Afgewezen WIA, te weinig inkomsten en wél ziek

 • #1

  hoi hoi, ik heb een vraagje... Ik zit namelijk ontzettend in de knoop betreft uwv en ziekte. ik ben 2 jaar geleden ziek uit dienst gegaan en 2 jaar lang in de ziektewet gezeten, toen mijn ziektewet werd stopgezet (max 2 jaar), heb ik een WIA aangevraagd omdat ik nog steeds ziek ben en daarbij ook wat dingen bij zijn gekomen, deze WIA is afgewezen en sinds juli zit ik met meer vaste lasten dan inkomsten en kom echt totaal niet rond. Ik ontvang studiefinanciering en een inviduele studietoeslag omdat ik wegens mijn klachten naast mijn studie niet kan werken, echter is dit maar 300 euro extra bij de studiefinanciering. Ik woon op mezelf in een huurwoning en heb veel meer vaste lasten dan ik binnen krijg en ben ook nog steeds ziek... Wat moet ik doen? Ik heb een heroverweging WIA aangevraagd maar dat schiet totaal niet op. Ik heb geld moeten lenen van familie maar dat loopt zo hoog op dat dat ook niet meer kan. ik zit dus al 5/6 maanden met enorme problemen en geldnood

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Dit is niet echt een vraag voor een medisch forum,ik denk dat je het beter ergens neer kunt leggen waar mensen zijn die verstand van geldzaken en/of sociale zaken hebben.
  Je zou bijvoorbeeld bij de gemeente waar je woont kunnen vragen of die iets voor je kunnen betekenen qua hulp in de van waar je terecht zou kunnen.
  Of dat er bijvoorbeeld "potjes" of toeslagen zijn voor de minima waar jij nog niet van af weet.
  Gemeentes hebben vaak ook een "financiële coach", die mensen kan adviseren bij geldproblemen en anders zou je bij een Volkskrediet Bank bij jou in de buurt binnen kunnen lopen. Ook daar geeft men advies om te proberen mensen uit de problemen te houden.

  Reageer
  #3

  Ga hiermee naar de Sociale Dienst van de Gemeente

  Reageer
  #4

  Dat heb ik gedaan ik kan bij NIEMAND terecht, niemand helpt mij en ik verdrink hierin.

  Reageer
  #5

  Waar (welke instantie en wat voor iemand/afdeling) ben je dan geweest en wat was je hulpvraag precies?

  Soms kan het afhangen wat je vraagt of er iets mee gedaan kan worden of niet

  Reageer
  #6

  Nog een vraag: wie heeft vastgesteld dat je ziek bent en niet kunt werken? Ik bedoel, heb je daar "bewijs"/documentatie van?

  Reageer
Reageer op: Afgewezen WIA, te weinig inkomsten en wél ziek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief