Eierstokken

 • #1

  hallo,

  ben vandaag naar de dokter geweest en heeft mij door verwezen naar de gynaecologie voor een onderzoek aan mijn eierstokken!....

  Ik loop al maanden pijn in mijn onderbuik bijna iedere dag( linker kant) het zegt dat het mijn eierstokken kan zijn!

  Ik kan niet eens normaal zitten! en het lijkt als of ik zwanger ben zo dikke buik!
  Ik vind het allemaal heel eng en kan iemand mij een antwoord geven wat het precies kan zijn en kan mij er dan op voor bereiden! en misschien heeft iemand anders ook deze klachten.....

  Ik heb namelijk een kinderwens en ben nog maar 27 jaar....

  groetjes Tiny

  Reactie
  #2

  maanden last en nu pas een verwijzing?
  dat je pijn hebt, en vooral dat je dikker wordt is ernstig.
  er zijn een aantal afwijkingen die een eierenstok kan hebben er zijn nml verschillende soorten cystes, sommige kunnen heel groot worden, andere zitten met veel kleintjes eraan vast.
  ook endometriose geeft klachten aan de eierstokken.
  het ligt aan de ernst van de klachten of de grote van de cysten wat ze gaan doen, bij verwijderen eierstok heb je dus minder kans op zwangerschap, maar dat kan natuurlijk wel.
  hoop dat je snel ergens terecht kan, anders wil de verzekering misschien bemiddelen. want je moet zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is.
  Sterkte! Brenda

  Reactie
  #3

  Ovariumcysten kunnen een scherpe pijn verzoorzaken als de cyste lekken of een beetje bloeden. Deze pijn is erger als de cysten erg groot zijn en gaan draaien.

  Kleine cysten verdwijnen meestal vanzelf weer, grote daarentegen moeten meestal chrirugisch verwijderd worden.

  Sterkte.

  Reactie
  #4

  hallo,

  kan iemand mij misschien helpen, want ik loop al jaren met pijn en soms zo een opgezette buik alsof ik zwanger ben, de pij heb ik meer aan de rechterkant van mijn buik onder, dus eigenlijk waar de eierstokken liggen.
  ik ben nu zo vaak onderzocht door een gynocologe en ik heb ook een scan gehad, maar ze konden helemaal niks zien, ik blijf het raar vinden, wat ik dan mankeer. soms verdwijnt de pijn, maar de grootste gedeeelte van de tijd heb ik het en ik voel het meer als ik buk of op die zijkant lig.
  het lijkt of ik daar een bal heb waar ik tegenaan stoot als ik buk.ik hoop echt dat ik een antwoord kan vinden of ervaringen van jullie kan lezen.

  Reactie
  #5

  Kan het niet gewoon een spiertje zijn dat je dwarszit? Waarom denk je direct aan een oorzaak die zo diep in je buik zit. Veel mensen zitten bijvoorbeeld op een verkeerde stoel en krijgen dan last van de buikspieren. En is er een relatie met je cyclus? dat zou er namelijk op kunnen wijzen dat je wel gelijk hebt wat je ovaria betreft.

  Reactie
  #6

  Cyste eierstok, wie heeft deze ervaring gehad?
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/171569-cyste-eierstok-wie-heeft-deze-ervaring-gehad.html

  Cyste in eileider
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/165295-cyste-in-eileider.html

  Reactie
Reageer op: Eierstokken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief