Eierstokken

 • #1

  Geachte heer/mevrouw,

  Mijn naam is dena en ik ben 22 jaar. Ik ben in 2005 geopereerd aan mijn beide eierstokken. Ik had een cyste van ruim 8 kilo die vast zaten aan mijn eierstokken. Mijn cyste en mijn eierstokken zijn allebei weggehaald. Toen ik in 2005 werd geopereerd aan mijn buik, bessefde ik niet goed wat de consequenties waren na dat mijn eierstokken waren weggehaald. Nu ik 22 ben geworden ben ik heel erg deppressief geworden om de feit dat ik geen kinderen kan krijgn. Het belemmerd mijn studie en mijn dagelijkse leven. Ik had altijd in me achterhoofd, dat ik wel een kind zou kunnen krijgen met een eicel donatie van een andere vrouw, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. Het is me in feite in de ziekenhuis door gynaecologen voorgelogen, althans dat zegt mijn huisarts. Ze gaven mij hoop dat ik altijd nog wel een kind zou kunnen krijgen met een eicel van een ander. Vandaag 4-03-09 was ik bij mijn huisarts en hij vertelde dat zoiets nooit is gebeurd en niet kan, omdat ik geen eierstokken heb en niet de hormonen heb om een kind te kunnen dragen.

  Nu wil ik graag weten in hoeverre mijn huisarts gelijk heeft, want verschillende gynaecologen hebben mij verteld dat ik wel zwanger zou kunnen worden met een eicel van een andere vrouw, wat ze later samenvoegen met de eicel van mijn man en bij mij inbrengn.

  Wie mooet ik geloven? mijn huisarts of de gynaecolgen?

  aub help mij uit deze onzerheid.

  Met vriendelijke groet,

  Dena

  Reactie
  #2

  Bij de traditionele in-vitro fertilisatie (IVF), worden de eierstokken met medicatie gestimuleerd om meerdere eicellen te produceren. Deze eicellen worden dan verwijderd, onderzocht in een laboratorium en met sperma bevrucht. Vervolgens worden de eicellen teruggeplaatst.

  Omdat u geen eierstokken heeft en geen eicellen kunt produceren, kan deze technologie niet met uw eigen cellen plaatsvinden, maar wel degelijk met donorcellen.

  Uw gynaecoloog heeft dus gelijk.

  Er zijn in Nederland gespecialiseerde centra voor deze behandelingen.

  Reactie
  #3

  Cyste eierstok, ervaringen
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/171569-cyste-eierstok-wie-heeft-deze-ervaring-gehad.html

  Reactie
Reageer op: Eierstokken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief