bloedverlies in 7de week zwangerschap

Online ZorgZus
 • #1

  hallo,
  ik ben 7weken nu zwanger en heb bloedverlies..
  het is bruin bloed en zijn een soort sliertjes..
  net zoals je dat weleens in je menstruatie hebt!heb wel wat last van krampen ,maar niet constant!bij mijn eerste kindje heb ik erger bloedverlies gehad,maar was na controlle echo niks aan de hand,en is nu een vrolijke meid van 1,5,jaar
  is dit een teken dat ik rustiger aan moet doen?en zal ik toch een echo laten maken en langs huisarts gaan?wat vinden jullie...ik twijfel,maar wil natuurlijk toch weer zekerheid..

  groetjes s.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het te maken heeft met het innestelen van het vruchtje. Ik heb het bij mijn eerste zwangerschap ook gehad.
  Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je altijd de dokter of de vk even bellen.

  Succes met de zwangerschap

  Reageer
  #3

  heb je geen afspraak bij de verloskundige staan?
  Meestal wel toch? Huisarts hoeft niet.
  vraag om een echo in week 8, dan heb je wat meer zekerheid.
  het kan inderdaad ook een innestellingsbloeding zijn.
  goede zwangerschap verder, Brenda

  Reageer
  #4

  Ik heb dit ook! Ik ben 6 weken zwanger en heb precies hetzelfde. Ik verlies slijm met bloed, de ene keer bruinig en de andere keer meer rood. Maar het zet niet door en geeft wel wat krampen, maar ook niet constant.
  Ik weet ook niet wat ik ervan moet denken. Vind het best eng. Sterkte ermee en ik hoop dat het gauw stopt!

  Reageer
  #5

  Hallo iedereen,

  Ik heb woensdag 3 juni een bevrucht eicelletje laten terug plaatsen.
  Zaterdag 7 juni wat krampjes gehad in de onderbuik .
  Vandaag (zaterdag) ben ik opgestaan met bruin verlies ik moet 3 keer daags een pil opsteken om het vruchtje goed te doen groeien en heb veel zuur oprispingen.
  woensdag moet ik terug naar gync voor bloedafname en dat wachten word me wat teveel hoor.
  Heeft iemand ervaring met klachten?
  groetjes

  birgit

  Reageer
  #6

  Bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Veelal is het bloedverlies onschuldig en stopt het vanzelf. Ongeveer in de helft van de gevallen van bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap is er sprake van een op gang komende miskraam. Dit gaat meestal gepaard met menstruatieachtige of weeënachtige pijn.

  Een voorbeeld van een vaak voorkomende onschuldige oorzaak van bloedverlies vroeg in de zwangerschap is de ingroei (innesteling) van de bevruchte eicel in de baarmoeder. Ook kunnen afwijkingen aan de baarmoedermond (zoals een poliep of ontsteking) leiden tot bloedverlies zonder dat dit de zwangerschap beïnvloedt. Deze vorm van bloedverlies treedt nogal eens op na gemeenschap of na harde ontlasting en is gemakkelijk te behandelen.

  Een zeldzame oorzaak is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De innesteling heeft dan niet in, maar buiten de baarmoeder plaatsgevonden, meestal in de eileider.

  De medische term voor buitenbaarmoederlijke zwangerschap is extra uteriene graviditeit (afgekort als EUG). De kans op een EUG is verhoogd na een eileiderontsteking. Bij een EUG treedt nogal eens vrij hevige buikpijn op.

  Tenslotte is een op gang komende miskraam een oorzaak voor vaginaal bloedverlies in de zwangerschap. De oorzaak hiervan is bijna altijd een afwijking in de chromosomen die toevallig is ontstaan bij de bevruchting van de eicel. Dit leidt tot een stoornis in de aanleg van de zwangerschap waardoor de vrucht niet levensvatbaar is en afgestoten wordt.

  Reageer
  #7

  hallo,

  Ik denk dat ik nu 8 weken zwanger zou moeten zijn.
  volgende week heb ik een afspraak bij de gynacoloog en ook meteen voor een echo. gister maakte ik me even te druk denk ik kreeg namelijk menstruatie krampen maar zag geen bloed bij de urine alleen bij het afvegen was het ietsie pietsie donker. vanochtend na het toiletbezoek had ik geen bloed in mijn urine maar bij het afvegen heel licht niet eens rood maar wel wat op mijn wc papiertje wat zou het kunnen zijn maak me toch wel ongerust maar ik heb geen buikpijn en heb goed geslapen.

  Groetjes nathalie

  Reageer
  #8

  Hallo,

  ik ben 7 weken zwanger. Sinds vanmorgen heb ik dezelfde krampjes als dat ik ongesteld moet worden. Ook ging ik net naar de wc en zag ik dat ik bruin (oud) bloed verloor, heel lichtjes. Kan dit kwaad?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  als het oud bloed is kan het nog van de innesteling zijn.

  bloedverlies komt wel vaker voor in de eerste weken, dus maak je maar niet te ongerust.
  het kan altijd misgaan, maar daar kun je niets aan veranderen, alleen afwachten.

  fijne zwangerschap verder, Brenda
  .

  Reageer
  #11

  ik zou vandaag 5 weken zwanger zijn, maar kreeg gister een helder bloed uit mijn vagina, eerst een veeg op toilet papier, daarna voelde het ofdat ik 3 sec. helder bloed aan het plassen was, Dr. kon nog niets onderzoeken, de rest van de dag kon ik het opvangen wet inlegkruisjes, wij gaan over 2 dagen trouwen, weet iemand als de miskraam doorzet na hoeveel dagen dat is, of heb ik de miskraam al gehad?

  Reageer
  #12

  je kan niet weten na hoeveel dagen de miskraam doorzet.
  soms volgt er zelfs geen miskraam na bloedverlies.
  heel erg vervelend , maar je kan dus niets anders doen dan afwachten, ik hoop voor je dat het goed blijft gaan en dat je een heerlijke bruiloft hebt.
  neem genoeg tampons en maandverband mee voor de zekerheid en dan maar duimen dat het niet opeens precies op die dag misgaat.
  sterkte, brenda

  Reageer
  #13

  Ja, sterkte gewenst. Afwachten, en duimen. Mocht de vrucht onverhoopt afgestoten worden, troost je dan met de gedachte dat het niet levensvatbaar was. En besef dat de meerderheid van de prille zwangerschappen in de eerste periode worden afgebroken door het lichaam, dus dat is de natuur, en dat kun je alleen maar accepteren. Sterkte gewenst.

  Reageer
  #14

  Pas wel op met ob's mocht het namelijk een onschuldige bloeding zijn dan zijn ob's niet de manier op het te laten stoppen dit ivm infectiegevaar en gevaar dus voor je kindje.
  Gebruik dan liever gewoon een inlegkruisje.
  Alsnog een hele fijne trouwdag toegewenst geniet ervan!!

  Reageer
  #15

  Dank je voor je advies Hilde.

  Reageer
Reageer op: bloedverlies in 7de week zwangerschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief