zwanger?angstaanvallen/depressie?? HELP ME :(:(

 • #1

  Hallo,

  Ik weet niet goed hoe ik moet beginnen. Een aantal weken geleden 4,5 ongeveer, heb ik onbeschermde seks gehad. Ik dacht daarna, ik moet maar eens aan de pil beginnen. Ik ben 3 weken geleden daarmee begonnen (ben trouwens niet op 1e dag van menstruatie begonnen met slikken. Mijn menstruatie was 1,5 weken voor de seks, dus nu 6 weken terug). Gisteren heb ik mijn laatste pil ingenomen, dus ik moet als het goed is zometeen ongesteld worden.

  Maar o mensen, ik ben ten einde raad. Voordat ik met de pil begon had ik buikpijn, nu nog steeds. Het begon precies onder mn navel, toen iets verder naar beneden en aan de zijkanten. Als ik nu mijn buik probeer uit te zetten doet dat nogal pijn aan de zijkanten, mijn borsten zijn een stuk gegroeid, tepels donkerder, meer bobbeltjes omheen. En de binnenkant van mijn handen en de onderkant van mijn voeten jeuken vreselijk. Maar dit is niet het ergste.
  Ik voel me vreselijk, ben totaal mezelf niet meer, ik moet de hele dag door huilen, heb last van angstaanvallen... Mensen begrijpen me niet, ze zeggen dat ik een heel ander persoon ben.
  Bovendien vind ik mezelf vreselijk en weet ik niet meer wat ik voor nut heb op deze aardbol. Ik loop constant te huilen, zie het niet meer zitten en ik ben normaal gesproken helemaal niet zo huilerd, ik huil eigenlijk nooit en sla me overal door heen. Door wat ik heb meegemaakt ben ik best een sterk persoon geworden. Maar nu ken ik mezelf niet meer!! HELPPP dacht zelfs dat ik beter dood kan zijn.

  Hoort dit bij de pil ofzo? (Dat mijn borsten groeien iig wel..)Of ben ik zwanger? Ik lees net dat veel mensen last hebben van angstaanvallen en depressie bij zwangerschap en NIET bij de pil + die jeukhanden en voeten.
  En ik had trouwens ook elke dag even zo'n vreselijk trekkend gevoel in de buik, met menstruatiepijn te vergelijken, maar nu (gister had ik mn laatste pil), nu heb ik dat dus nog niet gevoeld...

  lieve mensen, ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen. Ik zie het echt niet meer zitten!!! 🙁

  heel veel liefs...

  Reactie
  #2

  je kunt een reactie op de pil hebben, maar je kunt inderdaad ook zwanger zijn.
  je kan testen als je over tijd bent, dus nog even geduld.
  probeer even niet te zo te stressen, eerst maar een zwangerschap uitsluiten en mocht je last houden van deze klachten, zonder dat je zwanger bent, ga dan even naar de huisarts, je lijkt wel overspannen.
  mocht je zwanger zijn, dan ook zo snel mogelijk maar naar de huisarts voor een echo, is een zwangerschap .
  sterkte brenda

  Reactie
  #3

  Je hebt 4,5 week geleden sex gehad, dan kun je nu direct al testen en hoef je niet te wachten tot je ongesteld wordt. Die ongesteldheid is dan een ontrekkingsbloeding en zegt niets of je wel of niet zwanger bent.
  Overigens, met al die klachten zou het wel goed zijn een dokter te raadplegen, evt kun je je ook daar op zwangerschap laten controleren.

  Reactie
  #4

  Ik ben het helemaal eens met Brenda en Anita. Testen en naar de huisarts gaan. Maar misschien heb je wel iets anders onder de leden. De huisarts kan je onderzoeken. Die onzekerheid is niet goed, en duidelijkheid geeft rust. Sterkte.

  Reactie
  #5

  bedankt voor jullie reacties!
  Ik heb een test gehaald en een uur geleden uitgevoerd: negatief.

  Maar door de pil had ik toch iig wel een bloeding moeten hebben? Want er komt maar niks. Wat betekent dat? Moet ik morgenochtend nog maar een testje doen? Want ik had wel heel veel gedronken vanaf de tijd dat ik wakker was totdat ik de test ging doen..

  Vanacht kon ik toruwens echt niet slapen.. lag rond 11 uur in bed.. 4 uur nog wakker.... en vreselijk zweten! zo warm! En dorst!!

  Wat vinden jullie... is mijn test dan niet helemaal zoals het moet uitgevoerd en heeft het zin om morgen nog eens te testen. Of is het he-le-maal uitgesloten dat ik misschien wel zwanger zou zijn..

  liefs..

  Reactie
  #6

  Tussen de regels door lees ik dat je 'best wel veel' hebt meegemaakt. En dat je daar sterk mee bent omgegaan. Ik neem aan dat je dit misschien een beetje hebt weggestopt, dat kan goed, denk ik.
  Maar als je de anticonceptiepil gebruikt, krijg je, hoe je het ook keert, hormonen in je lijf. Hormonen die je gebruikelijke huishouding behoorlijk in de war kunnen schoppen. Wist je dat? Houd je daar rekening mee? En het kan zelfs zo zijn dat je zwanger bent, en ook dan kun je, en dat weet je vast, een beetje van je apropos raken.
  Ik ben zelf een groot voorstander van het voelen, en verwerken van 'dingen' uit je verleden, omdat je door de verwerking inzicht verkrijgt, en wijzer wordt. Ik vind het dus niet zo erg voor je. Het zal zeker lastig zijn, maar als je hier goed doorheen komt, en dat kan best even duren, kan je leven er echt anders voorstaan.

  Reactie
  #7

  bedankt voor die lieve reactie.. je hebt wel een beetje gelijk...

  maar ik ben gister enorm geschrokekn. Ik had de test uitgevoerd en na 10 sec al in mn tas gestopt. Negatief dacht ik. Ik vond het eigenlijk raar, maar ik was blij en opgelucht. Tot ik later hem nog eens uit mn tas haalde. Dikke plus. Ik schrok me kapot!

  Vanmorgen heb ik nog een test gedaan. Een dikke horizontale lijn, wat altijd gelijk komt als je hem uitvoert. En een heel dun verticaal lijntje. Wat moet ik daar nou weer van denken. Dat de hormoonconcentratie minder wordt? Of ligt het aan de test??

  Maar ik ben dus wel zwanger.. toch

  liefs

  Reactie
  #8

  ik kreeg net zo'n erge buikpijn.. ik moest ervan huilen... en ik had heel klein beetje bruin bloedverlies... maar nu rood.. en enorme krampen..

  komt dit door de pil, ontrekkingbloed ofzo?
  OF
  ben ik dan toch niet zwanger, ondanks 2 positieve testen?
  OF
  is dit de groei van mn baarmoeder ofzo... waardoro bloedvaatjes knappen?
  OF
  of heb ik een miskraam?

  HELP ME!!!!
  reageer alsjeblief!!!!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Juul, met acute klachten moet je niet op een forum gaan vragen wat er aan de hand is. Het is nu al 11 uur nadat je je klachten had en nu leest en reageert er pas iemand...
  Je moet met acute klachten naar de dokter gaan, de huisarts, fo de spoedeisende hulpdiensten. Bel desnoods 112.

  Wat is er aan de hand? Het kan echt van alles zijn?! Heel veel sterkte gewenst...

  Reactie
  #10

  heb een miskraam gehad
  vind vreselijk.. moet nog steeds om huilen zodra ik aan denk..

  3 weken geleden gebeurde het...

  maar sinds kort komen de dingen weer terug.. kotsmisselijk.. borsten groter en tepels groter.. duizelig gevoel .. stekende buikpijn af en toe en pijn in bovenbenen..wéér jeukvoeten en handen..
  hoe kan dit? Had al tijd niet echt last meer van..

  kan ik nog steeds zwanger zijn? (dus dat ik eerst een tweeling had?)
  of heb je na 3 weken nog steeds hormoon dat de symptomen terugkomen en dat zelfs misselijkheid meer is dan 3 weken terug?

  liefs

  Reactie
  #11

  Hai Juul, wat een vervelend nieuws. Ik denk dat je lichaam moet wennen en moet ontzwangeren. Daarnaast ben je nu natuurlijk niet in optimale stemming dus dat zal je de komende weken niet veel beter doen laten voelen.
  Laat het even begaan en over je heen komen. Ik kan mij goed voorstellen dat je wel even wat tijd kwijt bent aan de verwerking van deze triestigheid.
  Doe dit goed, zodat je weer echt klaar bent als jullie toch verder willen gaan later. Nu even gas terugnemen dus. Zou ik zeggen...

  Reactie
  #12

  Ik wens je veel sterkte, zoiets hakt er altijd in.
  de hormonen moeten het lichaam nog uit, maar als het meer wordt in plaats van minder, ga dan voor de zekerheid even naar de dokter.
  heb je controle gehad na de miskraam?
  Brenda

  Reactie
  #13

  hmm okeej... nee ik heb geen controle gehad..
  had dat gemoeten dan?

  miss moet ik inderdaad nog maar eens langsgaan.

  komt het vaak voor dat je miskraam hebt en nog steeds zwanger bent? dus dat er 1 afgestoten is, en de ander niet?

  liefs

  Reactie
  #14

  Veel vrouwen geven er de voorkeur aan af te wachten tot al het weefsel vanzelf wordt afgestoten en de bloeding vanzelf ophoudt. Bij de meeste miskramen wordt het vruchtje binnen twee weken na begin van de bloeding afgestoten, bij sommigen pas na een paar weken. Vrouwen bij wie de miskraam op natuurlijke wijze is verlopen kunnen de gebeurtenis vaak beter verwerken. Het verdriet kan thuis beleefd worden en eventuele complicaties van een curettage worden vermeden (zie curettage). Als u hiervoor kiest, is het verstandig om met de huisarts of de verloskundige te overleggen hoe lang u zult afwachten. Afwachten kan medisch gezien geen kwaad en heeft geen gevolgen voor een nieuwe zwangerschap. Als u later besluit toch een curettage te willen, kunt u daar alsnog voor kiezen.

  Lees de patiëntenbrief van het Nederlands Huisartsen Genootschap op:

  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1877971197432313

  Reactie
  #15

  Kom een week na het begin van het bloedverlies voor controle.

  Als het bloedverlies inmiddels is gestopt en bij het inwendig onderzoek blijkt dat de baarmoedermond weer gesloten is, is de miskraam voorbij (compleet).

  Als het bloedverlies nog niet is verminderd, dan is het verstandig een echo-onderzoek te doen om te controleren of de vrucht is afgestoten en er geen weefselresten in de baarmoeder zijn achtergebleven. Als de baarmoeder nog niet leeg is, zijn er twee mogelijkheden: afwachten of een curettage.

  Verder afwachten tot al het weefsel vanzelf wordt afgestoten en de bloeding vanzelf ophoudt;

  Curettage: een ingreep waarbij onder verdoving het zwangerschapsweefsel via de vagina en baarmoederhals wordt verwijderd, waarna de bloeding vanzelf ophoudt.

  Reactie
Reageer op: zwanger?angstaanvallen/depressie?? HELP ME :(:(
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief