Afwijkende bloeduitslag

Online ZorgZus
 • #1

  Beste,
  Ik heb een normale hb van 8,9. Ferritine is erg laag 8 en ijzer is 6. Ik heb duidelijk ijzertekort zonder anemie. Nu heb ik ook een lage lymfocyten waarde namelijk 18,3 ondergrens is 19. Leukocyten 10,1 bovengrens is 10. Erytrocyten 5,4 bovengrens 5,2. Hematocriet 5,2 bovengrens 4,9.

  Moet ik dit nader laten onderzoeken, want op google lees ik echt enge dingen. Ik was wat verkouden toen ik bloed prikte. En ik heb een ijzertekort en ook heb ik slaapapneu.

  Reageer
  #2

  Als je ziek was ( je had een infectie) dan is het normaal dat Leukocyten Erytrocyten en Hematocriet verhoogd zijn. Een ook dat de lymfocyten iets lager zijn.
  Maar de waarden die je opgeeft wijken maar zeer weinig af van de normaalwaarden. Verwaarloosbare afwijkingen. Geen reden om daarover te stressen.
  Je ferritine en ijzer is wel aan de lage kant. Bespreek dat met je huisarts

  Reageer
  #3

  Wat een snelle reactie John, dank je wel. Ja de huisarts weet van de lage ijzer, ik heb daar supplementen voor, helaas krijg ik geen infuus want mijn hb vind hij goed.

  Is een verkoudheid hetzelfde als een infectie trouwens? Ik heb bloed geprikt op de dag dat ik me idd verkouden begon te voelen en dat duurde een dag of 3.

  Nogmaals mijn waardering voor de snelle reactie!

  Reageer
  #4

  Een verkoudheid is een virusinfectie. Ik zie zo ook geen reden om een infuus te gebruiken

  Reageer
  #5

  Dank je wel John voor je tijd. 🌷

  Reageer
Reageer op: Afwijkende bloeduitslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief