Derde week van de pil strip

Online ZorgZus
 • #1

  Beste, heb je kans op zwangerschap als je in de derde week van de pilstrip 2 pillen vergeten ben over drie dagen verdeeld vlak voor de stop week? Ik heb een stop week ingelast en zit nu op de tweede dag dat ik geen pil slik. Kan mijn menstruatie dan uitblijven omdat er eventueel een bevruchting plaats heeft gevonden of merk ik hier pas wat van bij mijn volgende menstruatie? Ik wilde namelijk naar de HA gaan maar mij werd verteld dat de HA dit niet zo snel kon zien. Moet ik nu gewoon wachten op mijn menstruatie om vervolgens over een paar dagen weer aan de strip te beginnen? Omdat ik op de tweede dag van mijn stop week zit is het misschien niet verstandig om nu al aan een nieuwe strip te beginnen?

  Groet,

  Reageer
  #2

  Je had de bijsluiter moeten lezen!
  Je had namelijk bij de eerste vergeten pil al een stopweek moeten inlassen, of zonder stopweek door moeten gaan met de nieuwe pilstrip. Maak de stopweek nu maar af en kijk of je menstruatie komt. Als dat niet het geval is, zou je zwanger kunnen zijn. Een zwangerschapstest kun je 2,5 week na de onbeschermde seks doen.

  Reageer
  #3

  Dankjewel voor de reactie.

  Oké, daar ben ik de mist in gegaan. Wel heb ik gelezen dat de kans om zwanger te zijn in de derde week nihil is, klopt dat?

  Reageer
  #4

  Nee. Juist in de derde week en de eerste week van de strip is die kan het grootst.
  In de tweede week van de pil is dat risico nagenoeg nihil.

  Reageer
  #5

  Hmm, dan denk ik dat ik een paar dagen in spanning moet wachten. Als ik voor aankomende zaterdag geen menstruatie heb gehad is het handig om naar de HA te gaan, of in ieder geval even een test kopen!

  Reageer
Reageer op: Derde week van de pil strip
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief