thunder clab headache

  • #1

    hallo..

    ik heb een half jaar geleden ongeveer een raar verschijnsel mee gemaakt.
    ik voelde een klap in mijn hooft en ging helemaal tollen voelde me even heel raar.
    ging even geschokt zitten en heb toen toch de dokters centrale maar gebeld, die kwamen langs hebben me toch maar oplaten halen door de ambulance voor verder onderzoek. heb een ct scan gehad niets op te zien ik reageerde verder gewoon normaal enz. toch voor de zekerheid een lumbaal punctie gedaan (ruggeprik). geen bloed gevonden. gelukkig. ze noemde het thunderclap headache. dus ik mocht weer naar huis.

    ik kan het steeds alleen niet loslaten. WAT WAS HET PREZIES????
    op dat momend was ik mijn twee kleine kinder in bed aan het stoppen .. maar voor het zelfde geld waren we fijn een stukje gaan rijden wat was er dan gebeurd`??
    ik ben bang voor een aneurysma.. en dan haden ze na min 24 uur pas mogen prikken of er bloed in mijn hersenen aanwezich was lees ik op sites.
    maar mijn huisarts vind dat ik me geen zorgen moet maken en zijn niet behulpzaam voor het vinden naar een andwoord word daar soms gek van dat je zo afhankelijk bent van een ander. maar goed.. heeft iemand soort gelijk mee gemaakt?? of heeft iemand suggesties??
    groetjes deb

    Reageer
    #2

    De medische literatuur spreekt bij een Thunder Clap Headache zonder restschade en zonder bevindingen bij uitgrebreid aanvullend onderzoek van enkele mogelijkheden.

    Spontane intracraniële hypotensie (een spontane daling van de bloeddruk), een acute hypertensive crisis (als gevolg van een stijging van de bloeddruk), een reversible cerebraal vasoconstrictie syndroom (symptomencomplex dat zich weer herstelt; bekend bij migraine of vasospasmen) en misschien wel de meest voor de hand liggende oorzaak bij jou, een primare thunderclap headache, zonder bekende aanleiding of oorzaak dus.

    Het lijkt mij verstandig je bloeddruk te monitoren. Heb je een bloeddrukmeter? Controleer eens of je last hebt van grote schommelingen in de bloeddruk.

    Ik kan mij voorstellen dat je nog steeds angstig kunt zijn als je aan deze gebeurtenis terugdenkt. Gelukkig is geen van de ernstige oorzaken de reden gebleken van jouw thunder clab headache.

    Reageer
    #3

    haai theo,

    bedankt voor je reactie..
    wat jij geschreven hebt wist ik nog niet.
    mijn bloeddruk is volgens mij altijd wel goed,
    dus denk ook aan het laatste voor mezelf.
    dat dachten de artsen nl ook.
    maar idd ik vind het gewoon een eng idee omdat ik totaal even geen controle meer had op het momend van die knal of knap.. heb daarna wel heel lang hooft pijn gehad, (maar dat schijnt er ook bij te horen en kan ook langer hebben geduurd dooor die punctie), vandaar mijn angst voor die anaurysma.
    maar een geruststelling dat er ook andere oorzaken kunnen zijn dat scheeld weeer.
    bedankt en groetjes.

    Reageer
    #4

    Een ruggeprik zonder aanwezigheid van bilirubine (afbraakproduct van bloed; ter onderscheiding van oud en nieuw bloed van de prik), minstens 12 uur na de acuut ontstane hoofdpijn sluit een (bloedend; dus symptomatisch) aneurysma vrijwel geheel uit. Over het algemeen is de ruggeprik meer voor de vorm; als het bloed al niet op de ct-hersenen te zien is, is de kans op een aneurysma al nihil. Overigens wordt de kans op het vinden van bilirubine (lees oud bloed) steeds kleiner na 12-24 uur. Vandaar dat er meestal na 12 uur wordt geprikt.

    Thunderclap headache is meer een beschrijvende diagnose: hoofdpijn die kwam als donder bij heldere hemel. Vaak helaas zonder duidelijke oorzaak.

    Mvg,
    Chris

    Reageer
    #5

    Zoek eens Explodig head symtomps op. Lijkt er meer op!

    Reageer
Reageer op: thunder clab headache


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief