Bruine afscheiding? Ovulatie?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben op 24 mei gestopt met de pil. Heb toen netjes mijn ontrekkingsbloeding gehad. Na 17 dagen had ik last van licht bruin bloedverlies. Dit was op 10 juni. Het duurde toen een tijdje voordat ik mijn eerste echte menstruatie had na het definitief stoppen met de pil. Ik werd namelijk pas ongesteld op 24 juli. Weer 17 dagen later heb ik weer last van licht bruin bloed verlies. Ik vraag mij erg af wat dit bloed verlies is? Ik ben een paar geleden begonnen met ovulatie testen. Ik heb om 14.00u vandaag nog getest, maar dit was negatief. Wat kan het dan zijn? En het is toevallig dat het beide keren na 17 dagen was?

  Reageer
  #2

  Het kan zijn dat het oud bloed van de vorige menstruatie is, dat wel vrijkomt rondom de eisprong.

  Reageer
  #3

  Kan te maken hebben met een tekort aan progesteron. Heb het zelf jarenlang gehad, begon rond dag 21 van mijn cyclus eerst met roze afscheiding, dan bruine en dan na een week de menstruatie. Pilgebruik bevordert oestrogeendominantie, dan is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Op internet genoeg hier over te vinden en wat er aan te doen. Wat bij mij heeft geholpen zijn lysine en natuurlijke progesteroncrème. Een goed voedingspatroon is natuurlijk ook belangrijk.

  Reageer
  #4
  1. Hoi catootje,

  bedankt voor je reactie. Had je toen ook last van menstruatie achtige klachten? Wanneer ik ongesteld ben of moet worden  heb ik altijd last van hoofdpijn en een lage rugpijn. Ik heb daar vandaag ook last van... terwijl ik op dag 17 zit van mijn cyclus

  Reageer
Reageer op: Bruine afscheiding? Ovulatie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief