Moe, hoofdpijn en gewichtsverlies

  • #1

    Even kort de situatie uitleggen. Ik heb een redelijk stressvolle periode achter de rug en ben een HSP. Sinds kort heb ik enorm last gekregen van Rosacea (Huidaandoening in het gezicht) en gelukkig heb ik gemerkt dat vooral bepaalde voedingsmiddelen dit triggeren...Ik ben al 4 jaar vegetarisch, maar door de toenemende klachten in mijn gezicht ben ik veganistisch gaan eten en moet ik histamine rijke producten mijden. Hierdoor is mijn rosacea sterk onder controle en heb ik hier geen last meer van. Nu sinds twee weken kamp ik met serieuze vermoeidheid en hoofdpijn. Ik heb telkens een zeurende hoofdpijn vooraan ( soort spanningshoofdpijn) en ben altijd moe. Overdag kan ik makkelijk een grote powernap doen. Normaal sport ik 5 x per week zonder probleem. Nu voelt alles zwaar en heb ik gewoon geen fut. Ik merk ook dat ik enorm snel gewicht verlies. Ik ben heel lang op een stabiel gewicht gebleven en ondanks ik echt veel eet val ik af.
    Ik heb 3 jaar geleden gekampt met hypertheroidie maar toch zijn deze klachten niet echt te vergelijken. (Toen had ik meer last van zweten, beven enzovoort, maar ik was ook heel moe natuurlijk).
    Ik weet niet waarom ik mij zo voel. Misschien door bepaalde voedingsmiddelen niet meer te eten? Nochtans pak ik de nodige supplementen.

    Reageer
    #2

    Het zou toch best wel kunnen dat je bepaalde voedingsmiddelen in onvoldoende mate binnen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B12.
    Daarnaast zou ook een virusinfectie de oorzaak kunnen zijn. Ziekte van Pfeiffer bijvoorbeeld. Ga dus even naar de huisarts en vaag om bloedonderzoek.

    Reageer
Reageer op: Moe, hoofdpijn en gewichtsverlies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief