pijn aan bovenzijde ogen

  • #1

    Ik heb last van enorme knijpende pijn rond de ogen, vooral aan de bovenzijde van de oogleden, met regelmatig druk op mijn voorhoofd.
    Ik heb dan ook daardoor ook last van een vervelend gevoel in mijn voorhoofd.
    Een gevoel van voor/bij hold ontsteking, en ben regelmatig duizelig.
    Misschien zijn er meer mensen met de zelfde klachten.
    Mijn e-mail adres is [email protected]

    Met vriendelijke groet,

    Arjan

    Reageer
    #2

    Ik herken je klachten deels...het is bij mij begonnen met duizeligheid en een drukkend gevoel in het gezicht..vooral bij neus/voorhoofd en ogen...ik ben door kno arts onderzocht en nu blijkt dat mijn neusschelpen die diep in je hoofd liggen erg gezwollen/ontstoken zijn..dit drukt dus tegen verschillende plaatsen aan en geeft een enorm rotgevoel (druk) en een ijl gevoel in het hoofd...ik word hiervoor geopereerd over een tijdje en hoop daarmee een stuk verder te zijn...ben je al bij een arts geweest?

    Reageer
    #3

    Jullie symptomen lijken erg op elkaar. Maar bij Arjan lijkt het een echte voorhoofdsholte ontsteking (sinusitis) te zijn.

    Reageer
    #4

    Een neus- en bijholteontsteking begint meestal met een gewone verkoudheid: een lopende, snotterige of verstopte neus, niezen, niet goed kunnen ruiken of ruiken van een onaangename geur. Het snot kan waterig, geel of groen worden, soms met wat sporen bloed. Snot dat naar achter in uw keel lekt leidt soms tot (nachtelijk) hoesten. In de bovenkaak het aangezicht of het voorhoofd voelt u druk of pijn. Vooral boven de wortels van de bovenste tanden en kiezen kan het gevoelig zijn. Kauwen of voorover bukken kan de pijn opwekken of verergeren. Meestal zit de ontsteking maar aan één kant, soms met zwelling van een wang. De andere kant geeft dan geen klachten. Een neus- en bijholte-ontsteking kan met koorts gepaard gaan.

    Stomen kan verlichting geven. Doe dit desgewenst driemaal per dag, gedurende een kwartier boven een kom heet water (pas op voor verbranding). Toevoegen van kamille, zout of menthol heeft geen zin. Stomen kan ook in de badkamer of douche door de warmwaterkraan open te draaien en de stoom die in de gesloten ruimte ontstaat in te ademen.

    Het druppelen of sprayen van zout water in uw neus kan verlichting geven. U kunt de zoutoplossing zelf maken. Strooi hiervoor een afgestreken theelepel zout in een limonadeglas gevuld met lauw water. U kunt een paar keer per dag (of zo vaak u prettig vindt) druppelen of opsnuiven. De zoutoplossing is ook kant en klaar (als druppels of spray) bij de drogist of apotheek te koop.

    Stomen of gebruik van een zoutoplossing kan geen kwaad, maar heeft geen invloed op het herstel.

    Rook irriteert de slijmvliezen en vertraagt de genezing.

    Lees alle informatie hier: http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R187746294994088

    Reageer
    #5

    Bij mij leek het ook om voorhoofdsholte of een andere vorm van bijholteontsteking te gaan maar uiteindelijk bleek het dus om de neusschelpen te gaan die nauw in verbinding staan met andere beenderen dus dat drukkende gevoel kon verklaard worden..het zit ook met name boven (tussen) mijn ogen en een enorm drukgevoel boven in de neus en voorhoofd soms met uitstraling naar kaken/wangen.... medicatie gehad maar wil allemaal niets of weinig doen dus nu operatie....het lijkt onschuldig maar het is zo allesoverheersend, heb er al heel lang en hevig last van....

    Reageer
    #6

    en voor de duidelijkheid: bij mij is het chronisch en best heftig...de adviezen die hierboven gegeven worden gaan dus bij mij niet werken..alles ook al geprobeerd.... operatie dus nog de enige mogelijkheid...

    Reageer
    #7

    Ps bij mij is het chronisch, langdurig en erg heftig..de hierboven adviezen gaan voor mij dus niet werken.. alles ook al geprobeerd maar bij mij is de enige optie nog opereren...

    Reageer
    #8

    Wanneer een ontsteking aan de neusbijholten niet geneest ondanks intensieve therapie met bijvoorbeeld medicijnen of spoelingen, dan spreekt men van een chronische ontsteking. Een dergelijke chronische ontsteking kan gepaard gaan met de vorming van poliepen. Het kan een op zichzelf staande ontsteking zijn van één bijholte, maar er kunnen ook meerdere bijholten tegelijk ontstoken zijn.

    Vooral in het geval van een chronische ontsteking van de zeefbeenholten kunnen ook de kaakholten en eventueel zelfs de voorhoofdsholten geblokkeerd en ontstoken raken. De belangrijkste reden voor een operatie aan de neusbijholten is een dergelijke chronische ontsteking.
    De centrale positie van de zeefbeenholten is de oorzaak, dat de operatieve behandeling van deze holten zo'n belangrijke rol speelt bij de neusbijholteoperatie in het algemeen.

    Lees meer op KNO.nl, de website van de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied:

    http://www.kno.nl/voorlichting/bijholten.php

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Hallo,

    Misschien is het verstandig om je ogen even te latn controleren bij een opticiën. Indien je ogen niet meer 100 % zijn kun je er ook klachten van krijgen gepaard gaande met hoofdpijn,

    Sterkte ermee

    Reageer
    #11

    Ik heb heel erg last van hoesten en hoofdpijn als ik al naar boven kijk heb ik al hoofdpijn. Me hoest is ook erg, Is dit nou voorhoofdholdsonsteking?

    Reageer
    #12

    Symptomen van een sinusitis zijn pijn en druk in het gezicht en het voorhoofd en een verstopte neus of juist een loopneus. Soms is er sprake van gele of groene afscheiding uit de neus (bacteriële debris).

    Andere mogelijke symptomen zijn pijn in de wangen en de bovenkaak, pijn in het voorhoofd en boven de wenkbrauwen, pijn achter de ogen, stinkende adem, een slijmerige hoest, koorts, kiespijn en een verminderde of afwezige smaak of geur.

    Een eenvoudige test voor het stellen van de diagnose is vooroverbuigen of het hoofd bewegen. Hierbij wordt druk of pijn ervaren op de locatie waar de sinusitis zich bevindt.

    Reageer
    #13

    Ik heb sinds half januari last van extreme hoofdpijn en me wangen en me neus vooral me voorhoofd.
    Ben bij de huisarts geweest bleek dat ik voorholte onsteking heb. Heb hiervoor antibiotica gekregen en neusspray.
    Een week later naar dat de antibiotica op was kwamen de klagen weer terug. Weer naar de huisarts gegaan en dit mee sterkerder antibiotica en neusspray. Dit hielp nog niet. Weer terug naar de dokter. Nu moet ik naar de kno arts dus dit is nog afwachten wat het precies is.

    Reageer
    #14

    hallo
    ik herken er wel wat in ik heb zelf al heel lang druk op mijn voorhoofd en aan de zijkanten van mijn hoofd ook boven mijn ogen een druk en last van kaak verder sinds gisteren druk aan de bovenkant van mij neusnet onder de ogen ik ben er niet mee naar een arts geweest ben een bange poeperd daar voor en ben draaierig erbij ik weet het gewoon niet wat het is weten jullie het misschien groetjes marcel

    Reageer
    #15

    wat is voorhoofdholdsontsteking gr bezorgde moeder

    Reageer
Reageer op: pijn aan bovenzijde ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief