Kortademig, misselijk, extreem moe, zwak

  • #1

    Sinds januari loop ik met de klachten misselijk, vermoeid en zwak. De vermoeidheid is alleen maar toegenomen en sinds 1 maand is het behoorlijk erg. Wandelen of fietsen lukt me helaas niet meer. En de grootste uitdagingen van de dag zijn eten maken en douchen. Ook sinds een maand is de kortademigheid/benauwdheid veel erger geworden. Eerder was dit alleen bij fietsen bijv. Inmiddels bij de kleinste inspanning. Ik merk ook dat als ik me mentaal inspan (concentratie) ik me slecht begin te voelen, voornamelijk soort van fysieke honger/misselijkheid (maar niet perse zin in eten).
    Inmiddels ben ik bij de internist geweest. ECG en longfoto waren goed. In het bloed was een verhoogde anti ttg IgA waarde te zijn van 27,7 (referentie <20). In 2020 was deze waarde 98 maar daar is toen niks mee gedaan. Voor de rest was glucose goed en goede CRP.
    Ik heb geen last van stress, somberheid of angst. wie weet wat dit kan zijn?

    Reageer
    #2

    Het lijkt er dan toch op dat je een gluten intolerantie hebt. Ofwel aanwijzingen voor coeliakie.

    Reageer
    #3

    Wat is handig om nu te doen? Ik moet nog 3 weken wachten op mijn volgende afspraak met de internist maar ik heb erg veel last. Mijn huisarts is op vakantie ook tot eind augustus. De internist kon niet eerder plaatsvinden. Een waarnemende huisarts vragen?

    Reageer
    #4

    Probeer eens glutenvrij te eten. Op internet kun je daar diëten voor vinden

    Reageer
Reageer op: Kortademig, misselijk, extreem moe, zwak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief