Verkleefde eierstokken.

  • #1

    Mijn moeder had vroeger last van verkleefde eierstokken. Na een behandeling zijn deze doorgespoeld, waarna zij drie succesvolle zwangerschappen heeft kunnen hebben.

    Mijn vraag is of ik ook kans heb op verkleefde eierstokken. Is dit erfelijk bepaald?
    Ik heb vanaf mijn 16e de pil geslikt tot aan mijn 24e. In totaal dus zo'n kleine 8 jaar.
    We zijn nu een maand of 7 zwanger aan het proberen te raken, maar het wil nog niet lukken. Mijn vriend heeft eerder testen ondergaan, en weet dat hij "sterk" zaad heeft. Aan hem ligt het dus sowieso niet.

    Ik heb wel eerder ovulatietesten gedaan, waaruit bleek dat ik wel het LH hormoon aanmaak. Maak je dit ook aan, ook al kan er geen eitje vrij komen???

    Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.

    Reageer
    #2

    Verkeelfde eierstokken is niet erfbaar, het komt vaak door een (oude) infectie en kan iedereen overkomen.

    Er kan LH vrijkomen maar geen eitjes...in zoverre dat het eitje wel los komt maar niet verder kan door een verstopte eileider. Maar dat is giswerk en ik zou me daar nu even niet op richten.

    7 maanden is op zich nog niet zo lang als je probeert zwanger te worden. Natuurlijk begrijp ik dat je snel een positieve test wilt zien, maar artsen gaan pas na een jaar eens kijken of er iets aan de hand is. Ontpillen kan ook lang duren, is je cyclus al weer regelmatig??
    Begin zelf alvast met het bijhouden van je temperatuur door iedere ochtend voor je opstaat deze te meten. Bij een eisprong gaat de temperatuur iets omhoog. Dit zal het eerste zijn wat een arts van je vraagt en als je dat al op papier hebt scheelt het je weer een paar maanden.

    Reageer
    #3

    Heel erg bedankt voor het antwoord!
    Stiekem wel een beetje balen dat het LH-hormoon wel vrij komt. De kans bestaat dus, dat mijn eierstokken verkleefd zijn. Ben wel blij dat het niet erfelijk is.

    Het tempen was ik wel van plan om te gaan doen. Denk ook wel dat ik er nu mee ga beginnen, zodat ik een aantal maanden al getempt heb, op het moment dat we eventueel naar de dokter kunnen gaan.

    Reageer
Reageer op: Verkleefde eierstokken.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief