op t moment geen last van.

    Dan heb ik nog een vraag, ik smeer de zinkzalf en af en toe nog lidocaine, maar ik krijg dit niet goed schoon geveegd. Kan namelijk niet vegen want dat doet zeer. Onder de douche doet het water het ook niet weg spoelen. Dus nu zit ik met een hoop opgedroogd wit spul tussen m’n vagina. Hoe kan ik dit wegkrijgen?

    Voor degene die heel dit boek heeft uitgelezen, bedankt voor je aandacht 🙂 en hopelijk zal de toekomst er beter uitzien voor ons! <3

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Wat een vervelend verhaal! Eerst heel dat gedoe met de arts en dan uiteindelijk na al die afspraken toch gediagnosticeerd met herpes. Wel is het handig om het type herpes te weten dit voor de toekomst genitale hsv2 is wat besmettelijker naar partners toe dan genitale hsv1. Dus als je nog eens een uitbraak hebt laat eens een pcr-test afnemen (hiervoor heb je open blaasjes nodig anders geeft het een fout resultaat). Grote kans dat je het hebt gekregen van je vriend die gekend is met een koortslip(meestal hsv1) en gelukkig accepteert hij het! Nog wat tips om ook op je blaasjes te smeren is tea tree oil en manuka honing ( dat plakt minder dan de lidocaine). Verder kun je in de toekomst je dieet wat aanpassen en eventueel wat supplementen nemen om een tweede uitbraak te voorkomen. Ik neem hiervoor vitamine c 500mg elke dag, zink, vit d en eventueel l-lysine 500mgx3d en argine rijke voeding vermijden. Over de witte restanten van de lidocaine is het idd wat moeilijk om dit er uit te krijgen ik deed het met een washandje met warm water, maar zelfs dan was het moeilijk. Meestal verdwijnt het zelf na een aantal keer douchen. Hopelijk heb je hier wat aan groetjes!!

    Reageer
    #3

    Dagboek verloop eerste uitbraak:
    Graag wil ik mijn ervaring delen over mijn eerste Herpes uitbraak, omdat ik me rot heb lopen zoeken naar verhalen over het verloop en de duur van de eerste uitbraak. Ik wilde heel graag weten wat ik kon verwachten en hoe lang de helse pijn nog zou duren. Dus heb ik een dagboek bijgehouden over mijn eerste Herpes uitbraak.

    Dinsdag
    Uitbraak begon op dinsdag met erge jeuk en branderig gevoel eind dag. Ik dacht toen nog iets te wild seks te hebben gehad.

    Woensdag
    Veel pijnlijke witte blaasjes binnen schaamlippen en paar bulten in schaamstreek. erg veel pijn bij plassen en bewegen in de avond koortsig. Toen gingen de alarmbellen rinkelen.

    Donderdag
    Flinke koorts, heel veel pijn bij plassen bewegen. Naar dokter geweest en inderdaad Herpes geconstateerd. Ik heb virusremmers gekregen en ben daarmee die dag meteen begonnen. Verder balaasjes Aanstippen met zinkzalf en schoon houden verlichtte de pijn iets. Ook keelpijn gekregen.

    Vrijdag
    Flinke afscheiding in ochtend. Deed veel pijn. Blaasjes wellicht open gegaan? Ook besmettingsblaasje op vinger gekomen, waarschijnlijk door contact met open nagelriem. Ondragelijke pijn bij alles. Kon alleen maar huilen, zelfs liggen was oncomfortabel. Qua pijn ergste dag. Blijvende keelpijn. Koorts is wel weg.

    Zaterdag
    Pijn aanzienlijk minder, bij plassen nog wel flink aanwezig en bewegen is oncomfortabel maar gaat langzamerhand richting genezen.

    Zondag
    Voor het eerst weer naar buiten geweest en een beetje wat gedaan.
    Lopen en zitten gaat aardig, fietsen en snel bewegen is nog niet zo plezierig. Na plassen branderig gevoel.

    Maandag
    Eerste dag zonder pijnstillers g
    Doorgekomen en goed dragelijk. Nog gevoelig bij aanraking en sommige bewegingen. Verder geen last meer.

    Dinsdag
    In de avond uit gegaan, heel soms voelde ik het even na lang dansen, maar ging eigenlijk heel goed en geen last gehad.

    Week ging voorbij langzamerhand voelde ik niks meer. De opvolgende zondag kon ik voor het eerst weer seks hebben, was nog licht gevoelig achteraf, maar niet ECHT pijnlijk. Wel alleen gedaan omdat mijn partner al besmet is, anders echt nog even een week wachten tot ALLES genezen is en natuurlijk met condoom als je partner nog niet besmet is.
    De eerste pijnen waren echt VRESELIJK. Onbeschrijfelijk hoeveel, ergste pijn ooit gevoeld, dat je echt niet meer weet wat je aan moet met jezelf. Plus de mentale last die het op je legt vond ik de eerste dagen ECHT heel heftig. Dus als je er middenin zit, ik weet hoe je je voelt. Maar al met al waren er maar 3 a 4 dagen echt ondragelijk. De rest was goed te doen. Na 1 week bij mij niet echt meer klachten en na 2 weken bij mij gelukkig alles genezen. Als tips: ik slik lysine pillen en gebruik zinkzalf (sudocreme) op de blaasjes om uit te drogen en pijn te verlichten. Dit is veilig voor in de vagina, niet zomaar andere zalfjes gaan smeren. Hopelijk vinden jullie een beetje steun en duidelijkheid in mijn verhaal. Sterkte!

    Reageer
    #4

    ik ben 22 jaar, student en Ik heb altijd veilige seks gehad. ik heb als sinds mijn jeugd een enorme angst gehad om nooit een partner te vinden. Sinds 4 weken heb ik voor het eerst een vriend. een week geleden dacht ik ook dat ik blaasontsteking had... ik ging naar de dokter, en ik kreeg de uitslag van herpes. Nu ben ik heel gelukkig in mijn relatie, en hij reageerde heel kalm toen ik het hem vertelde. Ik heb nog nooit eerder deze klachten gehad, dus ik ben er vrij zeker van dat het van mijn huidige partner moet komen.

    Ondanks dat ik heek gelukkig met hem ben, heb ik intens veel stress. STEL: het gaat ooit uit, wat moet ik dan. Ik heb al een enorme angst om alleen te blijven, en nu heb ik ook nog dit. ik heb het gevoel alsof ik geen kans meer heb op trouwen, een goede partnet en huisje boompje beestje... wie wil er nou iemand met een soa. welke man wilt nou de rest van zn leven in zn realtie vrijen met een condoom.... ik weet niet goed hoe ik deze gedachtes kan laten gaan. ik huil veel, voel me vies en schaam mij. ik weet niet wat ik moet doen of hoe ik dit moet overwinnen.

    Iemand tips?

    Reageer
    #5

    Hoe zie je het verschil tussen puistjes en genitale herpes? Is het zo dat genitale herpes een cluster van doorzichtige/wittige zachte blaasjes is die openknappen en waar dan een soort korts op komt? Terwijl puisten meer gekenmerkt worden door rode harde bulten?

    Reageer
    #6

    klopt

    Reageer
    #7

    Het is dus onwaarschijnlijk dat een genitale herpes uitbraak eruit ziet als enkele rode bulten die niet doorzichtig en ook niet geclusterd zijn?

    Reageer
    #8

    Het is niet erg waarschijnlijk

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi John, ik had een medische vraag en wilde graag een foto van mijn penis laten zien, maar vind niet fijn als dit openbaar gezien kan worden, is hier een mogelijkheid voor?

    Het verhaal: afgelopen woensdag onveilig seks gehad, zondag ochtend kreeg ik 38 graden koorts, en op diezelfde ochtend 3 mini puntjes op mn eikel, geen blaasjes of wondjes, vandaag is de koorts gezakt voel mij weer oke, en voor de rest nergens last soms 2 seconde 2x per dag irriterend gevoel van plasbuis omdat die rood is met mini bultjes in de plasbuis net onder het topje, alleen de arts heeft uitgesloten dat dit herpes Gen kan zijn, al had deze arts eerder een fout gemaakt toen ik bij de GGD had getest kwam toen een NSU uit, deze arts zei toen dat ik niet ervan uit moest gaan dat het een soa was, ben daarna toch op eigen houtje myco GEn gaan testen en kwam positied uit vandaar dat ik deze arts niet vertrouw, is mijn tweede arts heb twee huisartsen in totaal. Dus toch voor zekerheid op het forum vragen

    Reageer
    #10

    Heb 3 minibultjes die lijken op die van balanitis, maar het is verwarrend want een vriend van mij( heb zijn  ervaring gevraagd met hsv) heeft hsv 2 en die zei dat hij dag 1 na de seks al die jeukende bultjes kreeg, en dag 5 pas één blaasje waar vocht uitgehaald kon worden, en hij was voor de rest niet ziek zei die of andere klachten alleen dat heel erg jeukt, ik kreeg van deze arts te horen dat die bultjes die er normaal niet zaten irritatie is, maar dit zelfde zei ze ook toen ik NSU had in juni, toen zei ze ook "het is een irritatie dat je gelige afscheiding hebt" waarop zij mij op het verkeerde spoor heeft gebracht graag uw mening aub, de arts zei vandaag dat wat ze zag dat daar geen vocht uitgehaald kon worden of dat testen niet mogelijk was, heb ook zeer zelden jeuk, heb ook overspannen bekkenbodem maar deze bultjes en op zelfde dag koorts nooit eerder gehad. Graag uw mening aub

    Reageer
    #11

    Hier toch de fotos, kunt u deze aub verwijderen nadat u ze heeft gezien?

    Reageer
    #12

    Die grote grote vlek op randje van mn eikel had ik al sinds ik maagd was trouwens

    Reageer
    #13

    Kan zelf overigens niet goed zien of die plekjes in de urinebuis bultjes zijn of rode stukjes, doet geen pijn als ik iets aanraak, wel soms uit niete branderig 2x op een dag jeuk helemaal niet eigenlijk

    Reageer
    #14

    Als het herpes zou zijn, dan zou je toch erg pijnlijke blaasjes moeten hebben. Je mag me wel een foto sturen, maar of je er wijzer van gaat worden kan ik niet beloven.

    Reageer
    #15

    Hoi John deze fotos zijn inmiddels geupdated, graag je mening over wat je ziet, kan je die daarna verwijderen?

    Reageer
Reageer op: Eerste herpes uitbraak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief