zwanger en paniek – niemand die mij wil/kan helpen

  • #1

    Hallo,

    ik ben door een ongeluk (pil werkte niet) zwanger geworden.

    als ik een kind was is er is iets verschrikkelijks gebeurt en nu kan ik me nog steeds niet voor mensen uitkleden die ik niet ken. was nog noiet bij een gynaecoloog. intimiteit is pas naar maanden mogelijk. ik zit dus nu met een enorm probleem. in behandeling ben ik niet aangezien ik al jaren in een vaste relatie zit. en om nu nog iets te doen is het te laat.

    een abortus is geen oplossing voor mij, ik zou het kind niet kunnen doden ook al kan ik er nog helemaal niets mee. het gevoel dat er iets groeit op een plek waar alleen ik hoor te zijn is niet prettig, een soort privacyschending. maar nog enger vind ik de bevalling. ik ben niet bang voor de pijn, maar dat er mensen die ik niet ken om me heen zullen staan en aan mij zitten. en nog erger: dat er iets groots, de baby dus door de vagina moet. ik heb al zolang ik kan denken nachtmerries over geboortes en de laatste tijdwerd ik bijna iedere nacht schreeuend wakker. mijn partner wil mij wel helpen maar weet ook niet wat bij moet doen.

    de verloskundige, die ik vanwegen mijn problemen nu al mocht kontakteren zegt alleen maar: ja, geen probleem krijg je dus een rugprik. maar dan lees ik verhalen dat er bvb s'nachts geen anaesthesist in het ziekenhuis aanwezig was, dat de rugprik nog voor het eind van de bevalling verwijdert werdt, dat deze niet werkt. de verlsokundige zegt nu ook dat zij ook niet zeker is of een rugprik mogelijk is en dat het nog veel te vroeg is, afsprkane niet mogelijk zijn. een keisersnee mag blijkbaar ook niet.

    wat moet ik nu? ik weet dat ik aan een gewoone geboorte kapott zal gaan, wat andere vrouwen ook mogen vertellen. alles wat ik wil is helemaal niets zien en voelen. maar die garantie kan mij blijkbaar niemand in nederland geven. moet ik naar het buitenland om een menselijke bevalling te krijgen? wat kan ik doen?

    Reageer
    #2

    Jeetje wat een situatie.

    Als jij goed overlegt met het ziekenhuis waarom je niet op een natuurlijke manier wil bevallen moet een keizersnee volgens mij kunnen. Bij oudere vrouwen doen ze het ook.

    Als je het kind niet wilt houden kun je mensen heel blij maken door het af te staan, maar je hebt nog genoeg tijd om daar over na te denken.
    Lekker veel lezen op internet en wie weet verander je van gedachten.
    Ik ben nu zwanger en kan me niets mooiers voorstellen, maar ik snap dat niet voort iedereen geld.

    Succes met je keuze.

    Reageer
    #3

    Ga naar de huisarts, vraag verwijzing Psycholoog / Psychiater, hij kan je dan verder begeleiden hierin, ook kan hij aangeven aan de gynacoloog als je het echt niet kan die bevalling en dat er dan inderdaad een keizersnede komt.
    Wel doen hoor, hulp vragen, je bent niet alleen.
    Fijne zwangerschap verder en een gezond kindje!
    Probeer van het wonder te genieten, dat verdien je!
    Sterkte Brenda.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    ik nog een keer, de meid met de vraag.

    bedankt voor jullie antwoorden. ik denk niet dat ik het kind af wil staan, heb noiet serieus over kinderen nagedacht, alleen als adoptie. mijn partner houdt enorm veel van kinderen, dus misschien kan ik er ook aan wennen.

    ja, ik had met mijn huisarts gesproken en zij had me alleen naar de verloskundige doorverwezen. ik zal haar nog eens op een verwijzing naar een psycholoog aanspreken. ik weet wel dat de geestelijke gezondheidszorg in mijn woonplaats een bende is. een vriendin moest met een acuut probleem maandenlang op een intake gesprek wachten.

    in mijn woonplaats is maar een klein ziekenhuis en ik heb het gevoel dat de mensen er niet echt flexibel zijn. is het mogelijk om naar een ziekenhuis in een andere stad te gaan met een gewone zorgverzekering? misschien naar een grote stad waar mogelijk meer opties zijn of kan dat niet?

    kijk, ik weet helemaal niet welke mogelijkheden ik hier heb aangezien ik geen nederlandse ben en nog noiet over dat soort dingen nagedacht heb. mijn partner had noiet zorg nodig en weet ook niet hoe alles werkt.

    Reageer
    #5

    Over het ziekenhuis hoef je je geen zorgen te maken, je kunt altijd naar een ander/groter ziekenhuis gaan. Belangrijker is dat jij je beter gaat voelen omtrent je zwangerschap en de geboorte van de baby, dus is het belangrijk om hulp te gaan zoeken. Jij zit in een speciale situatie en ongetwijfeld is er wel noodhulp te krijgen zonder dat je zo lang moet wachten.

    Praat ook eens met de verloskundige over een verwijzing naar een gynaecoloog,desnoods een vrouwlijke gynaecoloog als je je daar beter bij voelt. Praten over je probleem lijkt mij zeker van belang, helemaal als je hierdoor voor een keizersnede in aanmerking komt. Dan moet je zeker naar een gynaecoloog en is het beter als ze van tevoren je situatie al kennen.

    Heel veel sterkte!!

    Reageer
Reageer op: zwanger en paniek – niemand die mij wil/kan helpen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief