Moet werken

 • #1

  Paar dagen geleden naar de huisarts geweest. Gesprek gehad.en heb last van angst/paniek aanvallen. Ik werk in de catering.heb mijn leidinggevende ingelicht maar moet evengoed werken.terwijl ze nu weet waar ik last van heb..moet komen omdat er 2 collega's op vakantie gaan..ik wil niet,maar voel me schuldig als ik niet ga! Wat moet ik nou doen? Vriendelijke groetjes

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Als jij je niet in staat voelt om te werken,kun je je gewoon ziek melden.
  Je leidinggevende kan daar haar mening over hebben,maar niks tegen doen.
  Je kunt niet gedwongen worden te werken omdat er anders te weinig personeel is.
  Als je dan na een aantal weken nog thuis zou zitten,zul je een oproep van de arbo arts krijgen.
  Daarmee maak je dan een plan van aanpak over je reïntegratie op het werk.
  Je huisarts kan je wel het advies geven om een tijdje rust te nemen,maar de arbo arts is uiteindelijk degene die,samen met jou,bepaald wanneer je weer kunt beginnen met werken.
  En aan dat plan van aanpak moeten zowel je werkgever als jij meewerken.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Eens met voorgaande opmerking. Maar ook een kanttekening..

  Een werkgever moet geld verdienen om ook de kosten te kunnen blijven dragen. Sommige bedrijven hebben het extra moeilijk door de impact van Corona.

  Op het moment dat er 2 mensen op vakantie gaan en jij ziek meldt, worden al die mensen doorbetaald zonder dat daar inkomsten tegenover staan.

  Angst/paniek ontstaat niet van de een op de andere dag. Dus ondanks klachten heb je wel wat kunnen werken tot nu toe.

  Misschien kun je met je werkgever in overleg hoe jullie hiermee om kunnen gaan totdat de therapie/medicatie genoeg werkt. Dat is een middenweg.

  Reageer
  #4

  Je zult zelf moeten bepalen of je wel of niet kunt werken. Werken zou ook een goede afleiding kunnen zijn

  Reageer
  #5

  Jij hebt je redenen om angst/paniek aanvallen te hebben daar heeft een bedrijf geen binding mee. Ik zou toch opletten met dat openbaar te maken in een bedrijf. Ik zou mijn ontslag niet vragen noch geven. Iedereen heeft recht op hulp. Ga om te beginnen op consultatie bij een psychiater en laat je ziek plaatsen. Iemand met een paniekaanval op we werkvloer is een gevaar. Dat men zegt dat het in het verleden werkte omdat jij blééf werken tegen wil en dank wil niet zeggen dat jouw angst/paniek aanvallen niets te betekenen hebben. Nogmaals dat wéét enkel jij. Of dan ook weer niet, dat moet onderzocht worden en zal tijd vragen.

  Reageer
Reageer op: Moet werken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief