Chlamydia

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

    Ik heb hier 2 jaar geleden ooit al eens een forum opgestart. Dit ging over hiv. Dit was vals alarm, maar ze zeiden me toen dat ik me ook moest laten testen op chlamydia.

    Heb ik gedaan, maar enkel via urinestaal. Als ik besmet zou geweest zijn zou dit via een seksspeeltje geweest zijn, via anaal contact. Kunnen ze d.m.v urinestaal ook zien dat je besmet bent met chlamydia, dit was zeker al 3 maand na datum.

    Ik vind dit voor mezelf niet echt een probleem, maar ik heb al bijna 2 jaar een vriendin. Dwz dat zei dit ook al bijna 2 jaar zou hebben en dat ik haar besmet heb. Ze heeft nu veel last in onderbuik en ze denken dat door chlamydia er iets met haar buikvlies is waardoor ze onvruchtbaar zal worden! Kan dit al na iets minder dan 2 jaar??

    Reageer
    #2

    "Als ik besmet zou geweest zijn zou dit via een seksspeeltje geweest zijn, via anaal contact. Kunnen ze d.m.v urinestaal ook zien dat je besmet bent met chlamydia, dit was zeker al 3 maand na datum." Kan dus niet zonder meer worden vastgesteld met urine als het een anale besmetting was.
    Na 2 jaar zou dat kunnen..

    Reageer
    #3

    Je moet voor anaal inderdaad een aparte test afnemen door middel van een swab aan te brengen in de anus. Testen via urine is uitsluitend om de urinebuis mee te testen.

    Klachten anale soa kunnen zijn:

    • Slijm of pus bij ontlasting
    • Ongewone afscheiding uit de anus
    • Bloed bij ontlasting
    • Pijn of jeuk

    Vaak geeft een anale SOA geen klachten. Lijkt verstandig om het maar toch eens te checken voor de zekerheid want dan loopt u er zelf ook al een tijdje mee rond.

    Reageer
    #4

    Kan het na minder dan 2 jaar dat mijn vriendin hierdoor al onvruchtbaar is geworden? Ik ben er namelijk bijna zeker van dat ik dit heb en zij ook als ik symptomen zie die ik soms heb en zij heeft. Ik maak me ernstige zorgen en weet ook niet hoe ik ooit kan uitleggen dat het anale besmetting is.

     

    Blijft chlamydia langer dan een paar uur in leven op seksspeeltjes?

    Reageer
    #5

    Het is mogelijk dat dat kan binnen 2 jaar inderdaad. Hoe bent u er bijna zeker van? Welke klachten ervaren jullie dan?

    De bacteriën blijven niet lang in leven buiten het lichaam. En besmetting via seksspeeltjes is zeldzaam, maar niet onmogelijk dus.

    Het is eigenlijk voor u beiden gewoon het beste om het zo snel mogelijk aan haar te zeggen en samen te laten testen hierop. Ook voor u is het niet goed om er te lang mee te blijven rondlopen. Opbiechten kan pijnlijk en gênant zijn maar hoe sneller je dat doet, hoe eerder jullie hier vanaf zijn.

    Reageer
    #6

    Ik heb een dik jaar geleden aarswormpjes gehad. Door pilletjes ervan af geraakt. Ik heb in tussentijd nog 2-3 keer een periode gehad waar ik weer zoveel jeuk had (zo goed als altijd ‘s avonds). Dacht dat dit weer wormpjes waren, omdat ik veel rauw vlees eet. Na pilletjes ben ik er dan ook wel weer vanaf. Nu denk ik dat dat i.p.v. wormpjes symptoom van chlamydia is. Ook soms pijn in teelballen. Overlaatst wou ik kijken of er wormpjes in stoelgang zaten. Dit was niet zo, maar precies wel bloed. 3 symptomen die op chlamydia wijzen.

     

    Mijn vriendin heeft hevige pijnen in onderbuik, echt heel heftig soms. Dat is bij haar het symptoom. Ze heeft ook wel cysten op eierstokken, maar heeft volgens mij niets ermee te maken.

    Ik heb dit echt niet gewild en heb me tot vervelens toe laten testen, maar blijkbaar niet op de juiste manier.

    Als ik chlamydia heb, heb ik mijn vriendin al heel veel besmet, veel vaginaal, ook anaal en oraal... dit was mijn bedoeling totaal niet. Nu heeft zij hevige pijnen na iets meer dan 2 jaar, dus ik vrees het ergste voor de vruchtbaarheid ?

    Reageer
    #7

    Ik reken nu wel even uit, dat ze ongeveer 1,5 jaar zou besmet kunnen zijn, de eerste keer dan...

    Hebben de pijnen die alsmaar hardnekkiger worden iets te maken met de vruchtbaarheid?

    Ik wil dus zeggen: zijn dit symptomen omdat de vruchtbaarheid minder en minder begint te worden of kunnen deze symptomen gewoon nu en dan de kop opsteken omdat ze na de seks dan altijd opnieuw besmet is.

    Ze heeft al een echo laten nemen en ook bij radiologie gegaan. Hadden ze hier dan al gezien dat da eierstokken verkleefd of verstopt waren? Ze zagen bijvoorbeeld wel dat ze cysten in de eierstokken had

    Reageer
    #8

    Ik heb wel met je te doen als ik je bezorgdheid uit je berichten lees ja. Uiteraard is het logisch dat je het niet gewild hebt. Je wist simpelweg gewoon niet dat je ook anaal besmet kon raken.

    Ik zeg niet dat ik je kan garanderen dat je het wel of niet hebt. Dat kan John ook niet. Testen is de enige optie uiteindelijk.

    Pijn in teelballen vind ik wel opmerkelijk moet ik zeggen. Dat heeft dacht ik eigenlijk toch meer te maken met een infectie via de penis/urinebuis. Dan vermoed ik dat jullie elkaar over en weer besmet hebben ermee.

    Ik zou in ieder geval ervoor zorgen dat jij je samen met je vriendin een uitgebreid soa onderzoek laten doen. Zowel oraal, anaal, vaginaal, en genitaal. Dit om in de toekomst opnieuw besmetting te voorkomen.

    Als blijkt dat jullie chlamydia hebben de kuur helemaal afmaken en eigenlijk het liefst totaal geen seksuele handelingen bij elkaar uithalen tot 1 week na het beïndigen van de kuur.

    Het is misschien nog niet te laat! Ik zou zeggen ga ervoor en zorg dat jullie er snel vanaf zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Over de rest van je vragen durf ik niet met absolute zekerheid antwoorden te geven. Dat laat ik dan wel aan John over.

    Maar ik weet in ieder geval dat er een eileideronsteking moet hebben plaatsgevonden. Overigens kan het vaker voorkomen dat er cysten zitten, vooral tijdens een vruchtbare periode.

    Reageer
    #10

    dus eigenlijk komt de pijn zo goed als zeker van chlamydia en een ontsteking volgens mij...

    Ik zie niet in waarom ze anders zoveel pijn heeft met momenten

    Reageer
    #11

    Dat zou de oorzaak kunnen zijn inderdaad. Dat kan ik niet ontkennen. Het zijn klachten die over het algemeen voorkomen bij een chlamydia infectie.

    Reageer
    #12

    Dan moet je vriendin zich laten testen...

    Reageer
    #13

    Wat denk je voor de rest John? Ze heeft al een echo gehad en is paar maanden geleden bij een gynaecoloog geweest. Hadden ze daar dan al niet gezien dat eileiders dicht zaten?

    Reageer
    #14

    De eileider kan ook dicht zitten door de cysten. Dan is dar onderscheidt moeilijk te maken

    Reageer
    #15

    Stel nu dat ik chlamydia zou hebben via anaal contact. Is het dan zeker dat ik mijn vriendin vanaf 1 van de eerste keer heb besmet? Zo ja lijkt het mij ook logisch dat ze mij dan redelijk snel terug heeft besmet aan mijn penis? En heb pas een dikke maand na meerdere keren seks met mijn vriendin een urinetest laten afnemen. Dan hadden ze met andere woorden de besmetting toch moeten zien via de urine

    Reageer
Reageer op: Chlamydia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief