Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo.

  Mijn test op 7 weken gaf negatief aan maar heb tocj een raar gevoel nog. Ik weet dat er nog geen gevallen zijn geweest waarbij een test na 6 weken nog veranderde. Maar wat is de mogelijkheid daarvan in procentueel opzicht? Ik zit nu in week 10, dus kan de 12 weken test nog niet doen. Is een test in week 10 even betrouwbaar als een test in weel 12? Dan kan ik opnieuw testen...

  Reactie
  #2

  Het is niet erg zinvol om telkens een nieuw topic te openen over dezelfde vraag. Als je bij 7 weken een negatieve test hebt, heb je GEEN HIV.   Maar dat was al uitgelegd. Als er geen gevallen bekend zijn, wat heeft het dan voor zin om naar percentages te vragen? Als er geen gevallen zijn  is dat 100%. Je blijft die twijfels houden, dus heeft het geen zin om bij 10 weken te testen ook al is die test net zo betrouwbaar als bij 12 weken. Als je nu gaat testen zul je toch diezelfde twijfels over 12 weken houden en dan toch weer willen testen. Als je dit nu niet los kunt laten raad ik je aan om met een psycholoog te gaan praten. Je loopt het risico dat je bij 12 weken testen ook nog steeds twijfels hebt.

  Reactie
  #3

  klopt. Ik heb getest op 6 weken en 4 a 5 dagen dus wel zo goed als 7 weken. Maar ik blijf maar denken dat als ik nu weer test de test veranderd.

  Ik heb ook last van zulke rare dingen opeens. Ik heb opeens een dikke pijnlijke bult in mn nek en keel ontsteking.. alles is opgezet.. jeukende hoofdhuid, ik word snachts helemaal bezweet wakker. Ik kan mr niks anders bedenken dan dat t wel daarvan af moet komen

  Het maakt me super bang al die dingen

  Reactie
  #4

  Praat er maar eens met een psycholoog over. Je klachten hebben met HIV niets te maken, maar wel met angst en stress.

  Reactie
  #5

  Ik ga volgende week nog 1 keer testen op 10 weken, en als het dan nog zo blijft moet ik dat dan misschien inderdaad maar doen...  kunnen voorgaande klachten wel veroorzaakt worden door hyperventilatie?

  Reactie
  #6

  Vooral door angst en stress...

  Reactie
  #7

  Bedankt... ik ga aanstaande vrijdag testen en ik hoop dat het dan nog steeds goed is!

  Reactie
  #8

  Mag ik trouwens vragen hoe u hier zoveel van weet? Bent u ook een dokter?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee, ik ben geen dokter.  Maar wel medisch opgeleid/geschoold

  Reactie
  #10

  Waarom ga je opnieuw testen? Zoals Tandor aangegeven heeft is de test op 7 weken definitief. Meer testen zal je angst niet wegnemen. Want je twijfelt nu ook bij een definitieve uitslag. Neem nu aan dat je negatief bent of ga met een psycholoog praten over je angst. Daarnaast klinken je symptomen eerder op angst en stress. Het heeft niets met hiv te maken.

  Reactie
  #11

  ik weet t niet, in mijn hoofd blijft het spoken dat die test kan veranderen... de GGD heeft mij ook verteld dat een test na 12 weken pas betrouwbaar is. Mevrouw daar wou me niet eerder testen omdat ze aangaf ze me geen valse uitslag wou kunnen geven. Dus nu heb ik in mn hoofd dat t nog kan veranderen. Dus ik dacht. Als ik test en de uitslag is het zelfde wordt het misschien makkelijker..

  .

  Reactie
  #12

  Die persoon bij Ggd is een amateur. 12 weken is een oud protocol. Bel met soa poli Rotterdam, slotervaart en bel soaaidslijn lijn, daar werken specialisten en die zullen je aangeven dat uitslag 7 weken definitief is. Ook zou normaliter Ggd aangeven dat ze niet meer willen testen als je al met 7 weken getest bent. Ik zou, als ik jou was de Ggd die jou foutieve informatie gaf graag willen spreken(en aangeven aan de leidinggevende dat ze foutieve informatie geven en mensen daarmee onnodig angst geeft)

  Reactie
  #13

  Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik was daar met precies 6 weken en na 10x vragen werd ik gewoon weggestuurd. Ik heb pas een afspraal staan voor 14 augustus omdat ik dan aan de 12 weken zat. Ik kwam daar met hele erge klachten, die ik linkte aan HIV. Zelfs met klachten wou ze me niet testen omdat ze aangaf dat je dan alsnog negatief kunt testen. Dit was bij de GGD in Amsterdam. Sinds dien zit ik maar tot aan die 12 weken in de stress en weet ik nou niet wat wel of niet juist is. Ik heb toen zelf bij ahf checkpoint laten testen dmv een antibody test omdat ik niet kon wachten tot 14 augustus met die extreme angst.

  Door al die stress en angst haal ik me de meest rare dingen in mn hoofd.. ik dacht dat ik opgelucht zou zijn na die test maar pff wat vreselijk dit.

  Reactie
  #14

  Dan nog 1 vraagje ter geruststelling: staat die antibody test dmv een vingerprik en dan vloeistof in een kommetje gelijk aan een gewone bloedtest? Even betrouwbaar?

  Reactie
  #15

  Dat is opmerkelijk en zeker voor de GGD in Amsterdam. Dat moet toch iemand zijn geweest met heel erg weinig ervaring. Want juist de GGD in Amsterdam loopt eigenlijk voorop met dit soort zaken. Heel spijtig dat dit gebeurt, zo lopen mensen onnodig met angst en stress rond.

  Nederland is terughoudend met dit soort zaken. Maar de tests zijn inmiddels zo goed en betrouwbaar, dat in België is besloten, om vanaf 4 weken al te testen. De GGD in het algemeen is wat voorzichtiger maar test vanaf 6 weken. Soms zelfs al wat eerder.

  Reactie
Reageer op: Vraag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief