Na 8 maanden nog niet zwanger, effect alcohol

 • #1

  Ik en mijn vriendin (ik ben man) proberen zwanger te worden. Inmiddels zijn we in maand 8 terecht gekomen en is het nog niet zover. Ik wil kijken wat ik extra kan bijdragen om dit proces te verbeteren. Ik drink doordeweeks circa 6 biertjes en in het weekend kijk ik nergens echt naar, dan kan het variëren van 3 dagen lang iedere avond wel 6 biertjes, soms meer, van pils tot zwaarder bier. Ik voel mij er overigens prima bij, geen kater en verder ben ik fit en gezond door goed te eten en sporten.

   

  Ik wil mijn alcohol consumptie stoppen of minimaliseren. Hoe lang duurt het voordat dit effect kan hebben op mijn zaad?

  Reactie
  #2

  Alcohol kan de kwaliteit van de zaadcellen dus wel beinvloeden. Verandering kan na enkele dagen al optreden bij het staken van alcohol.

  Reactie
  #3

  Gebruik van veel alcohol ontregelt je bloedsuikerspiegel en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink, vitamine B en magnesium. Zink is belangrijk voor je  hormonen en de zaadkwaliteit. Gebruik van veel alcohol is in allerlei opzichten slecht voor je gezondheid. Hoef je niet meteen te voelen maar ontregelt wel.

  Reactie
  #4

  Als ik bv vanaf vandaag ben gestopt met alcohol, heb ik hier dan bv komend weekend al profeit van? Ik lees veel over een voorraad van 2/3 maanden aan zaad. Is dit dan ook echt zo strikt of wordt deze voorraad sneller vernieuwd als ik bv veel sex heb of masturbeer?

   

  Reactie
  #5

  Binnen enkele dagen zal er verbetering optreden, maar dart wil niet zeggen dat het dan allemaal is opgelost. En dan is het natuurlijk nog de vraag of het niet zwanger worden alcohol als oorzaak heeft

  Reactie
  #6

  Er is overigens geen voorraad van 2/3 maanden. De productie van sperma is een zeer ingewikkeld proces dat begint tijdens de pubertijd en dat bij gezonde mannen tot de dood voortduurt. Per dag maakt de man ongeveer 70 miljoen zaadcellen aan die er ongeveer drie maanden erover doen tot ze volgroeid zijn. Anders gezegd: van het begin tot het eind duurt de productie van zaadcellen ongeveer 72 dagen. Zaadcellen brengen de eerste 50 dagen door in de testikels en de laatste 22 tot 24 dagen in de bijbal. In de bijbal rijpt het zaad en krijgt het de mogelijkheid om te zwemmen. Ook te veel zaadlozingen doen de kwaliteit van sperma afnemen.
  Een dagelijkse ejaculatie veroorzaakt uitputting van de voorraad zaadcellen: de eerste zaadlozing bevat de meeste zaadcellen, de tweede al aanmerkelijk minder. In de derde zaadlozing zijn meestal nauwelijks nog spermacellen te vinden. De optimale frequentie is eens per twee à drie dagen.

  Reactie
  #7

  Hallo John, dankjewel voor je informatie. Het is mij nu duidelijker.

  Reactie
Reageer op: Na 8 maanden nog niet zwanger, effect alcohol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief