Gezwollen bal en geel/bruin sperma

  • #1

    Ik ben een jongen van 18 en sinds een dag of 4 is mijn rechter bal een beetje opgezwollen. Hij is nu dik anderhalf keer zo groot als de linker. Ook is hij erg gevoelig, als ik mijn ballen op til doet het al een beetje pijn.
    Ik had nog hoop dat het vanzelf weer weg zou gaan.

    Sinds vandaag heeft mijn sperma een soort gele of bruine kleur. Nu heb ik ook hier is wat informatie over gezocht en blijkt dat dit tweede meestal niets ernstigs betekent. Dit heeft meestal geen aandacht nodig en gaat vanzelf over.

    Nu leg ik toch de combinatie. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

    Ik weet dat iedereen mij gaat vertellen om naar de huisarts te gaan, en natuurlijk is dat ook het verstandigste, en ik ben ook van plan zo snel mogelijk te gaan. Toch hoop ik hier op iets meer informatie.

    M

    Reageer
    #2

    Epididymitis is een meestal acuut of subacuut ontstane ontsteking van de bijbal. De bijbal of epididymis ligt tegen de achterzijde van de testis en heeft als functie opslag en uitrijping van spermatozoƫn. Van acute epidiymitis wordt gesproken bij een onbehandelde ziekteduur tot 6 weken. Acute epididymitis gaat vaak gepaard met een urethritis en een orchitis, en veel minder vaak met een prostatitis. De belangrijkste symptomen zijn unilaterale scrotale pijn en zwelling. Begeleidende verschijnselen kunnen zijn dysurie (meestal), koorts (70-80%), erytheem van de scrotale huid (60%) en algemene malaise. Altijd, maar vooral bij jongeren, dient bij acute scrotale pijn een torsio testis te worden uitgesloten.

    Acute epididymitis wordt meestal voorafgegaan door een infectie via de urethra. Er blijken tal van pathogenen aan ten grondslag te kunnen liggen. Bij mannen onder de 35 jaar is er meestal sprake van een SOA; bij 70-80% wordt Chlamydia trachomatis gevonden; minder vaak Neisseria gonorrhoeae of beide. Bij mannen ouder dan 35 jaar worden er bij kweek meestal veroorzakers van banale urineweginfecties gevonden waaronder Escherichia coli, Proteus spp., Klebsiella pneumoniae of Pseudomonas aeruginosa
    Als complicatie van een epididymitis kan een abces, testiculair infarct en atrofie van de testis optreden. In hoeverre dit leidt tot subfertiliteit is onduidelijk.

    De belangrijkste differentiaal diagnose bij (jonge) mannen met (sub)acute scrotale pijn is torsie van het testikel. Torsio testis komt vooral voor rond de puberteit en veroorzaakt een acute heftige pijn. Andere oorzaken van scrotale pijn en zwelling kunnen zijn een trauma, een torsie van een appendix testis of een beklemde liesbreuk.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    In gewoon nederlands: Je hebt een ontsteking van je bijbal(voelbaar bij het optillen van je ballen met je buikspieren)De kleur van je sperma is daar mee verklaart. Ga inderdaad naar de huisarts, een simpel kuurtje kan een hoop ellende voorkomen.

    Reageer
    #5

    Arno je hebt helemaal gelijk. Ik ben vandaag naar de huisarts geweest en zijn diagnose is ook een bijbalontsteking. 10 dagen kuurtje en na 24 uur moet het minder worden.

    In ieder geval bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #6

    Hoi, Hier moet je mee oppassen. Een verwaarloosde Glamidia(SOA)of ander SOA, kan met de tijd groonisch worden. Als dit gebeurd, horen deze klachten bij, nog erger als het zoveer is, zijn jou zaadcellen al beschadigd en kan je mischien al nooit meer kinderen wekken. Je heb te lang mee blijven lopen, meestel we 1 a 2 jaren mee gelopen , dan ben je te laat. laat je zaadcellen onerzoeken en zeker een kuur beginnen en afmaken.

    Reageer
    #7

    Sperma wordt bruin door de vermenging met een beetje bloed. Bruin sperma is meestal het gevolg van een prostatitis, een ontsteking van de prostaat. In combinatie met een gezwollen teelbal ligt een infectie met een SOA als Gonorroe of Chlamydia erg voor de hand. Maar laat je zeker snel testen want zoals eerder al werd gemeld, kan het je fertiliteit aangetasten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    bruin sperma,hoe lang kan dat duren

    Reageer
    #11

    Hoe lang heb je hier al last van en heb je daarbij ook nog andere klachten?

    Reageer
Reageer op: Gezwollen bal en geel/bruin sperma


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief