Herstel na stress

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik herken veel van de klachten die anderen in hun berichten vermelden. Ik ben ook moe, duizelig (dat is het meest frustrerend), last van spierspanningen. Ook bij mij hebben doktoren geen aanwijsbare reden kunnen vinden. Maar ik weet van mezelf dat ik 4 jaar lang roofbouw op mijn lichaam heb gepleegd. Ik werkte veel te hard, zat in een complexe relatie, had elke avond een sociaal programma, rookte, dronk, door het drukke programma weinig tijd voor nachtrust, verslaafd aan aspirine, en zo kan ik nog wel doorgaan.

  Een half jaar geleden begonnen de klachten en werd mij pijnlijk duidelijk dat ik gewoon ruim over de grenzen ben gegaan. Sinds een maand of 4/5 leef ik een duidelijk ander leven, 8 uur slaap (ik slaap prima), veel tijd voor mezelf, niet meer overwerken, veel lezen, wandelen,de stress is inmiddels echt verdwenen maar tot op heden zijn de klachten nog aanwezig. Zijn er mensen die dit herkennen (van henzelf of uit hun omgeving) en enig idee hebben hoe lang het kan duren voordat verbetering op zal treden. Alvast bedankt voor jullie reacties!

  Reageer
  #2

  lnagdurige en intensieve roofbouw vergt een langdurig en intensief herstel van het lichaam en de geest. Besef dat als je denkt dat je herstelt bent, en echt al veel vooruit gegaan bent, eigenlijk pas halverwege bent, want je zit dan op het nulpunt. Pas hierna begint de echte opbouw naar een evenwichtige en stabiele gezondheid.

  Neem gerust anderhalf keer de tijd van de afbraak voor het herstel. Dus je bent nog wel even bezig voordat je een marathon kunt lopen en normaal herstelt en dus een goede conditie hebt.

  Reageer
Reageer op: Herstel na stress
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief