Kan ik zwanger raken?

Online ZorgZus
 • #1

  Beste,

  Op 14 mei ben ik ongesteld geworden. De ongesteldheid duurde maar 4 dagen dus op 18 mei was ik klaar met mijn ongesteldheid. Op 20 en 21 hebben mijn vriend en ik 3 keer seks gehad op een dag. Alle twee de dagen is hij in mij klaargekomen. Kan het zijn dat ik zwanger wordt? Want zwanger worden kan pas 2 weken na je ongesteldheid toch?

  Reageer
  #2

  Er is een kans op zwangerschap...
  De vruchtbare periode ligt bij een normale cyclus tussen de 11de en de 16de dag van de cyclus. Dus vanaf de 11de dag kan er een eisprong plaats vinden. mannelijk zaad kan enkele dagen overleven in het lichaam van de vrouw.

  In jouw geval begint de vruchtbare periode dus op 25 mei. Als je dus een "vroege" eisprong hebt en het zaad enkele dagen overleeft, zou een bevruchting van de eicel mogelijk zijn. Er is dan dus een kans op zwangerschap.

  Je zou een morning after pil kunnen gebruiken om helemaal zeker te zijn. Maar dan dan wel de ella-one. Die kan tot 5 dagen na de onbeschermde seks worden gebruikt. Maar gebruik die dan wel z.s.m. Hoe langer je wacht hoe minder betrouwbaar de MAP is

  Reageer
Reageer op: Kan ik zwanger raken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief