werksfeer, ik kan niet goed functioneren

 • #1

  wie herkent dit? Ik werk sinds 8 maanden in een startende winkel.Met de eigenaresse om ons heen. Nu is het de afgelopen week een beetje geescaleerd.
  1 jonger collegaatje liep boos weg(vanwege de botte benadering van de "bazin" En ik had gezegd dat ik niet wilde werken op koninginnedag en dat ik het ook eens was met de mening van een andere collega . enz. enz. Zij boos en tekeer gaan op de werkvloer en noem maar op! Nu had ik griep en heb me net ziek gemeld vanwege de ongezonde werksfeer!
  Ik werd hier zeer nerveus van en kan niet optimaal functioneren! Is dit raar? Ga morgen even naar de huisarts en zei dreigde al met arboarts e.d. Ben net 1 dag thuis!
  Gr. Jon?Laat iemmand even wat weten? En hoe vertel ik dit mijn arts?

  Reactie
  #2

  Ik vind dat je de confromatatie op je werk vermijd en niet de verantwoordelijkheid neemt voor jouw aandeel in het verhaal.
  Dat je je niet sterk en zeker genoeg voelt en steun zoekt bij de huisarts vind ik begrijpelijk maar dat praat het nog niet goed. Je zult je eigen zaakjes moeten oplossen met je baas, daar heeft de huisarts niets mee van doen, want die haalt jouw (zelf gestelde?) diagnose zo onderuit.
  Ja, ik ben duidelijk, maar dat komt omdat jij vermijdend bent.

  Reactie
  #3

  Hoi Jon,

  Ik heb heel vaak met een soortgelijke situatie te maken gehad.

  Met name de kleinere werkgevers beginnen vaak als eerste met de dreiging van een Arbo-arts, echter kunnen zij geen partij kiezen en wanneer jij dusdanig ziek bent van de situatie op je werk dan kan zo'n arts er best begrip voor tonen. Ik ben het echter wel met mijn voorganger eens dat je zo niet voor een situatie kunt weglopen en dat je de confrontatie aan moet gaan en de Arbo-arts c.q. huisarts zal dit ook zeker bevestigen.

  Verder weet ik de situatie niet maar afgaande op hetgeen wat jij verteld, vind ik dat je met collega's overleg moet plegen, in de detailhandel en ook andere functies heb je speciale dagen wanneer er ook eens van je verwacht wordt dat je werkt. Het hoeft natuurlijk niet altijd dezelfde te zijn.

  Veel succes

  groetjes
  Claudia

  Reactie
  #4

  Ik vind de reactie van Joep ook wel heel erg direct. Jon heeft een probleem en daar zoekt hij hulp bij. Het is niet dat ik het niet eens zou zijn met Joep, maar toch, ik vind het eigenlijk wel zielig voor Jon, en ik vind dat wij hem moeten helpen als we kunnen.

  Reactie
  #5

  ik vind de reactie van Joep behoorlijk veroordelend en het helpt de situatie niet..
  is het soms mogelijk om Koninginnedag te splitsen in een ochtend en middag deel? jij een deel en een collega het andere deel??
  ik heb zelf ook last van spanning op mn werk en probeer daar wel open over te zijn, het beinvloedt tenslote het functioneren op je werk.
  zowel de arbo- als de huisarts hebben hier best begrip voor!!

  Reactie
  #6

  Dank jullie voor jullie reactie! Ik ben zelf nl. 10 jaar filiaalmanager geweest, dus weet echt wel of iet wel of niet kan. Maar mijn werkgeefster heeft me al gebeld en ik stelde eerst een gesprekje voor, waar zij mee akkoord ging Dus ik kom er wel uit! En trouwens de arbo arts / huis arts luisteren hier echt wel naar blijkt! Vr, gr, Joanna

  Reactie
  #7

  Ik denk dat je het op precies de goede manier gedaan hebt, met hulp maar uiteindelijk helemaal zelf opgelost. Chapeau!

  Reactie
Reageer op: werksfeer, ik kan niet goed functioneren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief