bloed bij sperma?

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een jongen van bijna 19 jaar oud.
    Ik heb sinds 2 dagen (ik denk) een beetje bloed bij mijn sperma. Het doet geen pijn, maar ik maak me een zorgen..
    weet iemand wat het is, of wat ik kan doen?

    Reageer
    #3

    Hallo allemaal, ik heb het zelfde probleem. ik heb 1 keer gehad dat ik bij het klaarkomen een klein beetje bloed mee kwam. ook heb ik gehad als ik wakker werd dat er oppeens een beetje bloed in me boxer zat dit is twee keer gebeurd. weet iemand mischien wat het is alvast bedankt,

    Haryy

    Reageer
    #4

    En er is geen aanleiding aan een soa te denken?

    Reageer
    #5

    Ik heb er niet veel verstand van maar als je een SOA hebt, komen zulke dingen dan voor, Bis?

    Reageer
    #6

    heb ik ook gehad.
    naar dokter gegaan.....
    die heeft prostaat gechekt, kon niks voelen/vinden.
    dacht aan ontsteking....medicijnen voor gehad...
    opgelost, en nooit meer last van gehad...
    ga ff langs je dokter 🙂
    succes

    Reageer
    #7

    Ik kan mij voorstellen dat je je rot schrikt als je ziet dat er bloed in je sperma zit.

    En dat je dan waarschijnlijk het eerst denkt aan iets ernstigs als kanker of zo, is ook begrijpelijk.

    Maar gelukkig komt dat maar heel zelden voor en is het is verreweg de meeste gevallen onschuldig of goed behandelbaar.

    Bloed in sperma, ook wel hematospermi genoemd, heeft verschillende bekende oorzaken.

    De eerste is een trauma in de liesregio, of bijvoorbeeld een val, of andere schade in die omgeving, dat spreekt natuurlijk voorzich, want dan is er van binnen iets stuk gegaan. gelukkig heelt het menselijk lichaam kleine wondjes vanzelf. En als het iets groots is was je vast wel geopereerd of iets dergelijks. Maar het is dus een mogelijkheid.

    Soms kan een van de bloedvaten in de omgeving van het sperma licht geïrriteerd zijn waardoor er wat bloed uit een bloedvaatje sijpelt en in het sperma terecht komt. Onschuldig want dit geneest weer netjes en de klachten zullen erna ook weer gauw over zijn. Door de hoge concentratie van de rode kleurstof in het sperma, lijkt het al gauw alsof er veel bloed in het sperma zit, toch is dit vaak niet zo. Doe maar eens een druppeltje bloed in een glas water, dat wordt ook helemaal rood, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Soms is er wel meer aan de hand als je bijvoorbeeld een infectie hebt in de regio. Je hebt dan ook andere klachten als koorts of pijn. Bijvoorbeeld bij een blaasontsteking of als gevolg van een SOA. Bij deze symptomen ga je even naar de huisarts en die kan je hier goed bij helpen met een geneesmiddel, en in het vervolg oppassen natuurlijk als je onveilig gevreeen hebt.

    Toch is het een enkele keer wel ernstiger. het kan een symptoom zijn van prostaatkanker. En dan bij oudere mannen, boven de 50 jaar of zo. Dus jonge jongens hoeven hier echt niet op te letten of bang voor te zijn. ben je wat ouder en heb je ook andere prostatisme klachten (moeilijk plassen, nadruppelen enzovoort), ga dan naar de huisarts en laat je toucheren en je PSA meten.

    Dus als het langer aanhoudt en je hebt ook pijn en of koorts, ga dan naar de huisarts want dan kan er meer aan de hand zijn.

    Bij jonge mannen is het bijna altijd onschuldig, en gebeurt het een keertje of misschien wel twee keer en is het erna voor altijd over en blijft het dus weg.

    ga bij twijfel of ongerustheid altijd even naar de huisarts, die kan je echt geruststellen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bloed bij sperma betekent dat je een beetje te wild was maar er kan schade vanbinnen in de leider zijn

    Voor de zekerheid

    Blijf er op letten

    Heb dit zelf al eens mee gemaakt maar kan geen kwaad als het niet meer bloed

    Groetjes tim

    Reageer
    #10

    Ik heb het dus elke x ook als ik het zachtjes doe, maar ik ben bang dat als ik naar de huisarts ga ik misschien me ouders moet inlichten.

    Reageer
    #11

    Bloed in het sperma (hemospermie) komt vaak voor, maar heeft meestal geen ernstige oorzaak. Zo kan er een bloedvaatje in de testikel of in de bijbal geknapt zijn. Toch slaan veel mannen die ermee te maken krijgen snel in paniek.
    Zoek eerst eens uit of het bloed niet afkomstig is van je partner (bv. menstruatiebloed). Ook moet je bloed in het sperma niet verwarren met bloed in de urine.

    Reageer
    #12

    De arts zal de patiënt grondig onderzoeken en de gevonden oorzaak behandelen. Als er niets gevonden wordt, zal hij bij jonge mannen (onder de 40) eerst een drietal maanden afwachten. Bij jonge mannen verdwijnt het bloed meestal binnen de maand.

    Reageer
    #13

    Kan geen kwaad. Heb het zelf gehad en gaat meestal vanzelf over. Vaak is de oorzaak onbekend, maar wel te behandelen met bijvoorbeeld een antibioticakuur. Vaak is dit niet eens nodig. Als je het meer dan weken hebt, dan wel even naar de huisarts.

    Reageer
    #14

    Ik had ditzelfde deze week, bloed bij mijn sperma. Het was niet vol rood, maar rozig. Ik ben wel begin december aan een liesbreuk geholpen. Kan dit hiermee te maken hebben? Ook ben ik net hersteld van een longontsteking, waarbij ik lichtelijk wat bloed ophoeste. Ik zit er eigenlijk niet op te wachten om hiervoor naar de dokter te gaan, maar ik ben al wel meer op leeftijd. Wat moet ik doen.

    Reageer
    #15

    Hallo mensen ik heb ook bloed in mijn sperma maar ben nog 16 jaar en is er al 2 tot 3 weken en ik maak me erg zorgen.. Maar ik ben echt bang om naar mijn ouders te vertellen omdat ze dan vragen hoe ik erachter ben gekomen en wil niet zeggen dat ik mastubeer.. Is het schadelijk een onsteking ofzo.. Willen jullie mij helpen en als het kan een smoesje bedenken voor mijn ouders

    Reageer
Reageer op: bloed bij sperma?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief