Arbo digitale invullijst

 • #1

  Ik heb een vraag. Het is een beetje een ingewikkelde situatie. Ik zit in de ziektewet, nu bijna een maand. Ik heb hiervoor een digitale lijst van ARBO ontvangen en deze ingevuld over de huidige situatie. Nu zat ik een tijdje thuis voor lichamelijke klachten voor verkoudheidachtige verschijnselen, toen mocht ik dus nog niet werken. Ook zat ik op verzoek van de baas in quarantaine. Er speelden toen ook wat psychische klachten mee, maar dat kon ik niet invullen, ik moest invullen waarvoor ik op dat moment dus thuis zat. Nu zit ik nog steeds in de ziektewet en ben beter, maar dit is om psychische klachten die uit de hand zijn gelopen. Nu heb ik dit echter niet ingevuld voor de ARBO. Hoe moet ik dit aanpakken? Ik word in mei ook verwacht bij de bedrijfsarts. Ik heb een doorverwijzing van de dokter gekregen wat betreft mijn psychische klachten. Ik ben vanmorgen gebeld door de praktijkondersteuner van Ggz en die heeft me tips gegeven waar ik hulp kan zoeken, al begin ik online, ik moet iets. Nu is mijn zorg, moet ik dit doorgeven aan ARBO of UWV of wat moet ik doen? Straks krijg ik niks doorbetaald.. Ik zit er helemaal over in. Ik hoop op antwoord. Alvast hartelijk dank!!

  Reageer
  #2

  Even toevoeging, ik zat ik quarantaine op verzoek van de baas omdat mijn man in contact was gekomen met iemand die het coronavirus had.

  Reageer
  #3

  Als ik jou was, zou ik even contact zoeken iemand die je daar juridisch advies in kan geven. Ik weet niet of je lid van een vakbond bent of een rechtsbijstandverzekering hebt? Anders het biedt het Juridisch Loket ook hulp.

  Of de vraag bij het UWV zelf neerleggen. Zij hebben op dit moment meer met quarantaine ziekmeldingen te maken en weten hoe je daar mee om moet gaan. Als je nu beter bent van je eerste ziekmelding, moet je dat doorgeven. Want de anders krijg je na zoveel week minder loon. ( weet niet hoe dat zit met quarantaine, maar normaal gesproken is dat zo ). Voor je huidige klachten kun je je dan opnieuw ziekmelden. Bij je nieuwe ziekmelding kan je ook de stappen aangeven die je nu zelf al via de huisarts genomen hebt,zowel richting bedrijfsarts als UWV.

  Als je zelf zorgt dat je in elk geval steeds de regeltjes volgt, kan het UWV jou niks verwijten.

  Sterkte, groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Ik heb eerst even contact met mn werk gezocht, die gaan het nu via UWV regelen. Vertelde dat ik niks hoef te doen. Klopt dat, kan ik het nu laten rusten? Bedankt voor je info!

  Reageer
  #5

  Hoi,

  Ik zou wel even aan mn werkgever vragen van alles op de hoogte gehouden te worden. Zodat je zelf mee kunt kijken en zeker weet dat alles idd zo door wordt gegeven dat jij daar achter staat. Mocht er dan ooit een discussie over iets ontstaan, kan er nooit gezegd worden dat jij overal mee akkoord was met wat er gezegd is.

  Dit was mij destijds ook aangeraden toen ik mij ziek meldde en ik ben heel blij dat ik toen mijn eigen dossier had aangelegd. Mijn werkgever nam het niet zo nauw met de regeltjes en had mij erbij in de problemen kunnen brengen als ik niet zelf mee gekeken had.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #6

  Nog een vraag, moet ik me over deze situatie schuldig voelen? Mn werkgever noemde het een lastige situatie en dat dit miss wel geld ging kosten. Ik voelde me echt naar. Het is vaag gelopen, maar geen moment over gelogen. Voor de verkoudheid en quarantaine situatie zat ik ook al vol zorgen. Als ik het zo aanvoel voelt het alsof de werkgever het onzin vindt dat ik thuis zit. Ik voel me daar rot over. Ik had miss in die tijd dat ik thuis zat wat beter kunnen communiceren maar mijn hoofd zat te vol.

  Reageer
  #7

  Hoi,

  Je moet je echt niet schuldig voelen hoor!

  Jij moet aan jezelf en je gezondheid denken. En daarnaast, als je op je werk fouten zou maken omdat je er met je hoofd niet bij bent, zou hem dat ook geld kunnen kosten.

  En een werkgever kan zich verzekeren tegen uitval van werknemers. Doet hij dat niet, is dat een risico wat hij zelf neemt. ( was bij mijn voormalig werkgever het geval ).

  En zolang jij er alles aan doet beter te worden, kan jou niks verweten worden.

  Alleen zou ik als jou was, nu zeker vragen op de hoogte gehouden te worden van alle stapoen naar het UWV.  Zodat je echt zeker weet dat alles volgens de regels gaat, want anders kan het jou geld kosten, ipv je werkgever. En om dat terug te draaien, is erg vervelend, kan ik uit ervaring zeggen.

  Probeer gewoon met je werkgever te blijven communiceren en voel je niet rot om het feit dat je even tijd nodig bent!

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #8

  Bedankt voor je hulp!! Duidelijk. Ik ga het proberen los te laten. Waar ik nog over in zit, is dat ik bang ben dat instanties gaan zeggen van, je kan gewoon aan het werk gaan. Zo vroeg mn werkgever ook wat mijn praktijkondersteuner van de GGZ had gezegd over of ik gewoon kan werken of niet. Ik voel dat toch zelf aan dat dat niet kan, ik moet er niet aan denken zelfs.. Kunnen instanties dat gaan zeggen? Of bedrijfsarts, of mn psycholoog straks?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi,

  Volgens mij hoef je aan je werkgever helemaal niet te vertellen wat je met  de huisarts of andere hulpverlener bespreekt. Dat is vertrouwelijk.

  Net als de gesprekken met de bedrijfsarts, bij mij ging daar een zeer beknopt verslag van naar de werkgever. In de zin van " werknemer is onder behandeling en volgt fysiotherapie " , verder geen details over de gesprekken.

  De bedrijfsarts kan wel zeggen dat je weer voor een aantal zou moeten proberen te werken, als reïntegratie.

  Maar dan nog kan je via het UWV een arbeidsdeskundige inschakelen om de werksituatie te beoordelen.

  En uiteindelijk wordt je ook nog door een arts van het UWV gezien, als je lang thuis zit.

  Maar als jij je net ziek hebt gemeld, is dat nog lang niet zover. Dan zou ik eerst rustig het gesprek met de psycholoog afwachten en kijken wat die adviseert en wat de bedrijfsarts daar over zegt. En dat zou ik ook tegen de werkgever zeggen als hij je pusht, dat je op dit moment je niet in staat voelt te werken en in afwachting van een behandelplan bent.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #10

  Hoi Suzan,

  Ik heb net een brief binnen van het UWV waarin stond dat ik een digitale vragenlijst moet invullen. Er staat in dat mijn werkgever me heeft ziekgemeld midden maart, toen ik dus die verkoudheidsklachten kreeg, maar dus ook al last van mijn psychische problemen had. Ik word een beetje zenuwachtig van het feit dat ik mij zelf niet heb ziek gemeld bij het UWV, ik wist niet dat dat moest. Dat heeft de werkgever nu gedaan.

  Ook maak ik me druk om het feit dat ik straks nog een keer ergens op gesprek moet of dat er iemand langskomt. Niet dat ik wat te verbergen heb, integendeel, maar ik klap dan helemaal dicht. Ik moet dus ook al bij de bedrijfsarts langs. Ik heb ondertussen wel stappen gezet voor mijn herstel, ik sta ingeschreven bij een online psycholoog en heb over een paar korte weekjes het intakegesprek.

  Voor mijn gevoel hangt er nu heel veel af van het feit dat ik de lijst zo goed mogelijk moet invullen, straks wordt er niks uitgekeerd omdat ze het er allemaal niet mee eens zijn vanwege die eerste klachten van verkoudheid, toen die 2 weken quarantaine en vervolgens dus die psychische klachten (wat dus al speelde). De verwijzing van de dokter lag 10 maart voor mij klaar, gaan ze daar ook allemaal nog naar kijken? Het baart mij allemaal zorgen.. Is dat reëel? Heb jij nog tips voor mij hierin?

  Reageer
  #11

  Oja nog een dingetje, er staat dus dat de werkgever nu pas heeft aangegeven dat ik midden maart ziek ben. Die heeft dus niet mijn ziekmeldingen in 2 delen opgesplitst, maar 1 lange ziekmelding. Terwijl de klachten divers zijn. Daar zit ik dus ook over in, want bij de digitale lijst vd ARBO heb ik toen ingevuld dat ik denk dat ik wel weer ergens in dit jaar inzetbaar ben, terwijl dat nu dus helemaal niet zo voelt. Kan UWV dat inzien van de ARBO? Ik snap er niks meer van..

  Reageer
  #12

  Hey,

  De eerste tip is je niet teveel zorgen maken?

  Het is voor mij 5 jaar geleden dat ik hier mee te maken had, ik weet niet of er in middels regeltjes veranderd zijn,maar in grote lijnen zal het waarschijnlijk hetzelfde gebleven zijn.

  Voor die gesprekken hoef je echt niet bang te zijn, het belangrijkste is dat je gewoon eerlijk je verhaal doet. Daar heb je het meeste aan. Ookal betekent dat dat jij misschien andere dingen zegt dan jou werkgever.

  Van de bedrijfsarts kreeg ik altijd een verslag van het gesprek, dit deed ik in mijn eigen dossier, maar gaf het ook aan mijn huisarts, zodat hij mee kon kijken wat de bedrijfsarts adviseerde en vaststelde.

  Heb jij je na je verkoudheid bij je werkgever beter gemeld? Ondanks dat de psychische problemen al aanwezig waren? En hij heeft jou gevraagd die 2 weken thuis te blijven?

  Want dat zou misschien  van belang kunnen zijn.  Na een aantal weken ziekte gaat een werkgever minder loon betalen. Bij mij moest er tussen een eerste en tweede ziekmelding minimaal 2 weken zitten. Als jij je beter hebt gemeld bij je werkgever, is dit jou tweede ziekmelding. Maar voor je werkgever is het voordeliger om de eerste ziekmelding door te laten lopen. Dit moet je even goed duidelijk aangeven bij het UWV, zodat die de juiste data hebben.

  Ik heb mezelf nooit bij het UWV ziek hoeven melden, bij ons gaf de werkgever dat door.

  Probeer de lijst gewoon zo exact mogelijk in te vullen aan de hand van jou eigen gevoel. En neem desnoods contact op met het UWV als je vragen hebt of iets onduidelijk vindt.

   

  Succes, groetjes Suzan

  Reageer
  #13

  Ik zie nu je laatste berichtje, ik zou zelf bij UWV wel even aangeven dat dit de tweede ziekmelding is. Jij gaf bij de Arbo aan weer inzetbaar te zijn na een bepaalde periode. Maar als je bv een been zou breken tussen door, zou dat ook niet het geval zijn. Snap je wat ik bedoel? Als het UWV dan contact zou hebben met je werkgever of bedrijfsarts, hebben ze in elk geval van jou de juiste informatie.

  Reageer
  #14

  Het ging zo, eerst kreeg ik verkoudheidsklachten. Dat duurde vrij lang.  Werd zelf gebeld door de werkgever hoe het steeds ging. Of geappt. In die tussentijd kreeg mijn man contact met iemand die het virus had. Hoogstwaarschijnlijk. De werkgever gaf toen aan dat ik thuis moest blijven, 2 weken. In die 2 weken kreeg ik er een kriebelhoest bij. Het viel laat maar zeggen een beetje door elkaar, ook de regels voor de zorg die werden aangescherpt, eerst moest je bij verkoudheid thuisblijven, later niet meer.

  Ik sprak toen in de tussentijd mijn angst voor het virus ook uit, ik ben namelijk in verwachting en al behoorlijke tijd last van angstklachten. Door de arts dus voor al dit gedoe gediagnosticeerd, dat weet mijn werkgever ook. Toen ik weer werd gebeld na verloop van tijd (na die 2 weken) of het weer beter ging, zei ik dat het langzamerhand wat beter ging, maar mijn psychische klachten meer en meer aan het opspelen waren. Dus ergens heb ik me niet helemaal beter gemeld, maar ergens ook weer wel. De werkgever had zelf ook door dat ik niet goed in mijn vel zat dus vandaar dat die de ziekmelding heeft verlengd. Ik heb dus vorige week zelf gebeld naar mijn werkgever omdat ik wat las over het UWV, als ik dat niet had gedaan weet ik niet of de werkgever daarmee contact had opgenomen.

  Uiteindelijk dus al met al paar weken verder en nu zit ik dus in deze situatie. Tis lastig, maar tis zoals het is.

  Ps, erg lief dat je zo met me meedenkt!

  Reageer
  #15

  Geen probleem hoor, ik vind het fijn als je er wat aan hebt. Ik heb zelf destijds ook ontzettend veel stress gehad toen ik met lichamelijke klachten thuis kwam te zitten. Bij mij is het tussen mijn werkgever en mij en later ook de bedrijfsarts en mij volledig geëscaleerd, daardoor weet ik een klein beetje waar je om denken moet. En mijn ervaring is dat het UWV ook graag behulpzaam is als je daar met vragen komt.

  Het laatste stukje wat je net schreef, zou ik in een bestandje zetten, aangevuld met de data dat je contact met je huisarts of andere hulpverlener gehad hebt. Dan kan je het eventueel zo naar het UWV of de bedrijfsarts door sturen  als erom gevraagd wordt of uit printen en mee nemen als je een gesprek hebt. Dan heb je je hele ziekte verloop tot nu toe gedocumenteerd en je kunt je bestand aanvullen met wat je verder onderneemt. ( denk aan dokters afspraken of gesprekken. Je hoeft daar geen details bij te vermelden, alleen de datum en persoon of instantie, de inhoud is in principe vertrouwelijk.  ).

  Zo hou je voor jezelf ook alles op een rijtje en zijn vragen over je ziekteverloop ook makkelijker te beantwoorden en de gesprekken misschien iets minder spannend?

  Probeer je er niet te druk over te maken, geniet van je zwangerschap!

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: Arbo digitale invullijst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief