Kinderwens? Uit die broek!

Het mannelijke sperma is de afgelopen 50 jaar in kwaliteit sterk achteruit gegaan. Men weet niet precies, waardoor dit komt. Echter, de wetenschappers zijn het er wel over eens dat het dragen van strakke broeken en het daarbij behorende tekort aan ‘doorluchten’ bijdraagt aan deze kwaliteitsdaling.

Een Schotse studie heeft bewezen dat het dragen van een Schotse kilt zorgt voor het ideale klimaat voor een actieve spermaproductie. En dan gaan deze heren ervan uit dat de kilt op de traditionele manier wordt gedragen.

De kilt

Door een kilt te dragen zorg je voor een ideale fysiologische scrotummilieu, en die zorgt voor het behoud van een gezonde temperatuur van het sperma. Deze temperatuur komt zowel de kwaliteit als de kwantiteit ten goede. Wanneer de kilt op de traditionele manier wordt gedragen, kan de boel daar beneden natuurlijk flink doorluchten. Het te weinig luchten vertraagt de productie van sperma en zorgt voor niet al te krachtig sperma waardoor deze veel moeite hebben om de eicel te bereiken.

Het blijkt dat voor een maximale en meest optimale productie van sperma de temperatuur van de teelballen moet schommelen rond de 34°C, dat is dus ongeveer 3°C lager dan de gemiddelde lichaamstemperatuur. Onderzoekers roepen al sinds de jaren 80 dat al dat nauw aansluitende ondergoed een negatieve uitwerking heeft op de vruchtbaarheid. Eind jaren 90 is er bewezen dat het dragen van strakke broeken de temperatuur tot diep in de testikels verhogen en dat de rechtstreekse omgeving tot 3,5 graden warmer wordt.

Conclusie

Dus wanneer er een sterke kinderwens leeft dan blijkt het dat mannen maar beter hun broeken kunnen inwisselen voor een paar rokken.

reactie op “Kinderwens? Uit die broek!
  1. Ben het mee eens dat het dragen van strakke broeken en onderbroeken schadelijk is. ik draag al tijden weide katoenen broeken zonder onderbroek, en voel me daar prettig bij. alleen een opkomende erectie is wel altijd te zien, voor de genen die er op letten.
    een tweede mogelijkheid van zaad verslechtering is telefoon in broekzak en veel met laptop op school, daar wordt volgens mij nog te weinig aandacht aan besteed.

    Geschreven door Roy op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief