Huisarts niet doorverwezen, 4 jaar later MS, veel oude littekens zichtbaar

  • #1

    Hallo,

    4 jaar geleden begon ik met mijn HBO. Na enkele weken kreeg ik om het kwartier (ongeveer) duizelingen, viel ik om en kon ik niet praten, alleen extreem stotterend. Klachten bij huisarts neergelegd, die zei dat er niks zou kunnen zijn. Bloed was goed.

    Nu 4 jaar later begin ik met mijn carriere, tot ik mijn linkerhand en linker gezichtsspieren niet kon bewegen. ivm verhuizing nieuwe HA gezocht, die heeft mij met spoed doorverwezen naar neurologie. Ik ben 10 dagen opgenomen geweest en de diagnose MS gekregen.

    Ik ben vaak bij mijn vorige huisarts geweest ivm moeheid, blaas en darmklachten, tintelingen in benen, rugpijn. HA heeft mij toen doorverwezen naar psychiatrie.

    Ahteraf was alles MS. Had mijn vorige huisarts niet wat het linkje kunnen leggen en me doorsturen? Ik zit nu aan de grond, heb me een hele hoop stress en ellende op mijn hals gehaald voor een nieuwe baan (verhuizing etc.). Nu zit ik ziek thuis met weinig inkomen en geen familie in de buurt.

    Is er een mogelijkheid om mijn oude huisarts iig een officiële waarschuwing te laten krijgen? Ik ben van mening dat hij mijn symptomen (uitval spraak, vallen etc) iig serieus had moeten nemen.

    Iemand tips?

    Reageer
    #2

    Dat zou in principe kunnen. Je zou hiervoor naar een letselschade advocaat kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    U zou een klacht kunnen indienen bij het medisch tuchtcollege.

    Om zelf een schadevergoeding te eisen, kunt u inderdaad een letselschade advocaat benaderen.

    Ik waarschuw u wel, want zolang de arts fysiek u geen verkeerde medicijnen heeft toegediend, dan valt de arts weinig te verwijten. Hij heeft uw probleem niet serieus genomen of een verkeerde diagnose gesteld. Dat is inherent aan het vak van een arts. Als u de juridische weg bewandelt om schadevergoeding te krijgen, dan heeft dat zeker mentale stress tot gevolg en wellicht niet de gewenste uitslag aan het eind van de juridische strijd.

    Ik zou kiezen voor de weg via het medisch tuchtcollege. Er zijn een hoop prutsers onder artsen, en zelfs oplichters, en die kunnen maar beter gestopt worden. Schadevergoeding is dan nog steeds mogelijk, maar de arts laten stoppen anderen te beschadigen is het uitgangspunt.

    Reageer
Reageer op: Huisarts niet doorverwezen, 4 jaar later MS, veel oude littekens zichtbaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief