gezwollen en stippen

  • #1

    Heb al twee weken keelpijn maar de dokter vond niets toen ik erheen ben geweest.
    Nu sinds gisteren zijn mijn klieren van mijn keel ook gezwollen en opzich niets ergs want daar heb je tabletjes voor.
    Maar nu sinds vanmorgen zijn die klieren nog dikker geworden en ook zitten er allemaal stippen in mijn keel. Die stippen hebben nog een donkere kleir gewoon zoals je keel eruit ziet. Nu ik weet ook dat als je witte stippen in je keel hebt dat je dan een angina hebt maar dat is momenteel nog niet. Alleen heb ik hetzelfde gevoel in mijn keel als bij een angine.
    Weet iemand wat het kan zijn?
    Of ben ik op een angine aan het werken en worden die stippen binnen enkele dagen wit?

    Merk gewoon dat het pijnlijk is bij het slikken en dat het aan mijn rechterkant pijnlijker is en moeilijker is dan links.

    Heeft iemand een idee?

    Groetjes
    cientje

    Reageer
    #2

    Een faryngitis kenmerkt zich door keelpijn en pijn bij slikken.

    De keel is roder dan normaal, soms met gezwollen tonsillen en een gezwollen huig, al dan niet met witte beslagplekken erop. In de hals zijn meestal ook gezwollen lymfeklieren te voelen en de patiënt heeft niet zelden een fikse koorts, die tot 39 of 40 graden kan oplopen.

    De meeste keelonstekingen in Nederland worden veroorzaakt door een virus. Keelontsteking die door bacteriën wordt veroorzaakt kan versneld overgaan door gebruik van antibiotica. Bij virale keelontsteking heeft het meestal geen om zin antibiotica te geven. Omdat de meeste 'virale' keelonstekingen ook voor een deel bacterieel zijn, wordt door sommige artsen bij deze 'virale' keelonstekingen wel antibiotica gegeven.

    Bij de volgende kenmerken is de kans op een bacteriële keelontsteking tamelijk groot (>50%): koorts, keelpijn, vergrote halsklieren, niet hoesten, gezwollen tonsillen met witte punten.

    In deze gevallen is aangetoond dat het geven van een smalspectrum-antibioticum, zoals feneticilline de gemiddelde ziekteduur met ca 2 dagen bekort. Het antibioticum dient dan wel gedurende 10 dagen te worden gegeven.

    Reageer
    #3

    Die witte of gele stippen zijn een kenmerk van een stevige faryngitis. De kans is groot dat de griep je te pakken heeft.

    Reageer
    #4

    Niks aan de hand. Je bent natuurlijk wel ziek maar niet ernstig in medische zin. Pas als je ziet dat een kant van je keel dikker is dan de andere kant en dat je huig niet meer mooi in het midden staat (uvuladeviatie) dan moet je naar de huisarts gaan.

    Vooral je scheefstaande huig is geen goed teken want dan zijn je tonsillen echt aangedaan en moet er meer gedaan worden.

    Reageer
    #7

    Ik heb hier nu ongeveer een week last van! De ene kant hangt lager als de ander, geen koorts erbij... Maar wel een vervelend gevoel. Is dit een virale infectie?

    P.S. Ik heb geen amandelen meer

    Reageer
Reageer op: gezwollen en stippen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief