Antidepressiva

  • #1

    Goedeavond,

    Ik heb een vraag over antidepressiva Ik heb al jaren last van paniekaanvallen wat zich in meerdere situaties uit. Zo kan ik bijvoorbeeld niet fatsoenlijk autorijden op de snelweg en is het dus moeilijk om ergens te komen. Daarnaast heb ik sinds een half jaar last van depressieve gevoelens, wat mijn functioneren beïnvloed. Ik heb dit met mijn huisarts en een therapeut besproken en beide zijn er van overtuigd dat ik geen medicatie nodig heb. Ik heb het gevoel dat mijn huisarts mij persoonlijk niet mag, aangezien haar man mij een keer ( niet professioneel) heeft gebeld om te gaan uiteten. Als ' vrienden' zei hij erbij. Ik heb dit genegeerd en aangegeven dat ik mij daar bij ongemakkelijk voel, aangezien ik getrouwd ben. Nu doet mijn huisarts ( zijn vrouw) niks voor mij en wil zij mij de medicijnen niet voorschrijven. Ik ben bang dat zij ook met mijn psycholoog heeft geschakeld, aangezien zij mij ook niks wil voorschrijven. Doe ik iets verkeerd? of is er meer gaande? Ondertussen ben ik nog steeds depressief en zijn de paniekaanvallen nog steeds aan de orde.

    Reageer
    #2

    Dit is het derde topic dat je hierover opent. En iedere keer vertel je een ander verhaal.
    https://www.dokter.nl/forum/wetten-en-regels/1561352-huisarts-5/#post-1561352
    https://www.dokter.nl/forum/psychiatrie/depressie/1560945-antidepressiva-2/#post-1560945

    Je helpt je zelf hier niet mee. Wat is nou het juiste verhaal?

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,
    Alle 3 de verhalen zijn vragen, naar aanleiding van vermoedens en gebeurtenissen die aan de orde zijn.

    Reageer
    #4

    Je zult toch het gesprek met je therapeut aan moeten gaan, aangaande de medicatie.

    Reageer
    #5

    Ik heb het idee dat mijn huisarts gewoon laks of lui is en dat zij mijn klachten gewoon niet serieus neemt. Ondertussen was het al maanden geleden bevestigd dat ik depressief ben door een psycholoog en heb ik herhaald mijn klachten aan haar aangegeven. Het plannen van afspraken bij een psycholoog heb ik ook zelf moeten doen, zij kon niets eens een praktijk voor mij vinden en mij doorverwijzen. Ik heb zelf moeten schakelen en via de assistente een verwijzing van haar moeten aanvragen. ( laks) Ondanks de observatie van de psycholoog, was het nog steeds geen geldige rede voor haar om acties te ondernemen. Alleen een psychiater kon mij medicijnen voorschrijven, zij kon gewoon niks doen.  Nu is het geëscaleerd tot zelfmoordnijgingen en nog kan zij niks voor mij betekenen.  Nu heb ik een andere arts in de praktijk laatst gesproken en die heeft mij gewoon slaapmiddelen meegegeven en zei dat hij mij ook Antidepressiva kan voorschrijven. Ontzettend aardige man, die begrip voor de situatie had.  Het probleem is bij deze denk ik ook opgelost en ik volg uiteraard  ook therapie sessies in combinatie met medicijnen. Ik heb haar hier mee geconfronteerd en nog bleef zij zeggen dat zij als huisarts niet bevoegd is om Antidepressiva voor te schrijven ( haar collega's dus wel).  Stel jij ook voor om te wisselen van arts? en mag mijn medisch dossier worden vernietigd?

    Reageer
    #6

    Je kunt zeker wisselen van arts. Zeker als er een vertrouwensbreuk met je huidige huisarts is.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor je hulp.

    Reageer
Reageer op: Antidepressiva


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief