22 jaar en wil graag een kind

 • #1

  Hallo,
  Graag wil ik graag m´n verhaal doen/advies vragen.
  Ik ben 22 jaar, heb een vriend en ga in mei samenwonen en werk fulltime.
  Inprincipe hebben we de ruimte en het geld voor een kindje.
  Nu willen we graag aan kinderen beginnen.
  Het is heel stom, dat weet ik maar ik ben erg bang voor de reacties van mn ouders, familie en vrienden als het zo mag zijn dat ik zwanger wordt ven het ga vertellen.
  Ben bang dat ze me te jong vinden.
  hoe denken jullie daarover?
  Bedankt alvast!

  Groetjes!

  Reactie
  #2

  Zorg wat mij betreft dat je goed weet waar je aan begint. Wist je dat je foliumzuur moet slikken bijvoorbeeld?

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU7a.htm

  Je bent volwassen dus je mag zelf beslissen, als je moeite hebt met de invloed van je ouders zou ik dat in een breder spectrum eens bekijken.

  Reactie
  #3

  het is helemaal jullie keuze, maar zoals Suus al schrijft : zorg dat je goed bent voorgelicht!
  Heb je familie of vrienden met kinderen, dan weet je een klein beetje hoe het gaat?
  hou er rekening mee, dat je met een kind dag en nacht bezig bent en dat je niet meer zo flexibel bent met opeens weggaan enz. maar als je daar geen behoefte aan hebt om dit eerst een paar jaar te doen en je wil gewoon meteen kinderen, dan is het goed, als jullie er beide achterstaan.
  begin dus met vitaminen te slikken, wel speciale nemen, die je bij zwangerschap mag slikken. stoppen met roken en zeker niet dronken worden in de tijd dat je er voor gaat.
  de reactie van de mensen.... niet belangrijk, tenminste niet als je ze niet nodig hebt met opvang b.v. anders zou ik het even doorspreken, wat je van ouders en schoonouders verwacht, maar het blijft jullie keuze.
  ik was zelf 19 : - )
  succes, Brenda

  Reactie
  #4

  Ik vind je echt niet te jong voor een kind, dat heeft niets met leeftijd te maken, wel hoe volwassen je in het leven staat om een kind te kunnen opvoeden.
  Maar persoonlijk denk ik dat je eerst een tijdje moet samenwonen en aan die nieuwe situatie moet wennen en dan pas een derde persoontje in de vorm van een kind moet gaan toevoegen.

  Succes met alles!

  Reactie
  #5

  ik ben net 24 en heb twee kinderen, een van drie en een van een jaar, ik was 20 toen ik zwanger werd.
  en ben nu zwanger van de derde. en het gaat allemaal prima!

  Reactie
  #6

  hoi,
  het blijft jullie eigen keuze om zwanger te worden,
  ik ben zelf 25 en ik heb 3 kinderen, 1 van 4 jaar en 2 jaar en 1 van 2 maanden ik was 21 jaar toen ik voor het eerst zwanger werd,en we zijn heel gelukkig zo,en het is gezellig druk zo 🙂
  groetjes

  Reactie
  #7

  ALs jij en je vriend graag een kindje willen en het geld en de ruimte is er voor dan moet jij je zeker niet laten tegen houden. Ik was zelf 22 jaar en hoog zwanger van mijn eerste kindje, ben nu inmiddels 24 en alles gaat super goed en ben ook weer gestopt met de pil om zwanger te kunnen raken van ons 2e kindje.
  Ik zou zeggen ga ervoor...
  Groetjes Stefanie.

  Reactie
  #8

  In de westerse landen krijgen geemancipeerde vrouwen steeds later kinderen. Het wordt belangrijker geacht eerst een maatschappelijke carriere te hebben alvorens het leven op te offeren aan kinderen.
  Nadeel van deze moderne en geemancipeerde instelling is dat er vaker gehandipcapte kinderen worden geboren, en dat vrouwen later onvruchtbaar lijken te zijn.
  Een gezonde leeftijd om aan kinderen te beginnen is juist precies rond jouw leeftijd van 22 jaar. Vergeet dat niet.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik was 18 jaar met mijn zwangerschap wel door de pil heen maar dolgelukkig heb nu dus ook een mooie dochter van 17 maand.
  dus ik vind 22 jaar niet te jong en al helemaal niet als jullie er alle bij achter staan om een kindje te nemen, ik kan je alleen mee geven dat een kind veel tijd in beslag neemt en dat uitgaan ect er even niet inzit tenzij je voorzien bent van goede oppas natuurlijk.

  groetjes jen

  Reactie
  #10

  nouw 22 is al een aardige leeftijd hoor!
  natuurlijk nog een jong leeftijd 😛
  je bent mischien een beetje te snel mnet alles
  zet tussen alles wat je in je leven wilt doen en hebben wat tijd. anders heb je later niets mer en is je leven een domper
  zoals ik nu heb
  ik ben 43 en heb kinderen van 12 en 15 ik begon er aan op mijn 28st
  ik ging na het trouwen op huwelijksreis naar zuid afrika toen kinderen toen tunezie en toeneen waterbed

  oow kijk! in 3 jaar had ik al 3 dromen van mijn leven klaar
  ik heb geleert wat tijd tussen alles in te steken!

  hoop dat je er wat aan heb

  M.V.G. Rogier Hoogland

  Reactie
  #11

  Met iedere keuze vóór 'iets' kies je tegelijkertijd tegen andere zaken. Zolang je je er van bewust bent en er goed over nagedacht hebt, zijn alle keuzes mooie stappen richting jouw toekomst...!

  Reactie
  #12

  Hoi,

  Ik ben zelf 23 jaar en heb een prachtige dochter van 10,5 maand. Ik ben zwanger geworden toen ik 21 was, bevallen toen ik 22 was.. en ik heb wel nare reacties gehad van mn omgeving.. niet van mn familie die vinden het prachtig.. zoals mijn moeder zei, ik was 18 toen ik mn eerst kreeg,20 bij de 2de...

  Ik heb helemaal niks aangetrokken van de reacties.. wel een enkele keer boos geworden als mensen die je niet eens kennen een opmerking maken van zo weer zo'n tienermoeder.. waarop ik dan reageerde.. je kent mij en mijn situatie niet en ik ben zeker instaat om dit kind alles te geven wat hij/zij nodig heeft!

  Ook de opmerking toen wij trouwden,, het is zeker een moetje vond ik erg vervelend.. wij houden ontzettend veel van elkaar en daarom wilden we ook graag jong kinderen krijgen. Nu onze meid 10,5 maand is en alles goed gaat hebben wij de beslissing genomen om voor nummertje 2 te gaan.. als je dat verteld krijg je nog ergere reactie hoor.. maar haha ik luister alleen naar mn gezin! samen met mn familie zijn zij het aller belangrijkste in mn leven!!

  Oh, ik ben zelfs tijdens mijn versnelde opleiding zwanger geraakt en heb mijn opleiding met succes compleet afgerond en heb een vaste aanstelling gekregen bij het stage bedrijf waar ik werkte!! mijn baas vindt het geen wonder als ik snel een 2de wil, dit heb ik hem zelfs gezegd in het sollicitatie gesprek!

  Veel succes met zwanger raken, maar zorg dat je wel goed op de hoogte bent van alle vitamines en voorzorgsmaatregelen bijvoorbeeld de kattenbak etc.

  Reactie
  #13

  22 jaar is een mooie leeftijd om aan zwangerschap te beginne, ikzelf ben ook 22, in oktober 23, ik en mijn vriend zijn ook al drie maanden bezig..
  Zoals eerder vermeld is het beste dat je foliumzuur begint te slikken. Op aanraden van een gyne. Een doosje van 90 dagen kost zoveel niet.
  Ik ken mijn vriend nu 4 jaar en we wonen al 2 jaar bijeen, ik vind dat wel een schoon begin om aan een kindje te beginnen. Wat betreft je familie:
  ik zou me daar zo niet druk over maken, je bent meerderjarig en als je vind dat jij je al in een volwassen wereld bent, dan zou ik ervoor gaan.
  Het is tenslotte jullie beslissing, niet die van een ander, jullie moeten het kindje opvoeden..

  Verder veel succes
  Groeten
  charmed 22

  Reactie
  #14

  Hallo,

  Als je het zeker weet, ga ervoor! Ik trouwde toen ik 21 was en wilde eigenlijk eerst lekker met z´n tweetjes genieten. Toen werd ik per ongeluk toch zwanger en was het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap met vanalles erop en eraan. Toen dat gebeurd was had ik zó´n leeg gevoel, het was pas een paar weken, maar nu weet ik wat moederinstincten zijn 🙂 En nu willen we wel graag een kindje en lukt het nog niet 🙁 Maar daar voel ik me ook zo schuldig over, wie ben ik om een kindje te NEMEN??? Het is me wel heel goed duidelijk geworden dat het een kwestie van KRIJGEN is!
  Heel veel succes hoor, te jong ben je echt niet!

  Groetjes!

  Reactie
  #15

  hey hoi

  22 vind ik persoonlijk een mooie leeftijd.
  Was ik ook toen ik zwanger werd en 23 toen ze geboren werd. Mijn ouders vonden het eerst ook niks maar naarmate de zwangerschap vorderde vonden ze het steeds leuker. Ouders moeten aan het idee wennen dat hun 'meisje'zelf de verantwoordelijkheden krijgt die zij ook hebben.
  Zoals de anderen al zeggen...zie zoveel mogelijk info te krijgen en ga ervoor!

  grtz M.C

  Reactie
Reageer op: 22 jaar en wil graag een kind
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief