Ex Pfeiffer – Oogontsteking – Vermoeidheid weg – oogdruppels

  • #1

    Hallo Allemaal,

    Ik loop al jaren met vermoeidheidsklachten rond welke allemaal zijn begonnen sinds ziekte van pfeiffer op 14 jarige leeftijd. Inmiddels ben ik 26.

    Met de vermoeidheidsklachten heb ik grotendeels leren leven. Echter kreeg ik steeds weer wazige klachten. krachtverlies in spieren handen benen armen etc. Maar het ergste is dubbelzien, met enkel oog.

    Ik dacht vervolgens dus dat ik een bril moest, ogen laten meten, en inderdaad, een bril gekregen. Het dubbelzien met rechts was over, en links was erger geworden. (met dubbelzien bedoel ik overigens een 'ghosting' dus ik zie een schaduwbeeld of een lichte rand ergens omheen). Teruggekomen bij de opticien doorgestuurd naar de huisarts met een verwijsbrief voor oogarts. Oogarts constateerde 2 ontstoken ogen.

    Vervolgens heb ik oogdruppels meegekregen. Ik moest 4x per dag 10 dagen druppelen met Chlooramfenicol.
    En 4x per dag 10 dagen met Tobradex.

    3 dagen voor het eind van de Tobradex kuur begon ik me topfit te voelen! Ik was enorm blij, het kon niet missen, de oogontsteking had ik lang mee rondgelopen en dat moest het dus volgens mij wel zijn geweest.

    De blijdschap was niet van lange duur. Een aantal dagen na het stoppen van gebruik Tobradex begon de ellende weer. Moe opstaan, zwaar hoofd, alles eigenlijk zwaar en ellendig. Vermoeid. De donkere kringen die ik al jaren onder mijn ogen had waren wel met 50% afgenomen, die waren binnen een paar dagen weer terug.

    Ik weer naar de huisarts, deze heeft mijn ogen bekeken en zegt dat de ontsteking over is. (terwijl ik nog steeds last heb van witte slierten uit mijn ogen) En dat ik maar moet wachten op de verwijsbrief die ik nog van de oogarts zou krijgen (voor het dubbelzien naar het ziekenhuis - optometrist)

    Na wat rondzoeken kwam ik er achter dat Tobradex corticosteroïden bevat. Zou het mogelijk zijn dat mijn bijnieren die niet meer aanmaken en dat ik daarom weer zo in de put zit?

    Excuses voor het lange verhaal, (maar dit is nog maar slechts een deel van alle ellende) en bedankt voor het lezen!

    Reageer
    #2

    Ik had verwacht dat ik de post nog wel kon bewerken, maar helaas niet. Een belangrijke toevoeging:

    Duizelig in het hoofd, soms meer als anders, vaak bij eten of inspanning. Bloeddruk etc is ok. Het voelt aan als een soort kloppend gevoel op de ogen.

    Reageer
    #3

    Ik wilde inderdaad over bloeddruk beginnen, maar dat is blijkbaar ok. Zijn je ijzerwaarden wel goed? Dit kan je ook vermoeid maken.

    Vermoeidheid en pijn in je ogen hangt volgens mij ook wel samen, al was dat met die druppels dus weg... kan er iets in de oogdruppels gezeten hebben dat voor meer energie zorgt? Je noemde zelf inderdaad een stof waarvan je vermoed dat je bijnieren deze niet meer maken.

    Voor mij klinkt het alsof je al een heel eind op weg bent, maar nog net de laatste duwtjes en bevestigingen moet hebben om door te zetten.

    Als ik jou was zou ik ervoor zorgen dat er onderzocht wordt of je bijnieren inderdaad wel goed functioneren. Zij hebben bizar veel invloed op je energielevel.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie.

    Ik slik een goede multivitamine ter aanvulling van dingen zoals ijzer. + Ester C 500mg.

    Vermoeidheid en pijn in ogen lijken inderdaad samen te gaan. Stel ik doe eens een paar biertjes en maak het wat laat, dan is de pijn de volgende dag aanwezig. Terwijl er bij mijn vrienden die evenveel hebben gedronken compleet niets aan de hand is, en ik hang gaar in een hoek met een kater.

    In het ziekenhuis bij de oogarts wil ik me laten prikken voor schildklier & bijnier. Schildklier heb ik in het verleden al laten testen dat was toen allemaal oké. Oogarts wil per se dat ik het nog een keer laat testen, en gezien ik een enorme hekel heb aan bloedprikken (flauwvallen, overgeven, etc.) combineer ik dat liever. Dan ben ik er in één keer vanaf.

    Een stukje over tobradex:

    Tobradex oogdruppels heeft een tweevoudige werking: het onderdrukt ontstekingsverschijnselen door dexamethason (het corticosteroïd) en gaat infecties veroorzaakt door bacteriën tegen door de aanwezigheid van tobramycine (het antibioticum).
    Het wordt gebruikt bij de bestrijding van ontstekingsverschijnselen en het voorkomen van infecties na operaties van het oog. Het mag alleen gebruikt worden wanneer u onder controle staat van een oogarts.

    Reageer
    #5

    toevoeging:

    Ik ben meerdere malen getest op Diabetes. Sinds pfeiffer altijd opgezette lymfeklieren in de hals.
    Links minder erg dan rechts. Vitamine C laat dit iets afnemen.

    Ook slik ik vitamines die de bijnier zouden moeten helpen, echter merk ik er niets van....

    Reageer
    #6

    Gezien ik nog steeds enorm last heb van witte slierten uit mijn ogen lijkt het mij logisch verklaarbaar dat het nog gewoon ontstoken is. Of zit ik daar mis? (Bij een ontsteking heb je toch meestal wel pus of soortgelijks.)

    M'n opgezette lymfeklieren namen zelfs wat af aan het einde van de kuur. Die zijn nu weer net zo als ze waren. Gewoon aanwezig maar niet pijnlijk.

    Reageer
    #7

    Toch maar weer terug naar de huisarts en desnoods een verwijzing naar een optometrist.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor je reactie. De huisarts ben ik meteen alweer geweest. 3 dagen na stoppen kuur tobradex. Hij heeft zelf gekeken en zegt dat alles 'rustig' is in het oog. Terwijl ik mn hartslag gewoon voel kloppen op het oog. (en tegelijk scherpte verlies zie). Ook voel ik lichte pijn. Dat zijn voor mij echt tekenen van ontsteking. Heb in het verleden div. ontstekingen gehad ik weet heel goed hoe dat voelt.

    Op het moment dat ik bij de huisarts was, was ik in afwachting van een brief van de oogarts die mijn ogen had bekeken en die mij dus ook door zou verwijzen naar het ziekenhuis. Die brief heb ik vorige week ontvangen ZONDER verwijzing, + allemaal fouten in de brief. Zo staat er o.a. in dat ik een prisma in m'n linker brilglas heb, klopt niks van.

    Vervolgens contact met de huisarts opgenomen, die zou voor mij een verwijsbrief regelen. Eerder kan ik geen afspraak maken in het ziekenhuis.
    Gezien de beste man het nogal druk heeft wacht ik nu alweer een week. Voor de duidelijkheid, ik ben 17 JULI 2012 bij specsavers weggekomen met het advies naar de oogarts te gaan. En nu ben ik nog steeds niet in het ziekenhuis. Laat ik het zo zeggen.... mijn geduld word op de proef gesteld 🙂

    Ik hoop dat ze in het ziekenhuis nog wel een ontsteking zien.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    toevoeging: mijn lymfeklieren in de hals nemen wat af. Ben weer rustig aan begonnen met een half uur fietsen per dag, meer buiten zijn, minder achter de PC & TV. Geen alcohol, maximaal 2 sigaretten per dag om toch nog wat te kunnen, etc.

    Ook laat op bed zit er voorlopig even niet in. Het is niet anders....

    Reageer
    #10

    Inmiddels een afspraak gemaakt met het ziekenhuis.
    26 november eerst naar een orthoptiste en daarna aansluitend op die afspraak naar de oogarts.

    In tussentijd zo goed mogelijk de tijd zien door te komen....

    Reageer
    #11

    Jemig wat een lange wachttijd...

    Reageer
    #12

    Inderdaad! Gelukkig is mijn afspraak verplaatst naar dinsdag de 13e.

    Reageer
    #13

    Houd je ons op de hoogte?

    Reageer
    #14

    Absoluut Kimmie!

    Ik ben vanmorgen nog te bloedprikken geweest voor m'n schildklier. Heb meteen nog een aantal andere dingen mee laten checken. Omdat ik niet meer weet 'wat nou van wat' komt begin ik zo langzamerhand gek te worden hiero. Van de week voelde ik me erg slecht en ben dus naar de huisarts gegaan. Was trillerig, dorst, tintelingen in handen en voeten, spieren vermoeid, etc. etc.

    Dat gaat op dit moment allemaal iets beter. Maar opeens sinds vanmiddag voel ik weer echt pijn in het linkeroog. Een soort druk. Als het morgen nog zo erg is ga ik weer langs de huisarts. (ik kan bijna wel een abonnement aanvragen.....)

    Wel moet ik er bij vertellen dat ik afgelopen nacht heel slecht heb geslapen, dat kan de oorzaak zijn dat het dan weer opspeelt.

    To be continued...

    Reageer
    #15

    kijk eens bij hyperventilatie of lyme
    de zelfde klachten komen hier ook bij voor

    Reageer
Reageer op: Ex Pfeiffer – Oogontsteking – Vermoeidheid weg – oogdruppels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief