streepje?

Online ZorgZus
 • #1

  Vandaag hebben wij een test gedaan. Wanneer je bij het licht kijkt zie ik een een heel licht blauw streepje. Mijn man denkt echter dat dit het streepje is wat in de test verwerkt is en wat opkleurt bij een zwangerschap.
  Wat denken jullie?

  Eigenlijk moet ik morgen pas ongesteld worden maar ik ben gewoon nieuwsgierig misschien heb ik dan wel te vroeg getest. Ik weet dat het eigenlijk pas een week na het uitblijven van je menstruatie kan maar toch.

  Reageer
  #2

  Het kan niet een week na het uitblijven van je ongesteldheid, maar het kan al op de dag dat je ongesteld had moeten worden. Soms is 1 dag ervoor net te vroeg, maar kan het de volgende dag al een positief resultaat geven. Meestal wordt geadviseerd om na een negatieve test nog 3 dagen te wachten voordat je opnieuw test.

  Reageer
  #3

  ik was zelf ook heel nieuwsgierig om te weten of ik zwanger was.
  ik heb zelfs 2 dagen voor dat ik ongesteld moest worden een test gedaan en die gaf me gelijk aan dat ik zwanger was.
  nu heb ik ondertussen al een gezonde dochter van 14 maanden.

  Reageer
  #4

  Ik had eigenlijk gehoopt op een goed antwoord voor mijn vraag. Kan je het streepje zien wat opkleurt bij een positieve test?

  vandaag ongi dag maar nog geen voortekenen.

  Bij onze dochter nu 14 maanden had ik een ander soort test dan de kruidvat misschien dat ik die dan wel in de loop van de week nogmaals doe mits ik niet ongi word.

  Reageer
  #5

  Als je wilt weten of je het streepje kan zien wat opkleurt bij een positieve test, dan moet je nog een test kopen. En VOORdat je test bestudeer je de test volop in het licht. Als je dan het streepje kan zien, dan kan je em dus zien..! Simpel..

  Reageer
  #6

  Ja hallo dat had ik zelf allang bedacht maar daar het weekend is gaat dat niet.

  Wilde alleen graag weten of andere hier misschien ervaring mee hebben

  Reageer
  #7

  Even geduld hebben tot morgen dan maar....

  Reageer
  #8

  Opnieuw een test gedaan en 5 weken zwanger!! Onze dochter krijgt een broertje of zusje

  Groet S

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey wat leuk!
  Gefeliciteerd hoor!

  Vorig jaar was ik ook zwanger en had al een vermoeden. Toen heb ik op vrijdag getest en dacht toen ook een heeeeel licht streepje te zien. Ik dacht hetzelfde als jij: zou het het voorgedrukte streepje zijn of ben ik zwanger?? De maandag erop nog een test gedaan en die was positief! Helaas heb ik toen een miskraam gehad. Inmiddels ben ik opnieuw zwanger (helemaal onverwacht): 5 weken en 1 dag! Ik ben rond 20/21 november uitgerekend.

  Het is nog heel pril, maar heb er een goed gevoel bij. Maandag 14 april voor het eerst naar de verloskundigenpraktijk en de week erop (dan zit ik in week 10) krijg ik mijn eerste echo. Ben zo benieuwd!!!! Wil ook heel graag weten of het een jongen of meisje is, maar daarvoor nog even wat langer geduld.

  Hele fijne zwangerschap gewenst!

  Groetjes,
  Petra

  Reageer
  #10

  Hoi petra,

  Jij ook gefeliciteerd, ik ben ook rond 20 november uitgeteld, spannend. Voor ons het tweede kindje we hebben al een dochter van 14 maanden.

  Bij mij voelt het ook allemaal goed, beetje moe maar voor de rest voel ik nog niets. Bij onze dochter was ik echt elke ochtend misselijk maar dat kan waarschijnlijk nog komen 5 weken is nog pril.

  De eerste paar weken zijn altijd spannend toch? Dinsdag ga ik de verloskundige bellen ik wil nog niet meteen een echo want daarvoor wil ik nog iets verder zijn.
  Bij onze dochter werd te vroeg een echo gemaakt en toen waren ze van mening dat het een miskraam zou worden een week later bij de volgende echo een kloppend hartje. Een hele week verdriet dat wil ik niet nog een keer meemaken.

  Leuk als we zo een beetje contact houden.

  Groetjes S.

  Reageer
  #11

  Hoi S,

  ja, de eerste weken zijn het spannendst he.. Ik zit een klein beetje in de rats. Gisteren heb ik namelijk een beetje rozig spul verloren, het was nog net geen bloed. De vorige keer had ik dat ook en toen werd het uiteindelijk een miskraam. Ik weet dat de kans op nog een miskraam wel een stuk kleiner is, maar toch heb ik zoiets van: oh nee he!!! BAH... straks gaat dit niet goed. Ik wil zo graag dat deze zwangerschap wel goed gaat!

  Als ik naar de wc ga kijk ik ook de hele tijd in m'n inlegkruisje of ik niet bloed of bruinig spul verlies. Pfff... zal blij zijn als alles goed gaat en we in ieder geval de 7 weken bereiken. Natuurlijk kan het daarna altijd nog mis gaan, maar de vorige keer is het rond 6,5e week misgegaan dus het is een beetje een psychologische grens. Ik vind alles goed, zolang ik maar geen rare afscheiding heb!! Ik raak daar echt een beetje van in de stress..

  Groetjes,
  Petra

  Reageer
  #12

  Enne.. dat heb je goed hoor van die echo..!

  Wij kregen toen met die miskraam ook een vervroegde echo (ik had nog niets afgestoten, dus er moest vastgesteld worden of het bloedverlies door iets anders kwam of dat het kindje idd niet meer leefde). Maar op die echo was het nog niet duidelijk, het zat op de grens van wel niet hartje kunnen zien kloppen. Toen moesten we na een week terugkomen en dan heb je, in ons geval, nog een beetje hoop, alhoewel ik toch wel wist dat het niet goed zat. Wat uiteindelijk ook zo was. Maar zo'n week onzekerheid is niet leuk.

  Nu hebben we de echo in week 10 (ook bewust niet al bij wk 7 ofzo). De tijd gaat zo langzaam vind ik.. was het maar vast zover! Het zal voor ons zeker spannend worden als ze de monitor aanzetten, want ik weet hoe het voelt om een niet kloppend hartje/kindje te zien.. Maar goed, ik houd de moed erin en ga ervan uit dat alles goed gaat!!!!

  Groetjes!

  Reageer
  #13

  Hoi petra,

  Ik maak dinsdag een afspraak en ik weet nu al dat ik als een bult op zie tegen deze eerste echo. Ik denk dat ik ga huilen van blijdschap en van de zenuwen wanneer blijkt dat alles goed zal zijn.

  Ik probeer nu rustig te blijven positief te denken maar zo nu en dan komen er gewoon negatieve beelden voorbij die ik niet tegen kan houden.
  Tot op heden voel ik mij prima, soms iets misselijk maar dat voelt voor mij alleen dan amar goed omdat ik dan weer een bevestiging krijg dat er weer een mooi wondertje groeit in mijn lichaam.

  Heb je echt bloedverlies of is het meer een soort roze afscheiding? Probeer in ieder geval rustig te blijven.
  Is het voor jullie, jullie eerste kindje?

  We houden elkaar op de hoogte zo hebben we altijd even een uitlaatklep.

  Groetjes

  Reageer
  #14

  S,

  ik herken dat hoor, wat je beschrijft. Zolang je nog geen bevestigende echo hebt dat alles okee is, kan het nog alle kanten op. Dat onzekere gevoel is gewoon niet leuk!

  Maar ik ga ervan uit dat het bij ons beide goed gaat!

  Het is idd ons eerste kindje. Ik heb er nog geen duidelijk gevoel bij wat het gaat worden, maar neig naar een jongetje.

  Ik ben trouwens bijna 28 jaar (in april) en ik heb een relatie van 11 jaar. Ook hebben we een hond. Die reageert al lekker jaloers als mijn vriend een baby van een vriendin vasthoudt.. haha... dat kan nog wat worden. Maar we zullen onze hond er vanaf het begin af aan bij betrekken. Het is ook goed om vrij snel na de geboorte de hond alvast aan de baby te laten ruiken, bijv. aan de voetjes zodat hij snel doorkrijgt dat er een nieuw roedellid bij is gekomen (en geen indringer). Maar goed, dat zien we dan wel.

  Ik houd trouwens ook een zwangerdagboek bij op de computer (gewoon in Word). Daarin vertel ik hoe het met me gaat, hoe ik me voel, hoe ver de baby nu is etc. Als de baby geboren is dan ga ik van al deze verhalen (plus gemaakte foto's in de komende tijd) een echt zwangerschapsdagboek maken (met zo'n speciaal programma op de computer waar je fotoalbums mee kan maken). Met allemaal leuke tekstkadertjes, foto's e.d. Als het klaar is dan kan je het laten inbinden en heb je een heel mooi echt album.

  Ook heb ik alvast een klein cadeautje voor onze kleine gekocht. Zo'n blauw babyspeelboekje van stof van de Hema. Die vind ik zo leuk!

  Verder kijken mijn vriend en ik heel erg uit naar het moment dat we het de familie kunnen vertellen. In april zijn zowel mijn schoonvader als ik op dezelfde dag jarig. Hij wordt 65 en geeft dan een feestje op een zondag. Wij willen het die dag gaan vertellen omdat we dan ook net een echo hebben gehad (die hopelijk dus goed is...). Ik heb een boekje voor opa's, over allerlei leuke dingen die je met je kleinkind kan doen. Die gaan we dan geven. Whaha... ik wil al die gezichten wel zien, want niemand verwacht dat wij zwanger zijn!!! Ik ben namelijk, of had ik dat al verteld..(?), geheel onverwacht zwanger geraakt. Ik had in mijn eentje een verre reis gemaakt zonder mijn vriend, en de eerste de beste dag dat ik terug was in Nederland ben ik zwanger geraakt..! Nou.. dat verwacht toch niemand. Hihihi.... ik heb nu al voorpret.. Ook mijn familie verwacht het totaal niet!!! Mijn zus is ook zwanger en krijgt in juli (als alles goed gaat, maar dat ziet er wel naar uit) een kleintje. Mijn moeder wordt helemaal gek als ze hoort dat ze dit jaar voor de 2e keer oma wordt.

  Maar nu loop ik al een beetje op de feiten vooruit. Eerst de echo maar en ondertussen let ik goed op mezelf. Ik eet goed en gevarieerd, lekker veel fruit, foliumzuur en ook een multivitamine voor zwangere vrouwen neem ik elke dag. Meer kan je niet doen.
  Ik koester dit kleine ding in mijn buik echt enorm! 's Ochtends en 's avonds leg ik vaak mijn handen op mijn onderbuik en dan wordt alles heeeel warm. En dan kan ik me bijna niet voorstellen dat ik straks ook zo'n rond buikje ga krijgen!!

  Ik heb verder ook nog geen echte kwaaltjes. Wel heb ik soms een vermoeidheidsvlaag (lijkt het), of dan krijg ik het opeens heel warm en dan later heb ik het weer kouder (maar ik weet niet of dit een echte kwaal is). Misselijk ben ik gelukkig (nog) niet, maar het lijkt wel of ik veel meer dorst heb dan normaal.

  Okee..... ik ga lekker een paasontbijtje maken!

  Fijne dag!

  Lieve groet,
  Petra

  Reageer
  #15

  Hoi Petra,

  Ik heb de verloskundigepraktijk gebeld en 18 april hebben wij een afspraak voor de eerste echo staan. Spannend.
  Het gaat heel goed tot nu toe heb ik nog steeds geen lichamelijke klachten wel een beetje moe maar dat hoort erbij. Wel heb ik veel last van afscheiding dat had ik bij mijn eerste zwangerschap ook.
  Gelukkig ben ik ook (nog) niet misselijk. Hopelijk blijft dat zo.

  Inmiddels hebben wij wel onze ouders het geweldige nieuws verteld want ik ben zo blij en kan daar met mijn moeder echt uren over praten. Voor onze dochter had ik een t-shirt laten maken met de tekst Hoera ik word een grote zus. Al stappend is zij zo naar de opa's en oma's gegaan. Echt leuk!!

  Ik zal even wat meer over mij vertellen. Ik ben getrouwd wij wonen in de Betuwe en hebben dus al een hele mooie dochter van bijna 15 maanden oud alweer.
  Een tweede zwangerschap is dus snel maar dat is zeker een bewuste keuze.
  Straks wanneer ik een echo heb gehad en ik het aan iedereen kan vertellen zal ik ook mijn naam vertellen maar daar ik het nog even geheim wil houden en er meer mensen dit forum lezen doe ik dat nu nog liever even niet.

  Hoe is het inmiddels met jouw bloedverlies? Hopelijk heb je nu nergens meer last van.

  Goed ik ga nu even liggen mijn dochter slaapt dus daar maak ik even gebruik van.

  Groetjes tot volgende keer.

  Reageer
Reageer op: streepje?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief