Jippie! Ik ben Zwanger!!!

  • #1

    Ik moet het gewoon even kwijt... omdat ik het 'pas' komend weekend tegen mijn ouders en directe familie ga vertellen....

    [b]IK BEN ZWANGERRRRRRR!!!!![/b]

    Ik ben er zo blij mee... Ik bevat het alleen nog niet helemaal. Ik heb al een dochtertje van 3 jaar; bij haar was ik binnen 3 maanden zwanger. Voor haar brusje zijn we ruim 1,5 jaar bezig en liep ik zelfs bij de gyneacoloog... ik zou aanstaande maand gaan starten met hormoontabletten omdat ik geen eisprong had. En nu is het dus toch spontaan gelukt. Daarom moet ik even omschakelen... tis zo raar! Maar zo gewenst!!!

    We gaan het aanstaand weekend aan familie vertellen. Ik heb 2 shirtjes besteld; 1 voor mijn dodochter met daarop de tekst : "geef me een kus, ik word een grote zus" en 1 voor mijn kleine nichtje van 10 maanden met de tekst "joepie de poepie ik word grote nicht!"

    Als ik het goed heb, ben ik op 28 mei uitgerekend... en dat is 9 dagen na de verjaardag van mijn dochtertje. 🙂

    Ik heb nog niet echt klachten. Af en toe wat buikpijn, maar niet verontrustend. Vanmorgen wel een beetje misselijk, maar dat kan ook komen omdat ik een ontzettend zere rug heb (die had ik al... maar dat is van voorbijgaande aard als het goed is).

    Ik ben benieuwd of hier nog meer meiden zijn die net zwanger zijn?!

    Nog één keer hoor.... JIPPPPPIEEIEIEIEIEIE!!!!

    🙂

    Liefs, Zonnetje

    Reageer
    #2

    PROFICIAT!! Laat ook even weten of het een meisje of een jongetje is :D!!

    Reageer
    #3

    Ben je de kritische eerste 8 weken al gepasseerd? Zo ja, van harte gefeliciteerd!

    Reageer
    #4

    leuk die blijdschap!
    ook ik zou je graag willen feliciteren maar liever ook pas na de eerste echo/12 weken, het is ml nog heel pril nu, hou ons dus op de hoogte.
    wanneer krijg je de 1e echo?
    Een goede zwangerschap gewenst.
    groetjes Brenda

    Reageer
    #5

    Ik snap wel dat jullie voorzichtig reageren; ik zit nu in mijn 6e week van de zwangerschap. Heel pril dus, maar ik ga graag van het positieve uit.

    Morgen heb ik contact met mijn huisarts ivm het maken van een afspraak voor de echo. Het is nu even onduidelijk of ik via de verloskundige moet gaan of via de gyneacoloog. Daar liep ik immers al een poosje bij, maar nu is het toch spontaan gebeurd.

    Dus ik blijf lekker nog even blij... en we zien het wel!!! Zijn jullie toevallig ook zwanger??

    Reageer
    #6

    Een hele dikke proficiat toegewenst. Ik vind het jammer dat de reacties zo lauw zijn omdat het zo pril is, dat maakt het nieuws er toch niet slechter op?, er kan altijd wel iets gebeuren, of het nu pril is of niet en het is ook niet gezegd dat het misgaat dus geniet er maar van. Ik heb vrienden waar het mis is gegaan op 5 maanden of zelfs later.

    Ook wij zijn eindelijk zwanger, na 6,5 proberen, de hele medische mallemolen ondergaan zonder resultaat, heel af en toe toch zwanger geraakt met vroege miskraam als gevolg en nu, spontaan, onverwachts maar zo welkom hebben ook wij positief nieuws. Ik zit nu aan mijn 7 weken. Pril en ja onzekerheid komt zeker wel eens op, maar dat neemt de blijdschap niet weg.

    Morgen hebben wij de 2de echo, we hebben de 1ste op 5 weken gezien. Het was nog een klein rondje van 6 mm, die de gyn mij echt wel moest aan wijzen hoor, anders zou ik het nooit gezien hebben. Ik heb het geprobeerd voor mijzelf te houden, maar kon het echt niet. De meesten rondom mij weten het dus, ze weten ook wel dat ik heel onzeker ben en dat we vol spanning de echo afwachten morgen, en ik krijg best wel positieve reacties hiervan, positiever dan in de tijd dat ik niet zwanger kon worden, toen vermeden ze me het liefst.

    Misselijk is bij mij ook in week 6 gekomen, waar ik me wel zorgen om maak is de buikpijn die ik sinds een paar dagen heb. Het is niet hevig maar het is een zeurende buikpijn, geen menstruatie pijn maar zeurend

    Geniet maar van het te vertellen en van de zwangerschap, het blijft elke keer weer een wondertje. Proficiaaaaaaaaaat

    Reageer
    #7

    6,5 jaar bedoel ik, heb gezien dat ik het niet volledig had geschreven

    Reageer
    #8

    Heeeeeeeeeeel erg bedankt voor je felicitatie Flower... enne jij ook van harte! hoeraaaaaaaa!

    Heftig hoor, na 6.5 jaar proberen! Ik vond 1.5 jaar al lang... Ben je niet in de medische molen belandt?? Hoe was je echo gisteren???? Ik mag donderdag voor het eerst een kijkje nemen... ben benieuwd!!!

    Die buikpijn kan heel goed het groeien van je baarmoeder zijn. Voelt een beetje als een ongesteldheid gevoel, maar niet zo hevig. Bij mijn 1e zwangerschap heb ik dat ook gehad en nu begint het ook soms wat te zeuren. Verder wat tintelende tepels, maar niet heel vervelend nog. Ik kan al wel mijn spijkerbroek niet dichthouden als ik zit... 🙂

    Wanneer ben jij uitgerekend?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oh ja, hoor we hebben 5 verse IVF pogingen en 3 cryo pogingen gedaan, hebben na een jaar proberen, het eerst met hormonen geprobeerd en toen overgestapt op IVF dus we hebben heel wat jaartjes in de medische mallemolen achter de rug. Er was geen reden gevonden waarom het niet lukte. Uiteindelijk ben ik ten einde raad acupunctuur behandelingen gaan doen en is het toeval, het maakt me niet uit, maar ik ben gewoon spontaan zwanger geworden. Dat is het mooiste wat er kon gebeuren. Heel af en toe werd ik zwanger maar dat ging al vrij vroeg mis. We zijn nog nooit tot hier gekomen, dus dat vind ik al vrij positief, al zien anderen het liever negatief in, maar daar maak ik me niet druk om. De onzekerheid blijft natuurlijk maar ik wil proberen er zo positief mogelijk tegenaan te kijken. Er kan altijd wel iets gebeuren in het leven, als je niet meer durft te genieten van het moment zelf, wat heb je dan nog over in het leven. Dus ik geniet van dit moment en dat moet je zeker ook doen.

    We hebben gisteren onze Echo gehad. We zijn nu 7 weken en 3 dagen ver en gisteren meette ons kleintje 11 mm, hihihi. het is zo een prachtig moment als je dat hartje hoort kloppen, soms nog altijd moeilijk te geloven dat dit ons kleintje is. Het kan zijn dat je het hartje ook gaat horen, Als je 6 weken bent zou je het moeten horen of tenminste hartactiviteit zien. Bij 7 weken zou je het zeker moeten horen en het is zoooo heerlijk, maar dat weet je nog van je eerste zwangerschap, toch is het elke keer weer anders he? Hou je me op de hoogte van de echo?

    wij moeten over 3 weken terug?

    Bij mij is de misselijkheid enorm komen opzetten. tot 6 weken, had ik een enorme honger, kon contstant eten en was verzot op tonijn. Na die 6 weken, begon de misselijkheid en is het eten helemaal geen lachertje meer, zelfs water lust ik amper. Het ene moment ben ik supermisselijk om het ander moment een klein beetje beter te zijn. Qua borsten heb ik alleen maar pijn in de morgen of in de avond, maar helemaal niet door de dag. Wel merk je dat het begint te veranderen. Mijn buikje is vooral s avonds goed te zien, dan staat die echt bol. Ik krijg mijn broeken nog aan, ik verheug me al helemaal op de echte buik, hihihi

    Ik ben uitgerekend voor de 20ste mei. Ik verjaar de 13de dus wie weet, een mooi verjaardagsgeschenk, moet wel eerlijk bekennen dat als ik aan de bevalling denk, dat de schrik me om het hoofd slaat. Voor de rest lijkt het allemaal goed te gaan. Ik heb een goed gevoel bij deze zwangerschap, daarom heb ik het ook vrij snel gezegd tegen mijn moeder, die het op haar beurt tegen echt iedereen heeft verteld, hahaha en dat terwijl ik haar gevraagd had nog even te zwijgen. Ze had het tegen iedereen gezegd, met de boodschap om het te zwijgen en het blijkt dat iedereen het met dezelfde boodschap heeft doorgezegd aan anderen, nu denk ik dat bijna iedereen het weet buiten kennissen en vrienden van ons. Daar houden we het nog even voor onszelf, als het me lukt tenminste.

    Geniet maar van je spruitje

    Laat je me weten hoe de echo was?

    De buikpijn komt doordat de baarmoeder groeit en dus tegen de darmen gaat duwen, heeft de gyn uitgelegd, hij heeft me buscopan voorgeschreven maar die neem ik niet, zolang het in orde is, kan ik de buikpijn wel aan, het is ondertussen al heel wat minder.

    Reageer
    #10

    Ik ben vanmorgen wat bloed verloren. Toen ik naar het toielt ging zag ik wat bloederig slijm... Heb maar gelijk de dokter gebeld en mocht direcht langskomen op de huisartsenpost. Daarna naar de poli gyneacologie voor een echo...

    Er was niks te zien... wat goed en slecht nieuws kan zijn... Het kan betekenen dat het nog te vroeg in de zwangerschap is... dus nog geen hartactiviteit. Dit komt tussen week 6 en week 8 en ik zou nu net 6 weken zwanger zijn...
    Maar het kan ook zijn dat het misgaat... 🙁
    Bloedverlies komt regelmatig voor bij een zwangerschap
    maar toch....
    Baal... moet nu tot donderdag wachten
    Misschien toch te vroeg gejuicht...
    *ff dipje*

    Ik bedacht me gisteren dat ik eigenlijk nog nergens last van had... niet misselijk, niet moe... wel beetje zere borsten en mijn spijkerbroek kan niet goed dicht... maar ja, dat zegt ook weer niet altijd wat.
    Er is dus niks van te zeggen... moet gewoon maar afwachten en er het best van hopen...

    Hoop gewoon dat ik niet te vroeg heb gejuicht...

    Wel een pittige weg zeg, 6,5 jaar bezig. Fijn dat het nu goed gaat en tsja, moeders... die zijn gewoon zo trots dat ze hun mond niet kúnnen houden... dat weet ik nog wel met Iris.
    Ik ben nu -waarschijnlijk en als het goed mag blijven gaan- 28 mei uitgerekend, mijn dochter is van de 19e mei en ikzelf verjaar op 3 mei... drukken maand dus.
    Goed, ik ga even rusten... ben de hele middag al ontzettend misselijk (ik houd het op spanning) en mijn buik rommelt... duim je met me mee voor donderdag???

    Reageer
    #11

    ik zal zeker voor je duimen, maar wat bedoel je met niets te zien?
    geen hartactie? maar verder ook niets?
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #12

    Kan het zijn dat je misschien nog niet zolang zwanger bent als je denkt?
    Het feit dat je misselijk bent is toch niet zo een slecht teken, denk ik, hoop ik toch

    Elke zwangerschap is om te vieren, hoe pril ook dus je hebt zeker niet te vroeg gejuicht, want het is toch goed nieuws. Als het moet mis gaan, zal dit natuurlijk heel wat emoties meebrengen, maar op het moment dat je zwanger bent is er altijd iets te vieren.

    Hou je ons op de hoogte wat de echo betreft?

    Heb je ook buikkrampen? ik had verschrikkelijke buikkrampen bij al mijn miskramen.

    Ik duim voor je, pfff, die verschrikkelijke onzekerheid.

    Reageer
    #13

    @ Brenda... met niks te zien dat er geen vruchtje te zien was. Wel dat er zich slijmvlies in de baarmoeder bevindt, maar nog geen zichtbaar vruchtje. Kan dus zijn dat het nog te pril is om hartactie te hebben, maar ook dat het al voorbij is. De arts assistent kon het niet zeggen. Hij zei dat een hartactie er ineens binnen een paar dagen wel kan zijn. Het komt vanáf 6 weken, maar het kan ook pas bij week 8 zichtbaar zijn. Ik moest maar rustig afwachten.

    @ Flower... Nee, ik heb geen buikpijn. Helemaal niet eigenlijk. Wel een beetje lichte krampgevoelens, maar die heb ik al een week of wat en dat had ik bij mijn vorige zwangerschap ook. Mijn borsten tintelen ook al de hele middag en de misselijkheid is er inderdaad ook nog.

    Je hebt gelijk, elke zwangerschap is er één om te vieren... ik durf nu alleen niet meer heel blij te zijn omdat het wel eens mis zou kunnen zijn. Ik wil er liever niet aan denken... maar ja, dan doe je er toch ook niks aan.

    De rest van de dag heb ik geen bloedverlies gehad. Wellicht een goed teken? (ik klop even af). We gaan gewoon maar aftellen tot donderdag. Meer kan ik niet doen toch?

    Bedankt voor jullie reactie!

    Reageer
    #14

    op zwangerschapssites en ook als je Googled zie je hoe een echo van 5 of 6 weken eruit ziet.
    vergelijk die eens met jouw echo.
    je kunt inderdaad niet veel meer doen dan afwachten en ik weet hoe erg dat is.
    heb je een test gedaan welke aangaf hoelang je zwanger was, die zijn nml ook te koop.
    nogmaals, ik duim voor je, Brenda

    Reageer
    #15

    Nee, ik heb wel een test gedaan waarbij stond "zwanger". Ik ben 21 augustus ongesteld geweest, dus als je zo terugrekend, ben ik nu 6 weken en 3 dagen zwanger. Maar goed, ik wacht het wel af. Vooralsnog voel ik me prima, geen buikpijn, wel gespannen borsten en tintelende tepels, beetje misselijk en dan weer heel erge honger. Ik ga er maar vanuit dat dat een goed teken is, anders word ik gek...

    Dank jullie dat jullie zo meeleven....

    Reageer
Reageer op: Jippie! Ik ben Zwanger!!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief