vraag

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben ongesteld geweest 15 tm 20 mei.
  nu heb ik sinds 1,5 week/2 weken enorme plasdrang verder geen symptomen maar toch omdat ik vanaf vrijdag overga op de prikpil ben ik een zwangerschapstest gaan doen.

  Ik deed een goedkope vanmiddag en daar zag ik een uberlicht streepje. uit stress nog 2 testen gehaald 1 van clear blue en 1 van kruidvat early en deze gaven beiden negatief aan. Ik neem aan dat ik er vanuit mag gaan dat die laatste twee het goed hebben dan?

  Moet eigenlijk pas volgende week vrijdag weer ongesteld worden maar omdat ik vrijdag de prikpil neem ga ik dit waarschijnlijk niet worden en ga ik het daarom niet 100% weten. Ik zou graag advies krijgen.

  Reageer
  #2

  Een zwangerschapstest zou je met ochtendurine moeten doen. Ik kan er zo dus niets over zeggen

  Reageer
  #3

  Dus als ik hem morgenvroeg met ochtendurine doe en er staan niet zwanger dan kan ik die eerste test met uberlicht streepje negeren?

  Reageer
  #4

  Want overal staat dat je het pas 5/6 dagen voor je menstruatie kan zien. En die is pas volgende week vrijdag. Dus die testen van vandaag waren dus dan sws onbetrouwbaar of hoe zit dit?

   

  mijn probleem is dus dat ik vrijdag prikpil ga halen en dus geen menstruatie ga krijgen qua zekerheid

  Reageer
  #5

  Een zwangerschapstest kun je doen 14 dagen na de laatste keer onbeschermde seks.
  Heb je hiervoor een ander hormonaal anticonceptiemiddel gebruikt zoals de pil?

  Reageer
  #6

  Ik zie net in de andere topics van je dat je dus de pil gebruikte . Waarom ben je dan aan het stressen dat je zwanger zou kunnen zijn?

  Reageer
  #7

  Ben 17 mei de pil vergeten dit was pil 2 vd nieuwe strip. Was ongesteld 15 tm 20 mei

  Reageer
  #8

  ah...
  Morgenvroeg dan nog maar een test doen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nog een laatste vraag hoor! Ik gaf dus aan dat mijn stopweek begon op 11 mei want ik nam mijn laatste pil op 10 mei.

  Ik nam 16 mei de eerste pil van nieuwe strip in om stopweek wat te verkorten en 17 mei vergat ik 1 pil en 18 mei nam ik savonds er weer 1 in.

  een stop week is 7 pilvrije dagen en dan ben je beschermd dus ondanks dat ik de pil vergat 17 mei was ik toch nog eigenlijk beschermd door de originele stopweek? Want zou eigenlijk op 18 mei pas de nieuwe strip moeten beginnen.

   

  dus ik kans op zwangerschap toch minimaal

  Reageer
  #10

  Nee, je was niet beschermd omdat je alweer met de pil was gestart. Er dus al een had genomen en er dan een vergeten. De stopweek duurt zolang als je geen pil neemt

  Reageer
Reageer op: vraag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief