Hele hoge rekening van sportarts

  • #1

    Hi!

    Door de huisarts was ik doorgestuurd naar een sportarts, nu was ik daar 20 minuten geweest, de vrouw bij wie ik was, was een kwartier te laat. 10 minuten op de fiets gezeten en 0 uitleg gekregen verder. Ik hoopte op een sportschema of iets maar die had ik niet gekregen.
    Ze vertelde verder niet hoe en wat en achteraf moest ik op de site van het ziekenhuis zien wat de uitslag was in vage medische taal, met als enige info hartslagzones. Daarna heeft ze 2 maanden later nog een keer gebeld met hoe het nu is, ik gaf aan dat ik geen verbetering had nog, toen was het enige antwoord "Kun je naar een fysio toe" en ze hang op.

    Nu was ik al totaal niet tevreden met het onderzoek en de manier van omgang, maar net kreeg ik een rekening van €1024. Wat ik echt belachelijk vond. Ik probeerde er achteraan te bellen want de tarieven op hun website zijn max €250, maar ze gaven aan omdat ik met een hulpvraag kwam vanuit de huisarts het duurder was. Ik snapte niet veel van de uitleg.

    Dit stond in de factuur:
    Onderzoek(en) en/of behandeling(en) bij de screening op erfelijke risicofactoren die een verhoogde kans geven op hart- en vaatziekten (declaratiecode: 15D136)
    Screening cardiovasc ris.fact (diagnosecode: 0019)
    Afnemen van een uitgebreide (fiets)proef met steeds toenemende belasting met hartbewakingsapparatuur tijdens een afzonderlijke afspraak. (zorgactiviteitencode: 039845)
    Inspanningsdiagnostiek bij verminderde inspanningstolerantie. (zorgactiviteitencode: 193109)
    Belconsult ter vervanging van een herhaal-polikliniekbezoek. (zorgactiviteitencode: 190162)

    Kan iemand hierbij helen of uitleggen hoe je tot zo'n belachelijk bedrag komt? 🙂

    Reageer
    #2

    Dit zijn normale tarieven hoor, voor meerdere consulten bij een specialist.
    Voor alleen een sportmedische keuring geldt die 250 euro.
    Nu valt een sportarts onder de basisverzekering als je een verwijzing hebt van de huisarts, dus zou je het, op je eigen risico na, daaruit vergoed moeten krijgen.
    Tenzij je bij een ziekenhuis of arts bent geweest die geen contact heeft met jou zorgverzekering, maar dat had je dan van tevoren kunnen zien.
    En dat jij andere verwachtingen had, zou ik met het ziekenhuis of de huisarts bespreken, wellicht kunnen die het dan nog iets duidelijker toelichten.

    Reageer
    #3

    "Contact met jou zorgverzekering " in mijn vorige bericht moet zijn "contract "

    Reageer
    #4

    Hoi Suus, dankjewel voor je reactie! Voor meerdere consulten zou ik snappen maar niet voor 1 bezoekje van 20 minuten waarbij ik 10 minuten op een fiets heb gezeten.
    Heb je enig idee wat een 'Onderzoek(en) en/of behandeling(en) bij de screening op erfelijke risicofactoren die een verhoogde kans geven op hart- en vaatziekten', op google lees ik dat dit 650 euro kost, maar naar mijn idee hebben ze niks gedaan qua screening, als ze bloed oid afnamen snap ik het misschien.

    Reageer
    #5

    Screenen kan ook het uitlezen van bijvoorbeeld de gevens van de hartbewakingsapparatuur zijn die tijdens de fietsproef is gebruikt.
    En als dat ene onderzoek door meerdere andere artsen of laboranten is beoordeeld, wordt dat wel iedere keer doorberekend.
    Per code die er staat op de factuur, is er door de sportarts of iemand anders die een onderzoek (kan dus ook "achter de schermen zijn")heeft uitgevoerd, iets in rekening gebracht.
    Je hebt één fysiek consult gehad,maar ook een bel consult.
    Daar wordt vaak hetzelfde voor in rekening gebracht als voor een fysieke afspraak.
    Dit is meestal wel terug te vinden op de website van het ziekenhuis.

    Reageer
    #6

    Is toch veel geld.
    Altijd van te voren goed informeren over de kosten, voor dat geld had je kunnen “eisen” dat je bij de sportarts op de brommer mocht ipv op een fiets.

    Reageer
Reageer op: Hele hoge rekening van sportarts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief